• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,607
Prije nekoliko godina mi je greškom kupljeno dvije Saturnusove lampe,bile oko 90-ak kuna komad. Bilo mi je žao namontirati na prikolicu gdje su trebali ići, jer bi bili brzo razbijeni. Kupio sam one jeftine i namontirao, a tako i na dva-tri fergusona sam montirao te jeftinije.
Nedavno sam te skupe namontirao na svoju prikolicu i razlika u kvaliteti je GOLEMA. Vrijede svake kune, iako mi je tad bilo jako žao novaca.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,373
Zar ima vise igdje Saturnusa za kupiti. Navodno je tvornica zatvorena prije dosta godina.
Jedine lampe koje su valjale i nisu se raspale, istrulile ili ih sunce izblijedilo.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,396
Ako ima za kupiti Zastave 21 Oktobar, to su jako dobre lampe.
Na jednom traktoru imam još uvijek njegove originalne 25 god stare, ko nove su, a na drugom sam ih stavil pred 10 god, jer su se na njegovim onim originalnim limenim okruglim, popustili kontakti.

Znam da su bile dosta skupe, ali vrijede svaku kunu.
Ove jeftine ne vrijede gnjavaže dok ih namontiraš i pospojiš žice, a one za pol god izblijede i rastope se.

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Pecho Samobor radi odlične zadnje pozicije/zmigavce/stop, jedino kaj je plastika malo slabija zna izblijedit, ali unutrašnjost kontakti su skroz dobri, po meni bolji od Oktobra, ali Oktobar ima bolju plastiku tak da kasnije kada plastika izblijedi stavit od Oktobra i problem rješen.

I samo na stop svjetlo stavit 10w žarulju od pozicije i nema da se rastopi lampa ;)

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,527
trgoagencija piše da ima zastavu...valjda je to original zastava...našel sam na njuškalu i saturnus...budem nekaj od ta dva uzel sigurno...nikad nisam uzimal neke jeftinjake tak da nebum ni sad...ipak je to raketa :D :D 💪 :ppozdrav: zaslužila je

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
Kolko ja znam Saturnusa odavno nema.
Ove 21 oktobar, Zastava, Pecho.... smeče sve skupa. Nevalja plastika, ne valjaju kontakti, ne valja boja.....
Moj glas ide ledicama ali da bi ih atestiral mora imati onu zaokruženu E oznaku ili ti homologaciju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
Baš i nije tak, u lokalnom dučanu mi je nema dugo nudil bez te E oznake, veli kupuju ljudi.... ja sam radije uzel ove ništ koristi, polotal žice i žarulje pa dok budu, budu

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
950
Evo, on the polje again...
Malčira moj nećak kojemu sam slagal lijevu poluosovinu na 533. Nema ljepšeg osjećaja kad znam da je sad siguran. I još se obnovil sa malčerom kakvog i ja imam, samo užim. Šalje fotku a ja je dijelim sa Vama. :)
@MUHA, još jednom posebna zahvala...

1000014043.jpg

Gajan

Aktivni član
Tu od
27 Sij 2018
Poruka
192
Pozdrav kolege jel neko mjenjao spojnicko vratilo od kardana ,gdje naci kvalitetno .Pojedeni su mu kroneri gdje nailazi mala lamela .Kakav je kvalitet indijska nova .

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,517
Ja sam na 567 mjenjao zadnje kardansko vratilo(popucala mi 2 zuba na njemu), stavljeno je neko srpsko ako se ne varam, Jozić trgovina je dobavljač i vratilo je skroz oke, traktor radi teške poslove na kardanu i još je ko novo!

Da se mene pita ja bi to dao navariti tvrdom elektrodom i to bi vozilo jos sigurno dosta dugo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
Pozdrav kolege jel neko mjenjao spojnicko vratilo od kardana ,gdje naci kvalitetno .Pojedeni su mu kroneri gdje nailazi mala lamela .Kakav je kvalitet indijska nova .
Spojnička od kardana gde nailazi mala lamela :unsure:
Moraš se odlučiti jel vučna spojnička ili kardanska, mala ili velika spojnička?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,897
Ako je ova s linka onda je samo zemlja porijekla Srbija, a gde je pečena ko zna.
Ako tvoja nije jako ukopana poravnaj ju brusilicom (bez skidanja sa mjenjača) i išla bu još jako jako dugo.

Najnoviji postovi

Na vrh