• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
dali se zupčanik/lančanik mogu promijeniti?moram slati svoju 533 na brušenje i nekako mi izgleda tanko onaj dio di ide aksijalni ležaj.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,149
Nemoj se ljutiti,ali kakve sve probleme si naveo dosad s tim traktorom, bilo bi naj bolje da nabaviš drugi, a ovog dotjeraš za "udaju" i riješiš se problema.

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
IMG_20220206_204103.jpg
Dečki jel ono slovo C ručna kočnica na 539?
Osim toga ručica kardana se kod korištenja atomizera i malčera stavlja u poziciji direktni ili preko mjenjača? U čemu je razlika i na koliko obrtaja motor tjerati? Hvala!
Nemojte se smijat al ovo mi prvi dodir sa fergijem.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,418
Da to ti je "ručna"...

Stisneš kočnice i podigneš taj mali kao klin pa on uđe u zub i drži ti kočnice stisnute...

Kardan ide direktno. Ne znam za atomizer, ali 540 okretaja kardana ti je na cca 1600 okretaja motora

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kad malčiraš samo ručku prema gore digni to ti bu najlakše zapamtit, znači samo ju gore digni, noralno moraš kumplung stisnut kad pališ kardan😉 i moreš sa malim gasom probat kak ide, nabolje ti ga stavit u drugu sporu i samo šibaš😉

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,782
Da to je ručna.. Al ima glupo složeno, jer ako ti je štop šalter ispravan. Onda ti i štop svijetli cijelo vrijeme kak je ručna stisnuta.
Pa se i plastika topi, grlo žarulje, žice i sam šalter..
Još jedna greška na ferkijima

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,003
A kaj će ti kontakt pod ručnom? Valjda ga parkiraš,stisneš ručnu i uzmeš kontakt. Ništ ne svijetli

Posljednje uređivanje od moderatora:

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,573
Ak je traktor ugašen onda takve ručne ni ne treba, dene se u brzinu i gotovo. A dok traktor radi i treba ga zakočit, onda svetli ko Betlem.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,024
Trebalo bi namontirati jedan cuk šalter da se mogu iskopčati štop svjetla. To je korisno i kod posla (npr. oranja i sl.) gda se puno puta pritiska kočnica za okretanje. Ne topi se plastika, ne gore žarulje. Treba samo voditi računa da se opet svjetla uključe kad se ide u promet.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,782
A kaj će ti kontakt pod ručnom? Valjda ga parkiraš,stisneš ručnu i uzmeš kontakt. Ništ ne svijetli
Pa recimo dok se kapči neki priključak, a malo je naravno pa traktor oće pobeći napred il nazad. Bilo bi ga bezveze gasit, a možda treba i hidrauliku malo zdići ili si gotov za minutu z kopčanjem..
Ili parkiraš pred lesom i moraš si ju iti otprti..
Ima dost slučajeva gdje su inžinjeri zakazali..
Po meni volan i kočnice najgora stvar na ferki

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,003
Onda je po vama najbolje ni svjetla koristiti. I tu žarulje griju. Matija moj 533 79.god koći besprijekorno,a motaš ga ko auto i ide ravno da moreš volan pustiti. Ne šamaraju kotači

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,890
A kad motor radi?
Trebalo bi namontirati jedan cuk šalter da se mogu iskopčati štop svjetla. To je korisno i kod posla (npr. oranja i sl.) gda se puno puta pritiska kočnica za okretanje. Ne topi se plastika, ne gore žarulje. Treba samo voditi računa da se opet svjetla uključe kad se ide u promet.
To bi se moglo riješiti tipkalom, koje pritisneš nakon aktiviranja kočnice da se svjetla ugase. Pri slijedećem kočenju opet se samo aktivira, tak da nemreš isključiti trajno.
A ovo, glede "jašenja" po jednoj kočnici na polju...to se lako riješi tak da se spoje dva štop-šaltera u seriju; svaki na jednoj pedali. Štop svijetli samo dok su obje pritisnute.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,351
Ovo sa štop svjetlima i njihovim prekidanjima, je otišlo u jednu novu dimenziju. A ionako na večini fergusona jedva da i rade, tolika su štop svjetla zapravo neispravna.
Slažem se s kolegom @Deda Marek da traktor može normalno raditi i biti ispravan. Sve to ovisi samo o vlasniku traktora.

Najnoviji postovi

Na vrh