Onda nastavljamo sutra jer i ja gledam🙂Ja dalje ovo pratim tek sutra u jutro pod kavom sad je utakmica 🙂
Očigledno da ni jedna žica nije na svom mjestu pa ću morati od nule pa ako moguće što bolje objasniti početnik sam u ovome😂debela s alternatora mora na ampermetar i na bravicu , ne smije na anlaser ..na anlaser ide drugi kraj ampermetra .
Govorimo anlaser mislimo na mjesto gdje se spaja debeli plus pol od akumulatora
Znači da ne puni jer lampica svijetli dok motor radi, zato ampermetar nema što pokazivati.Teško pali ,lampica svijetli stalno ali malo slabije kad se upali..a ampetmetar ni u minis ni u plus
Čak i kad ga upalim pokazuje mi kada mjerim multimetrim 12.5 tek kada dodam gas do kraja puni al skroz malo..
Mislio sam odustat da ga ne spojim al kad sam već kupio spojit ću gaAko krivo spojiš Li B ampermetar bude pokazivao suprotno ali bude pokazivao znači da su sve druge žice dobro spojene.
Ako je kontra spojen kad upališ svijetla ampermetar bude išao u plus stranu (traktor ugašen).zamjeniš Li B.
Noje mi jasno zašto se bilo tko muci a ampermetrom .Totalno nebitna vurica na traktoru.
Ne pokazuje ništ, a nema nikaki izvod sa ampermetra do alternatoraZnači da ne puni jer lampica svijetli dok motor radi, zato ampermetar nema što pokazivati.
Da li kazaljka ampermetra pokazuje neki pomak dok ga griješ i pališ???
Sa plus pola akumulatora ti ide žica na neki osigurač. Sa druge strane osigurača ti ide žica na ampermetar. Sa ampermetra žica ide na kontakt bravicu, oznaka na bravici 30. Sa oznake na bravici 30 ide žica na B oznaku alternatora. D pobuda, sa oznake 15/54 na kontakt bravici ide na osigurač, bilo bi dobro da ima osigurač, sa druge strane osigurača ide na kontrolnu žaruljicu. Ako se ne želi stavljat osigurač na pobudu, onda sa kontakta 15/54 ide na kontrolnu žaruljicu. Sa drugog kontakta kontrolne žaruljice punjenja ide na D kontakt alternatora. Alternator se vijcima šerafi u metalni nosač koji je spojen na metalnu šasiju i tu ima minus od akumulatora. To je na traktoru imt 533 spojeno i radi. Gdje je problem kod tebe, jesu li iste oznake na kontakt bravici...Ne pokazuje ništ, a nema nikaki izvod sa ampermetra do alternatora
Ma nema brige.@MUHA može on imati tako spojeno, direktno, s alternatora na anlaser, ali tada ne smije tražiti informaciju o punjenju na ampermetru, nego samo na kontrolki. Ja znam da ti to znaš, ali eto, moramo se ponavljati "za svakog novog traktoristu", što je tu je. Ljudima se neda prvo istraživati problematiku radije iznova pokrenu po tko zna koji put istu temu...
Ne zamjeri mi na ovom komentaru.
Sad sam spojio ali mi grijač ne radi, tj nema strujeHoću zamjeniti bravicu za paljenje,znači stara je na dugme tako i grijač..na svakom tom prekidaču su bile po dvije žice...na prekidaču za grijač je išla žica sa grijača i sa alansera(slika) ali sa prekidača za paljenje je išla žica sa bravice kontakta 30 a druga vodi prema alanseru ili alternatoru al nemogu skužiti gdje točno kad su žice upetljanje i u omotane ..na novoj bravici su tri stopice 19,15/54 i 50 ..gledo sam šemu što je postavita u grupu al me buni moja instalacija kako to da izvedem..
Da prebacim na kontakt bravici žicu sa 30 na 15 i provučem na bravicu paljenja 15/54 ,pa sa grijača na 19 i od alansera direkt na 50 ?? ler prekidač nije u funkciji .