Na 533 bi trebao zamjeniti fiber. Nisam nikada oko toga apsolutno ništa radio, pa me zanima što i kako moram? Kakvim ga zamjeniti?
Na linku dolje u ponudi ima ovaj kompletan bakelitni, onaj sa 4 proreza i onaj zvjezdasti. Što ugraditi?
Ne vidim link, ako me pamčenje dobro služi prirubnice za zvjezdasti i onaj sa 4 proreza nisu iste pa ni fiberi ne pašu.
Ugrađuješ onakav kakav imaš gore.
Skidaš cijev uljevka ulja i onaj metalni lajtung od povrata ulja.
Skidaš lajtunge prema dizama.
Skidaš metalni lajtung sauga kaj ide sa usisne grane na membranu.
Skidaš polugu gašenja.
Skidaš gumeni lajtung dovoda goriva u pumpu.
Skidaš one tri matice na nosaču pumpe.
Lakše je ako skineš i cijev mjerača ulja.
Kad si to skinul zabilježi si flomasterom preko prirubnice pumpe na prirubnicu koja dolazi na pogon boš pumpe, onak kak je na slici gornja strelica, preko te dvije prirubnice.
Da poslije ne komliciramo oko traženja oznaka na prirubnicama..... da ju nebi okrenul za 180.
Vrti ručno motor dok ti se ne okrene prema tebi matica koja je na prirubnici pogona (gedorica 11)
A onda ga okreni za 180 da se prema tebi okrene prirubnica na onoj strani koja im na sebi prorez i otpusti vijak ključ 13.
Na slici vidiš maticu koju spominjem i vijak. Ti ne otpuštaš toga nego onoga kontra.
Na ovoj slici vidiš prorez kojeg spominjem.
Trkni prirubnicu prema nazad i izvadi pumpu van.
Zamjeniš fiber i sastavljaš obrnutim redosljedom.
Prirubnicu trkneš prema fiberu i prije nego stegneš na tvrdo one tri matice koje drže boš pumpu za blok okreneš motor jedan ili dva kruga.
Ako curi semering onda je prilika skinuti prirubnicu dole, izvaditi kajlu i odšarafiti ona tri vijka na mesinganom nosaču i zamjeniti semering.
Za sve ostalo ako je nejasno pitaj.
I naravno, pohvališ me na jutubu kad buš video radil. Nadam se da nisam ništ fulal