Eto moje nove rakete, napokon da uspijem doći do njega nakon operacije bruha
Pali otprve, a sad sam primjetio da svijetli narančasta lampica s desne strane. Alternator ne puni?
Odakle da počnem s tim a da ne počnem odmah sa kupnjom novoga? Inače kod kupnje nije svijetlila ali gle vraga sada svijetli :-(
Pozdrav,
Nisam ti htio kvariti protekle blagdane, zato se nisam javio s nikakvim "odgovorom".
Pogled na priložene fotografije traktora meni ukazuje da su mu gume znatno potrošene. Ako su one takve, znači da je taj traktor nešto i radio, u ostalom zato je i namijenjen. Radili su istovremeno, u koje kakvim uvjetima i svi njegovi sklopovi, agregati itd. Nije važna samo činjenica da traktor pali otprve, jer tako zapravo mora uvijek biti.
Da ne duljim, dopusti mi da ti dam savjet.
Ispred tebe i novo-kupljenog traktora je nekoliko zimskih mjeseci. Iskoristite ih, ti osobno za što skoriji oporavak od operacije, a predlažem ti da traktor "za prvi put" daš u ruke "doktorima za traktore".
Angažiraj profesionalnog auto električara da skine s traktora alternator i anlaser, te da ih on rastavi, temeljito očisti iznutra, stručno pregleda i po potrebi "popravi", zamijeni im očekivano potrošene četkice, te podmaže, ili po potrebi zamijeni loše ležajeve itd. Također neka ti pregleda stanje svih "žica" i kutija s osiguračima. Iza toga si miran najmanje 5, 6, ili više godina.
Predlažem ti da ti i
dokazano kvalitetan mehaničar za traktore malo pregleda stanje kuplunga, hidraulike, volana i kočnica. Po potrebi, a i najbolje preventivno da ti očisti rezervoar od smeča, ali i zamijeni filtere za gorivo, te ulje u motoru i filter za ulje motora. Operite temeljito uljni zračni filter, pa nalijte friško ulje u njega.
Može Vam sve to biti postepena, lagana, dulja zabava s traktorom, ali na prolječe ti mirno spavaš i mirno se budiš radi traktora. Dođeš do njega u garažu, okreneš ključ i sa zadovoljstvom kreneš u svaki novi radni dan.
Eto od mene toliko za sad, ne bi ti nikako preporučio da se za sad sam upuštaš u naukovanje spomenutih zanata na svojem traktoru.
Lp