• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Eto moje nove rakete, napokon da uspijem doći do njega nakon operacije bruha :)
Pali otprve, a sad sam primjetio da svijetli narančasta lampica s desne strane. Alternator ne puni? Odakle da počnem s tim a da ne počnem odmah sa kupnjom novoga? Inače kod kupnje nije svijetlila ali gle vraga sada svijetli :-( IMG_20211225_131335.jpg IMG_20211225_131434.jpg

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pobuda svjetli, prvo pogle kak ti je remen našpanat,da znamo dalje dati dijagnozu 💪😉odlično izgeda, pravi odabir si odabral.
Nema do rakete, ko got kaj veli😉nadamo se da si ozdravil da konačno guštaš u vožnji bezvremenske rakete🍺🙂

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Došao je k meni zmontirati, al nije bilo ok. Pa je za par dana došao ponovno i rastavljal je na licu mjesta pa je iz druge složil 👍
Meni se bolje Klekar dopao 💪
Samo pitam jer sam imao posla s Zlatarom, a ako je Klekar onaj u Nedelišću,kod njega bio jednom i zadovoljan , roto pumpa 540

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,260
Da eto, ni ja nisam više k njemu htio nosit od ihc.
Klekar je u Nedelišću. Profesionalan odnos, sve mi objasnili. I eto dobro je složil

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Želim ti da se brzo oporaviš od operacije i ne žuri s naporima ima vremena i za alternator i za raketu, osobno sam prosao taj zahvat predskoro godinu dana....💪💪💪👍👍👍

Zaboravih dodati nek te raketa dugo i dobro služi!!!

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Pobuda svjetli, prvo pogle kak ti je remen našpanat,da znamo dalje dati dijagnozu 💪😉odlično izgeda, pravi odabir si odabral.
Nema do rakete, ko got kaj veli😉nadamo se da si ozdravil da konačno guštaš u vožnji bezvremenske rakete🍺🙂
Nisam još za beće napore tek mi deset dana od operacije prošlo, al nisam mogao čekati da ga kresnem :)
Dečki, na ovu prednju kuku bi se mogao složiti kakav uteg i do koje kilaže maximalno? Pitam zbog budućeg atomizera koji dolazi. Pa da eventualno znam dal uzimam 300 ili 400l. :)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
Možda do 50-60 kg, ne više. Pokušaj pronaći utege koji idu u felge, tako je opterećenje za most manje ili varijanta sa punjenjem tekućine u gume.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Taj Marko je išao kupiti dvije polovne pumpe u Sloveniju da bi složio moju i još jednu jer za njih nema novih dijelova. Regulator bio totalno razj.... Znači dečko si daje truda. Koliko znam rijetko koji bošista se oče zaj... sa regulatorom.
Za c 360 glava regulatora cca 700kn, kompletan regulator (sa vanjskim kučištem) cca1500kn nova pumpa komplet od 3800 do 4800 ovisi od trgovine.Naravno to kad pitaš kod nas u trgovini to ne postoji ko i još puno puno stvari....

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Neznam. Htio kupiti novu ursusovu pumpu ispod 5000 kuna je nisam našao. Ona zetorova ide do max 2200 obrtaj i curi dosta na onu osovinu gasa i ulje i nafta. Htio kupiti novu zetorovu, e tu su već cijene malo veće, preko 6000 kuna. Ja neznam jel ima ili nema dijelova. A i već mi je pun kufer hodanja od majstora do majstora, pa može pa nemože a meni odoše i novci i vrijeme. Ljetos isto imao problema sa autom. Isto i bi i nebi radio. Pa se jednom javi pa više neće. Hodao mjesec dana i vozikao auto od jednog do drugog.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Pali otprve, a sad sam primjetio da svijetli narančasta lampica s desne strane. Alternator ne puni? Odakle da počnem s tim a da ne počnem odmah sa kupnjom novoga? Inače kod kupnje nije svijetlila ali gle vraga sada svijetli :-(
Pozdrav,
Nisam ti htio kvariti protekle blagdane, zato se nisam javio s nikakvim "odgovorom".

Pogled na priložene fotografije traktora meni ukazuje da su mu gume znatno potrošene. Ako su one takve, znači da je taj traktor nešto i radio, u ostalom zato je i namijenjen. Radili su istovremeno, u koje kakvim uvjetima i svi njegovi sklopovi, agregati itd. Nije važna samo činjenica da traktor pali otprve, jer tako zapravo mora uvijek biti.
Da ne duljim, dopusti mi da ti dam savjet.

Ispred tebe i novo-kupljenog traktora je nekoliko zimskih mjeseci. Iskoristite ih, ti osobno za što skoriji oporavak od operacije, a predlažem ti da traktor "za prvi put" daš u ruke "doktorima za traktore".

Angažiraj profesionalnog auto električara da skine s traktora alternator i anlaser, te da ih on rastavi, temeljito očisti iznutra, stručno pregleda i po potrebi "popravi", zamijeni im očekivano potrošene četkice, te podmaže, ili po potrebi zamijeni loše ležajeve itd. Također neka ti pregleda stanje svih "žica" i kutija s osiguračima. Iza toga si miran najmanje 5, 6, ili više godina.

Predlažem ti da ti i dokazano kvalitetan mehaničar za traktore malo pregleda stanje kuplunga, hidraulike, volana i kočnica. Po potrebi, a i najbolje preventivno da ti očisti rezervoar od smeča, ali i zamijeni filtere za gorivo, te ulje u motoru i filter za ulje motora. Operite temeljito uljni zračni filter, pa nalijte friško ulje u njega.

Može Vam sve to biti postepena, lagana, dulja zabava s traktorom, ali na prolječe ti mirno spavaš i mirno se budiš radi traktora. Dođeš do njega u garažu, okreneš ključ i sa zadovoljstvom kreneš u svaki novi radni dan.

Eto od mene toliko za sad, ne bi ti nikako preporučio da se za sad sam upuštaš u naukovanje spomenutih zanata na svojem traktoru.
Lp

ziziKa

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
92
Danas sam se malo igral oko ferkana...

Prvo sam stavil novo kucište za filter ulja s ovim normalnim filterom. Dosta mi je onoga sranja z uloškima...

Onda sam promenil ulje u motoru i natocil ulje u boš pumpu, da bu i njoj malo masno...

Nakon toga sam promenil creva od goriva jer su vec sva slinila na sve strane...

I na kraju sam traktor nepeljal na padinu da se ulje scedi napred da mogu skinuti semering na kardanu.

Semering ne curi nego curi na onoj gumici oko kucišta. Sad sam metnul staru gumicu koja je prije bila(jer je nova puštala) i dodal sam još jednu tanju, tak da su sad dvije. I još sam sve namazal s diht masom.

recite mi koliko vidim za zamjenu semeringa netreba izvući osovinu van. već samo onu čahuru na kojoj je gumica. ako sam dobro shvatio iz slika. hvala

lepoglavaX

Član
Tu od
21 Pro 2020
Poruka
49
Razdvojio sam traktor radi zamjene semeringa spojničke jer je dosta puštao i mastio lamelu kardana , zamjenitću i ležaje spojnićke i zamašnjaka ,obje lamele, e sad pitanje dali mjenjati i semering radilice pošto ulje ne kaplje ali je crno masno iza zamašnjaka po međuploći i koji semering staviti da je kvalitetan ?

Prilozi

• spojničke.png
    spojničke.png
    258.4 KB · Pregleda: 29
  • zamašnjak.png
    zamašnjak.png
    319.2 KB · Pregleda: 29
O

ObrisanŽ28

Guest
Možda bolje da ne diraš ništa.
Semeringe na spojničke corteco.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
ova druga slika je tako jako sumnjiva. ono ploča iza zamašnjaka je sva crna i masna a zamašnjak i korpa sva ćista.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Kad slini na špagi ili semeringu uvijek je ploča iza zamajca masna a kvačilo suho

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Moguče i da je i do brtve kartera. Treba ispitati.

Najnoviji postovi

Na vrh