• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
818
prije par godina sused menjo sam španer. radilo 10 sati i polomilo nešto na klavijaturi. taj španer treba znati staviti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Stavio sam fiksni i nema frke preko 1000 sati
Kakav je to fiksni španer?

prije par godina sused menjo sam španer. radilo 10 sati i polomilo nešto na klavijaturi. taj španer treba znati staviti.
Slažem se, mada nije neka mudrija za staviti.
Treba pripaziti na smjer zubiča...

Nekad su jedni i drugi zubi bili kaljeni, danas ga turpija nosi....

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
418
Izrežeš van ovaj poderani dio i napraviš flahiče od mangana ili hardoxa i zavariš ih.
Obrusiš i taj sic bu poderal traktor ;)
A jel bi moglo da se taj dio vari i popuni pa onda pobrusi var?

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
755
otpustiš oba dva šerafa pomeriš malo u jedan smijer i stegneš jedan šeraf i probaš. ako ne valja ponovo. na kraju stegneš drugi šeraf.to je malo dosadan i naporan posal koji može potrajati. jednom kada potrefiš odma pali. i od optimalne točke imaš možda pola mm gore i dole i više ne radi. tako ako preskačeš po dve crtice možeš promašiti i preskočiti optimalnu točku. uzmi asistenta da okreće kljuć jer poželjno je da stalno gledaš fiber. kada izvrtiš možda bu ti fiber kontra okrenut onda asistent okrene malo kljuuć.
Božo, u kojem smjeru je ranije, a u kojem kasnije ubrizgavanje? Prema gore ili dolje, ako se referenciramo na ovu sliku na koju si ti odgovarao? Jel ima plombirani vijak na pumpi, što se tiče količine ubrizganog goriva? Nešto poput šerafa na TD motoru starijih automobila, nemam nikakvih slika da vidiš o čemu pišem. Pitam za bezveze, okvirno znanje, jel se može ili ne može tako štelat količina goriva.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,379
Mozda sam se krivo izrazio...
Automatski je onaj kaj ga napnes pa ima zubice koji ga s vremenom napinju pomocu federa i kopcaju se kako se lanac nateze, a kakti fiksni (NESPRETNO NAZVAN) je onaj bezubi kaj ima samo feder i nateze lanac stalno dok se ne pretegne....nesto kao za natezanje remena.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Ja sam na mojem to rješil pomoću razvodne kutijice, sa luster klemama(redne stezaljke) i na žice sam navukal tuljke i to ce sluzit sigurno dok je traktora da zice nece korodirat ili bit problema sa masom ili kontaktima na tom čvorištu...

mic_hael7187

Član
Tu od
21 Ožu 2022
Poruka
86
Dečki može li se nekako popraviti ovo oguljeno sočivo u faru,ne želim mjenjati far jer je ovaj orginalni a orginalni nema više kupit u pitanju je marka SATURNUS Screenshot_2022-04-20-23-09-52-609_com.miui.gallery.jpg Screenshot_2022-04-20-23-09-52-609_com.miui.gallery.jpg

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,379
Imas u bojama i lakovima za kupiti kromatura sprej. Prije toga treba osmirglati sa smirglom 400, oprati benzinom pa pospricati plastik primerom u spreju.
Kad se primer osusi, pospricaj sa kromatura sprejom.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,351

mic_hael7187

Član
Tu od
21 Ožu 2022
Poruka
86
fi 130 nikad nije mjenjan samo je izvađen iz kućišta ovo su ti farovi IMG_20220422_182013.jpg n iz kućišta

Posljednje uređivanje od moderatora:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,351
Krom spray ti bude koštao kakvih 50 i više kuna, ali upitno je kakva to bude refleksija svjetla poslije farbanja.
Tim više - jako je teško ukloniti kit oko stakla, može ti puknuti staklo, o tome ti je kolega Lee dao mig. "Ako imaš financijske mogućnosti" probaj si kupiti nove farove. Svemu dođe kraj pa je došao i tim tvojim.

1650646789170.png

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,379
Ugrijati cijeli sklop toliko da se taman moze drzati rukavicom, gurnuti rucku od cekica kroz rupu i gurati staklo dok s prstom u istoj rupi vuces ogledalo.

Najnoviji postovi

Na vrh