- Tu od
- 13 Stu 2019
- Poruka
- 3,889
Mi se čini da budeš moral bušiti na traktoru jednu rupu
Moram priznati da meni baš sad nije ništa jasno. Ako ručica hidraulike mora biti u gornjem položaju i malčer se digne u zrak, kako ću onda malčirati?Na ovi ventil, ako je sličan od rosi.teh možeš prikljuciti cijevi za dvosmjerni cilindar (crveni plasticni cepovi) na pocetku ventila je povrat v rezervoar. Cijev povrata v rezervoar se priključi na poklopac hidraulike traktora na imbus čep na lijevi strani pod sjedalom. A cijev za kipanje se prikljuci na lijevi strani poklopca hidraulike na suprotni strani gdje je ventil. Tamo imas dva imbus cepova, prikljuciš na jednoga kojega želiš. Kipanje radi nezavisno od tvojeg novogventila. Tvoj novi ventil se rabi samo za dvosmjerni cilindar. Z jednu rucisu uklopiš napajanje v ta ventil, a z drugu rucicu radis sa dvosmjernim cilindrom, ručica hidravlike traktora mora biti u gornjem polozaju.
Moze da sve radi istovremeno. Treba preklopni ventil, da preklopiš na ventile za dvosmjerne cilindre (jedan ali više njih). Ovdje trebaš da imas najmanje dvije rucice za dva cilindra. Mislim da treba da je jedan ventil za jednosmjerni cilindar ali da ima funkciju plivanja. Na ovu rucicu priklopis samo jedan izlaz i toga vodiš na poklopac hidraulike na suprotnu stran gdje imas preklopni ventil. Tamo je obicno prikljucen prikljucak za kipanje ali ima jos imbus cep na kojeg stavis tu cijev koju vodis sa onoga ventila za jednosmjerni cilindar. Tako dobijes opet pritisak na cilindar koji je u poklopcu hidraulike i diže poluge.može malo detalja oko toga kako istovremeno može raditi dvosmjerni ventil i zadnje poluge, ja koliko kužim s tim preklopnikom se bira ili jedno ili drugo, ako postoji način da se spoji da sve radi istovremeno bi bilo super.
Kada si preusmerio tok ulja v ventil za dvosmjerni cilindar, tada cilindara za poluge nima pritiska i onako su rucice gore. Ali ako bides imao rucice dole, nema pritiska i na ventilu za dvosmjerni cilindar.Moram priznati da meni baš sad nije ništa jasno. Ako ručica hidraulike mora biti u gornjem položaju i malčer se digne u zrak, kako ću onda malčirati?
E, to je to, moze i kaka druga varianta, ali to ja pricam. Ako ko stavi te ventile, splati se staviti to. Mana je da padnu poluge ali za okretanje je dovoljno.Trebalo bi tako raditi.
Jedan par izvoda da radi istovremeno sa polugama.
Hidraulični ventil IMT 625.
Samo na takav način spajanja gubi se kontrola vuče i propadaju poluge.
Korisno za malčer i slična oprema.
View attachment 77130
Ajd molim te kad to sve instaliraš i spojiš stavi koju sliku.Evo set...samo ventil i cijevi...nista drugo...
View attachment 77107