• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,430
View attachment 77003

Dns sam si ispunio jednu veliku zelju..dugo sam ovo trazio i sad kad sam naletio nisam.mogao propustit priliku...proba bude jos malo pricekala jer mora doci hidraulicni ventil kaj mogu zakopcat cilindar...
To si uzel onaj razvodnik - ventil od Rosi teh-a?

Taj plug bi moral jako lijepo raditi bez štopanja, vidim da ima fin razmak između predplužnjaka i daske.
Još samo crtalo u igrat i ko Bog 😎

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,713
Tako je. Ventil i set hidraulicnih cijevi uzeo.
Za pocetak cu stavit cistac brazde pa cu vidjet kako ce to radit. Veliki je plug. Sve lijepo rastegnuto i ima dosta mjesta...nadam se da ce dobro radit. Jesva cekam da dode ventil i idem odmah probat...

Uzeo ovo i ovo...na setu cijevi mi izgleda kao da dolaze 3 komada. Za 2 mi je jasno kamo se sarafe. Zna netko di ide.ovo trece??🤔

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,398
Imaš dvije ručice: jedna je dvoradni izvod i trebaš 2 cijevi, a druga je za kiper, dakle jednoradni, pa ti treba samo 1 cijev, ukupno 3.

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
32
Željezna cev na sliki ide na povrat, dvije cijevi sta za jedan dvoradni cilindar, a za kipanje je samo jedna cijev, koja nima veze sa ventilom.
Dvije rucice su jedna za preklopiti ozmedu hidraulike traktora ma dvosmijerni cilindar, a druga rucica za rad sa tim cilindrom. Ako se nesto tako radi bi preporucio, da imaš još jednu komandu za jednosmjernim cilindar, a onda možeš sa treču ručicu upravljati i hidrauliku traktora. Do je vrlo dobro ako imašmalcersa pomikom i slicno

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,713
Jel to skračeni lemken?
Lemken opal 090...iza je imao nekakav dodatak, kao nekakva daska, ali nije kompletna brazda (koja nemam.pojma.cemu sluzi). Ja sam samo taj dodatak skinuo i ostala mi jedna brazda...i zapravo da, ispada skraceni lemken. A ima.dvoradni cilindar pa nemam nikakvih problema sa okretanjem.

matru

Član
Tu od
9 Pro 2015
Poruka
74
Tako je. Ventil i set hidraulicnih cijevi uzeo.
Za pocetak cu stavit cistac brazde pa cu vidjet kako ce to radit. Veliki je plug. Sve lijepo rastegnuto i ima dosta mjesta...nadam se da ce dobro radit. Jesva cekam da dode ventil i idem odmah probat...

Uzeo ovo i ovo...na setu cijevi mi izgleda kao da dolaze 3 komada. Za 2 mi je jasno kamo se sarafe. Zna netko di ide.ovo trece??🤔
Kad vam dođu cijevi i ventil možete napisati jeste li dobili kakav nosač za krajeve cijevi ili to treba napraviti. Ja to isto moram kupiti za malčer sa bočnim pomakom pa me zanimaju iskustva i spajanje.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,713
Nema nosac...postavio sam prije pitanje pa nitko nije odgovorio..mislim da treba nesto napraviti...
Ja moram nesto smisliti da mi se metalni dio od cijevi ne dodiruje s nicim metalnim od sjedala jer sam uzeo masu za reflektor iza na sjedalu...
Zadnji put spojio kipericu i svjetla pa mi se dotaknulo sa sjedalom i izgorio osigurac...

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
32
Nema nosac...postavio sam prije pitanje pa nitko nije odgovorio..mislim da treba nesto napraviti...
Ja moram nesto smisliti da mi se metalni dio od cijevi ne dodiruje s nicim metalnim od sjedala jer sam uzeo masu za reflektor iza na sjedalu...
Zadnji put spojio kipericu i svjetla pa mi se dotaknulo sa sjedalom i izgorio osigurac...
Ja imam ventil za dvosmjerni cilindar iza sjedala ali nije zašarafeno na sjedalo, več na jedan šaraf tamo kdje je zakacena gornja poluga hidraulike. Ventil je dobro fiksiran, ali izlazi sa spojkama su direkno na ventil preko koljena. Ne mogu slikati, jer nemam traktor kod kuče. Možda sutra stavim sliku. Vrlo jednostavno izradjeno, ne smeta i dobro služi. Koristim za malcer sa pomikom. Ali zajebao sam, jer nisam stavio ventil sa dvije rucke, da bi još hidraulika traktora radila na jednu. A izpod sjedala imam naravno oni preusmeritveni ventil.

Najnoviji postovi

Na vrh