• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Čekaj, jel žica s ampermetra dolazi na kontakt bravicu na kontakt 15 ili 30? Jer 30 je "ulaz", a onda kontakt bravica to dalje raspoređuje ovisno jel dan kontakt i na kojoj poziciji je kontakt ključ. Ovo prvo tipkalo je znači bilo za paljenje, s tim da je logičnije govoriti da je plus išao s kontakt bravice preko tipkala na anlaser, a ne obrnuto.

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
201
Dolazila je na 15 i prebacivao sam na 30 al je lampica od alternatora stalno svjetlila i bez kontakta (znači ključ van kontakt bravice)pa me to bunilo ..a ta lampica je bila spojena na drugom 30 i umisto 54
Uglavnom sad je što se tiče paljenja i grijača sve uredu..sad samo onaj stalni plus moram izolirati.
Očigledno da je netko prije spajao kako mu palo na pamet.

Na redu su mi sad svjetla,žmigavci al vidim da će bit još veći problem al ne odustajem kad sam već krenuo da prepravljam instalaciju🙂

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
240
Da, baš sam mislio napisati da mi se čini da bi to trebalo malo detaljnije pogledati što je gdje spojeno jer mi djeluje da nisu sve žice bile baš gdje treba. Ako je žica s ampermetra dolazila na 15 kontakt brave i s njega spojeno na bravu paljenja, onda si na njoj imao stalni plus i mogao zaverglati traktor bez kontakt ključa i brave 😬

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
201
Bit će red čupati žice koje budu viška tj koje su presječene i bez funkcije
Ma skroz mi je čudno, zato imam veliku volju se igrat i tražiti da napravim kako bi trebalo biti.
Tako da će sigurno biti još pitanja kad naletim na problem😅

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
201
Šta bi trebalo ovdi biti spojeno?
I još jedno pitanje..kada spajam stop svjetlo mora li biti stalan plus na toj žici,pa onda ide na prekidač i sa prekidača do lampe?

Prilozi

• IMG_20230916_175234.jpg
    IMG_20230916_175234.jpg
    26.5 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20230916_175143.jpg
    IMG_20230916_175143.jpg
    24.5 KB · Pregleda: 23

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,558
S jedne strane od tud ide dalje zica u uticnicu za prikolicu...tj s lijeve...a s.desne strane nemas nista tu spojeno...

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
201
Aha,spojio sam vidim da radi pa sam mislio da je neka masa a znači ide u utičnicu za prikolicu a tog ni nemam.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,947
Šta bi trebalo ovdi biti spojeno?
I još jedno pitanje..kada spajam stop svjetlo mora li biti stalan plus na toj žici,pa onda ide na prekidač i sa prekidača do lampe?
Tu ide masa.
Ti ju trenutno imaš preko vijaka koji drže lampu i preko blatobrana ali bolje je kad je vučena od nekud sa šasije pa na tu stopicu.

Prekidač prekida plus, nažalost

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,043
Opasno spuštanje se odnosi na spuštanje/skakanje sa traktora. Mogel je skočiti i sa kabine to bi bilo još opasnije pogotovo ako bi bilo na glavu. o_O Štručnjak svaka čast.....

mario1511

Član
Tu od
20 Lip 2023
Poruka
201
Tu ide masa.
Ti ju trenutno imaš preko vijaka koji drže lampu i preko blatobrana ali bolje je kad je vučena od nekud sa šasije pa na tu stopicu.

Prekidač prekida plus, nažalost
I mislio sam da je masa,probat ću nešt skombinirat pa negdje sa šasije povući.
Imam provučenu žicu ,na njoj je stalni plus probao sam da spojim na stop prekidač i funkcionira al vidit ću koliko dugo

Najnoviji postovi

Na vrh