• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Upravo o takvim i sličnim radovima i pripovedam. Kad je čovek sam, a žuri mu se.
A i sam sam u takvim poslovima bil da mi je uvijek bilo lakše odozdo kresnuti nego puzati na njega

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Svaka ti čast za uloženi trud, pohvatao si sve tom traktoru bitne strujne krugove i očigledno si namjerno smanjio broj osigurača. Ovako kako si ti nacrtao shemu je meni sad dok ju gledam simpatičnog i originalnog izgleda. 👌 (y) :ppozdrav:
Jednoga dana dok imaš vremena docrtaj si i priključnicu struje za prikolicu. Možda ugradiš kabinu pa ti bude potreban i brisač stakla, rotacijska žuta svjetiljka, ali to su več slatke brige.
Za svaku pohvalu.

PS
Razmisli, pa radije i prednje pozicije u farovima spoji na 58, pa ako ti pregori žarulja dugog/kratkog svjetla pozicija i dalje svijetli u mraku i za ostale sudionike je tvoj traktor vidljiv kao vozilo određene širine, a ne kao motocikl na cesti. ;)

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,785
@DGimt vidiš kod mene pa sad bilo suprotno...par put sam ručicu gore dole i vratil u neutral i onda sam ju moral malo prema dole i upalil je...u ljeti nemam taj problem...čisti neutral i pali...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Otprilike po takvoj šemi sam i ja radil instalaciju na malom Ferku sa kutijom 6 osigurača samo kaj sam ja to iz glave popikal pa nije baš svaki put isti osigurač bil za isti potrošač 🤭

Ja bi na ovu instalaciju još samo dodal glavnu sklopku za bateriju, a sve ostalo. Svaka čast (y)

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
236
Shemu imam u većoj rezoluciji, pdf A3 veličine. Stavio sam i sad ok veličinu, ali valjda forum smanji da ne zauzima previše prostora. Imam i pojedine dijelove posebno razrađene, kontakt bravu, utičnica za prikolicu. Samo što sam picajzlast pa još nisam zadovoljan završnim verzijama, još ih moram malo ušminkati, a dao sam si i neko vrijeme da se to slegne pa možda uočim ako sam nešto mogao bolje ucrtati. Išao sam namjerno s baznom električnom shemom, nisam htio dodavati "dodatnu opremu" niti komplicirati s montažnom jer bi nastao kaos. Sebi sam ugradio i utičnicu za prikolicu. U završetku je i opis sheme pa ću u njemu napisati što bi se još moglo dodati, oduzeti ili promijeniti te kako i zašto. Ciljana skupina ljudi su oni koji se barem osnovno razumiju u elektriku, da znaju prepoznati plus i minus :) a koji to ne rade svaki dan, pa da imaju neki podsjetnik ako im za par godina pukne neka žica da se lakše snađu koji broj je za što. Ide objava svega uskoro.

josip traktorista

Novi član
Tu od
18 Pro 2022
Poruka
1
Pozdrav svima.
Novi sam ovdje.
Bas se,i ne snalazim ovdje.
Uglvnom...ove zime sam odlucio osvijeziti motor na svome IMT 533. Znaci karike nove,lezajevi leteci,ventili,brusenje glave...i slicno.
Molim forumase za mozda neki koristan savijet,i dali ima nesto na sta trebam posebno paziti. Ide,i koja slika...

Prilozi

• IMG_20221218_113855_596.jpg
    IMG_20221218_113855_596.jpg
    38 KB · Pregleda: 49
  • IMG_20221218_113844_114.jpg
    IMG_20221218_113844_114.jpg
    39.1 KB · Pregleda: 50

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,134
Ako već vadiš klipove, možda da ih i zamijeniš i pobrusiš cilindre... s karikama nećeš dobiti ništa s obzirom da su ti cilindri vjerojatno ovalni, a stavljaš okrugle karike.
Možda samo pogoršaš stvar.
Ležaje isto promijeni sve.

Ovo je naravno ako slažeš sebi traktor. Ako ga sređuješ za uvaliti nekom, radi što hoćeš....

Aksijalne ležaje bi bilo isto dobro promijeniti, pobrusiti radilicu...

Po meni se motor ne isplati otvarati bez prave generalke.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ako ideš na karikaš obavezno izmjeri luft u utorima za karike.
Sve ostalo oko isplativosti takvog zahvata buš videl kad bu glava dole, klipovi van i radilica na panku

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Ako si čovek dela sam i nemora majstora platiti onda more napraviti kak god hoče i sa minimalnim troškovima riješiti problem.
Ako je palil do sad, kad uredi glavu, stavi nove karike i pregleda radilicu kad se karike zavoze to samo može bolje biti nego je bilo. Nebu dugog vijeka, ali su minimalni troškovi. Za soma kuna dijelova ga osvježi.
Za generalku treba nekoliko somova kuna nekvalitetnih dijelova i strojna obrada......

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kak neki unakaze traktor.

Najnoviji postovi

Na vrh