• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,497
Ja mislim da je ovakvo rješenje ipak najbolje kaj se tiče raskapanja kod remonta…
IMG_0461.jpeg

Ili klasika razvodnu kutiju i u njoj posložiti žice sa tuljcima na redne stezaljke i nema lošeg spoja i nema doticaja sa prasinom i vlagom ako je složeno kako se spada!

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,108
ja sam sad probal ovo..u kutiji u gelu je...lako se otvori...a zatvoreno je i čisto...ako ove obične stezaljke nebudu držale, lako stavim rednu pa ju isto zatvorim u kutijicu...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,358
Eh, da je onih orginalnih rednih kakve su u tvornici ugrađivali, pa da je na njih zakrimpati stopice (one srebrne kakve su se nekad dale kupiti).........idučih 20 let nebi bilo problema ni sa vlagom ni prašinom ni lošim spojem.
Ovakvih

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,108
imam ja takvu plastičnu, samo mi je problem kaj mi došel unutra prah i umjetno i već je počelo hrđaviti...radilo je sve ok ali me smetalo to hrđavo unutra na stopicama...bum videl kak bude dugo trajalo ovo sa tim kutijicama...laka montaža i djeluje ok...
ako bum vračal tu bijelu plastiku, ima di za kupiti takve plastične kaj idu na stopice? to nemam...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,358

Ja stavim termobožir na stopicu.

Razmišljal sam nekad da je uvijek problem taj umjetnjak i sam smještaj te spojke.
Možda da je povuči otraga dva kabla za svaku stranu posebno, ali onda opet ostaje problem utičnice za prikolicu... nemam pametno i vječno riješenje, a da bude jednostavno za otpojiti kad treba blatobrane skidati.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,108
ma je, sve je to kombiniranje i kemijanje.. kak sam napisal prije, bum videl kak bude ovo dugo trajalo i kak bum zadovoljan s tim...

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,108
View attachment 81308 jel netko probao ovo?

Ja odlucio isprobati pa da vidim kak bude trajalo. Spojis zice i stavis u tu kutijicu u kojoj je gel...djeluje ok. Jedino sam.ja kutijice dodatno ucvrstil s vezicom da se ne otvori...

View attachment 81309
Jako pouzdano zadržava vlagu, na poslu testirali takve spojeve. Spojili žice i potopili u vodu, nakon godine dana ni trunke oksida na licnama.

I spojevi kak predlaže kolega @Petretic549 su isto jako dobri, zasad 4 godine na jednom vozilu na krovu i isto ne pokazuje nikakve naznake probijanja vlage, a jednostavno se kopča i otkapča

Na vrh