• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,549
Najviše do izražaja dođe na zemljama kvadratnog tlocrta
Imam parcelu 135x85m...oram ju kak 3 parcele. Ove godine oral skupa pa imam 2 jarka na parceli...konacno bum to eliminiral..

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Hidrauliku nikad ne dignem do kraja. Skuzio sam da ne moze oboje. Prebacio sam.i nece. 😡
Da li je problem sto nisam.montirao onu trecu cijev koju sam dobio? Za povrat? I na koju stranu se ona stavlja? Dal moram taj povrat stavit sa te strane di je rucka za ukljuciti ili s ove strane di sam montirao cijevi za cilindar?
Sva sreća pa je pumpa ostala čitava ili da nije neko crijevo puklo...

Ja sam imal situaciju na 567 da je puklo crijevo hidraulike na prikolici dok je bila stara pumpa još u njemu, doduše sigurnosni je bil umoran pa nije odradio posao kak se spada.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,549
Nisam puno forsirao. Probao sam par puta ali sam vidio da ne ide i skuzio da.ocito nest nije dobro. Al da, sreca da nist nije otislo. Radi sve odlicno. Mislim da budem se preporodil s ovim kad sve dobro postelam.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,762
Evo mene, nakon godinu dana od sastavljanja kvačila, opet na pola.
Dvije opruge puknute...
Razmak pipka do lamele 68mm, jel to previše?

1000029653.jpg 1000029654.jpg

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,024
1wat_brtva_kartera_imt-539-540-542__m-33_tu_1.jpg.webp

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
5,024
Da, karter mora dolje. I meni je curilo ulje i mislili smo da je problem u pletinici, ali nije. Problem je bio u onim plutenim vrpcama na karteru.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,762
Traktor mi trenutno ne treba, a imam i zamjenski, tako da ga mogu odšeraviti do zadnjeg vijka...:confused:.
Ne podnosim kada kapa ulje.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Razmak pipka do lamele 68mm, jel to previše?
Ta mjera ti je totalno nebitna kolika je.
Bitno je da šarafi ne štrše van capice i da su sve tri na istu mjeru poštelane.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,762
Stvar je u tome, mislim, da ako je previše razmaknuto ne mogu dobiti onaj 1 cm slobodnog hoda na pedali i one opruge ne povuku pedalu do gore...

1000029671.jpg

1000029670.jpg

Dali skidanjem pumpe ulja se sad može promijeniti onaj prsten brtve pumpe ulja?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,931
Stvar je u tome, mislim, da ako je previše razmaknuto ne mogu dobiti onaj 1 cm slobodnog hoda na pedali i one opruge ne povuku pedalu do gore...
U tom slučaju su ti opruge koje vračaju potisni predugačke. Kad su ispravne vračaju potisni, a samim time i pedalu, u početni položaj do kraja.

Nadam se da buš savladal brtvljenje kartera bez skidanja motora.

Pjero

Iskusan lik
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,762
Stavljene nove opruge, i ne vraća do kraja.
Prošle godine zamijenjene polugice korpe, možda su malo drugačije.
Motor je skinut.

1000029663.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh