• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,347
Ti mali skakavci imaju preveliku cijenu, isto kao i svi Zetori.
To upola toliko ne vrijedi kakve su cijene na oglasima.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,635
I još vele,da je jedina ostala koja nešto vrijedi od salama.

Posljednje uređivanje od moderatora:

zveroboy

Novi član
Tu od
26 Tra 2025
Poruka
1

imt-539-linijska-bosch-pumpa-slika-241494485.jpg

Imam linijsku bosch pumpu na IMT 539, cini mi se isti model kao gore na oglasu/slici.
Traktor sam stekao tek nedavno, i zelio bih promjeniti ulje u linijskoj bosch pumpi.
Nisam siguran da li sam dobro shvatio kako se to radi na ovoj bosch pumpi, pa imam par pitanja.

Na donji saraf sa slike se ispusta staro ulje?
A na ovaj iznad njega crveni, kad se otpusti/odsarafi, se ulje preljeva kada je dovoljno novog ulja nasipano?
Ulje ide isto kao i u motor, npr INA Super 5 15W40?
Hvala.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,294
Nemaš kaj ispuštati. Točiš gore na onaj čep odušak (ključ 22) dok na prelivnu cijev ne počne curjeti čisto ulje.
To je najbolje napraviti odmah nakon završetka nekog posla jer se onda talog ne stigne slegnuti na dno več sa mješavinom nafte i ulja izađe van.
Ulje ide isto kakvo i u motor, ili kakvo motorno imaš pri ruci.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,064
Moram mijenjati stop lampe...trazim po trgovinama...masiva 3e jakopic 20e trgoagencija 14e...koji vrag? A zgledaju iste... uzimal netko nedavno da mu je ok?

Led stop bi me pustili na tehnickom s ovakvim led stopom??

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
474
Ugradiš led, ideš na svoj tehnički da ti poslikaju izmjenu, pošalju u CVH ZG , kad dobiš odobrenje, ideš na matični tehnički opet da platiš ( ne sjećam se koliko je bilo ali cca iznad 50 ispod 100 e prije 3 g.) i upišu ti u knjižicu. I onda si miran. Poslikam ti poslije od ferca ako ti treba i knjižicu i stop lampe ( nisam doma ) .

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
474
Eto @llmb0611 , sve po PS-u. U biti, sad vidim da sam prije 2 g.to rješaval, mislim da me to koštalo cca 65/70 e...
Dalje ti objasne sve ovi sa tehničkog. I bitno je dok ti stigne potvrda ( ili te pozovu ) ne trebaš više s traktorom na tehnički, samo knjižice dofuraj da ti upišu i gass.. :ppozdrav:
1000013877.jpg 1000013879.jpg

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,703
Moram mijenjati stop lampe...trazim po trgovinama...masiva 3e jakopic 20e trgoagencija 14e...koji vrag? A zgledaju iste... uzimal netko nedavno da mu je ok?

Led stop bi me pustili na tehnickom s ovakvim led stopom??
Saturnus i zastava nesto vrijede, ove ostale 0 bodova. Takve su i cijene.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,600
Prije nekoliko godina mi je greškom kupljeno dvije Saturnusove lampe,bile oko 90-ak kuna komad. Bilo mi je žao namontirati na prikolicu gdje su trebali ići, jer bi bili brzo razbijeni. Kupio sam one jeftine i namontirao, a tako i na dva-tri fergusona sam montirao te jeftinije.
Nedavno sam te skupe namontirao na svoju prikolicu i razlika u kvaliteti je GOLEMA. Vrijede svake kune, iako mi je tad bilo jako žao novaca.

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,221
Zar ima vise igdje Saturnusa za kupiti. Navodno je tvornica zatvorena prije dosta godina.
Jedine lampe koje su valjale i nisu se raspale, istrulile ili ih sunce izblijedilo.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,347
Ako ima za kupiti Zastave 21 Oktobar, to su jako dobre lampe.
Na jednom traktoru imam još uvijek njegove originalne 25 god stare, ko nove su, a na drugom sam ih stavil pred 10 god, jer su se na njegovim onim originalnim limenim okruglim, popustili kontakti.

Znam da su bile dosta skupe, ali vrijede svaku kunu.
Ove jeftine ne vrijede gnjavaže dok ih namontiraš i pospojiš žice, a one za pol god izblijede i rastope se.

Najnoviji postovi

Na vrh