• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,249
Super. Bitno da si riješil.. Meni je to isto na nezgodnom mjesto, najradije bi to nekam na blatobran montiral 💪💪
Kak okreće plug? Dost visoko zdigne?

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,744
Okrece super. Dovoljno visoki.
Jedino ono kaj.je @Petretic549 komentiral, moras "prevariti" pumpu.
Dignem 2/3 kaj je plug u zraku. Onda prebacim rucicu na cilindar. Potegnem rucicu za poluge skoro do kraja gore. Okrenem plug. Prebacim na poluge i spustim dole.
Djeluje ko procedura ali kad se naviknes sigurno ide bez problema...
Probal sam orati tak kak je bil plug ali nije islo...ceka me stelanje...
Moram prvo s cetkom sve dobro pocistiti i naspricati. Razdelati kaj bum mogel normalno stelati.
Vlekel mi je plug previse u brazdu a traktor u orano. Moram smanjiti zahvat...

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
39
Okrece super. Dovoljno visoki.
Jedino ono kaj.je @Petretic549 komentiral, moras "prevariti" pumpu.
Dignem 2/3 kaj je plug u zraku. Onda prebacim rucicu na cilindar. Potegnem rucicu za poluge skoro do kraja gore. Okrenem plug. Prebacim na poluge i spustim dole.
Djeluje ko procedura ali kad se naviknes sigurno ide bez problema...
Probal sam orati tak kak je bil plug ali nije islo...ceka me stelanje...
Moram prvo s cetkom sve dobro pocistiti i naspricati. Razdelati kaj bum mogel normalno stelati.
Vlekel mi je plug previse u brazdu a traktor u orano. Moram smanjiti zahvat...
Ako bi stavio ventil sa tri rucke, tako kao je pjero ostavio sliku, onda ne bi bilo toliko zajebancije sa okretanjem pluga. Sve bi radio sa novim rucicama bez hidraulike traktora.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,744
Hbg nisam to znao kad sam kupovao taj ventil...
Al nije tako velika zajebancija...ide jako brzo...sigurno ce biti brze nego kad se moram voziti po zemlji u krug...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,249
A kak je onda čovek oral z 539? Tak z raštelanim plugom? Očito je onda imal laku zemlju za obradu pa je išlo

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,744
Ma.oral je vraga s 539. To je bila prica za mene jer sam pital kaj mi pokazu kak je imal slozeno, pa kao nisu mogli najti...videl sam da nekaj muljaju...al ja bum si to slozil kaj bude delalo...bum ga postelal...malo bu trajalo al nema veze...bum si dal truda...

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,249
Ma to boš ti riješil već na prvi zemlji, ak sam ja uspel 2 brazdnoga naštelati. Onda boš i ti 1 brazdu 💪💪

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,744
Pa zato me i nije zamaralo kaj su oni tvrdili...znal sam da bude pluga trebalo nastelati...
Bitno mi je bilo da cilindar dobro i mirno okrece. Potrosni dijelovi su solidni. A ostalo sve bude nekak. Trebalo bude si malo vremena zeti kaj se nastela. Al budem ja to resil. Bitno da fergo ima okretaca 🤣🤣🤣🫣🫣🫣💪🏻💪🏻💪🏻

julij cezar

Član
Tu od
28 Tra 2024
Poruka
39
Hbg nisam to znao kad sam kupovao taj ventil...
Al nije tako velika zajebancija...ide jako brzo...sigurno ce biti brze nego kad se moram voziti po zemlji u krug...
Meni treba to za malcer sa pomikom, ali cela zajebancija...žao mi je, da nisam \rije kupnje znao za to mogučnost. Sko bi više radio sa malcerem, bi zamjenio ventil

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,744
Ja imam samo plug. Malcer mi je obican bez posmaka pa mi za sad to ne treba. Bitno mi je da ovo radi dobro sad s plugom..

Najnoviji postovi

Na vrh