• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,266
Mijenjao bi kutije osigurača sad su dvije na traktoru,može li ići na jednu ili da uzmem dvije?
Pozdrav,

(Svaka ta instalacija može "ići" kako si to nazvao, preko dvije kutije kako su ju u originalu osmislili, može ići i preko jedne kutije, bez obzira da li su u njoj 6 kom, ili 8 kom osigurača. Ako su umjesto originalnih osigurača "improvizacije" kao pokrpano s hrpom licni, ili su umetnuti šarafi, e onda ta instalacija ide i bez osigurača, tako da to i nije neki problem u startu. Sve je to več viđeno.)

Ako kupiš samo jednu kutiju s 6 kom ili s 8 kom osigurača, kako si zamislio preurediti raspored žica s traktora na njih? Koje strujne krugove nakon preinake budeš štitio i s kojom jačinom osigurača?

Ako kupiš dvije kutije s po 6 kom osigurača, s 5 kom duljih osigurača i jednim kratkim, možeš u jednoj kutiji odstraniti umetak koji skračuje mjesto za umetnuti kratki osigurač i imaš novo mjesto za još jedan duži, nazovimo ga normalni osigurač.

Odlično su ti ljudi predložili da kupiš tzv "ubodne" osigurače. Kvalitetniji su, a oni kao originalni na našem tržištu znaju biti napravljeni od lošije plastike, kao od žvakače.

I ne nedaj se zbuniti, pa ni ovim mojim upisom. Moraš unaprijed znati svoje daljnje korake.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,892
Ja to ne bi stavljao da ih taman u kuci imam.
Em su losi federi pa ispadaju osiguraci, materijal korodira i plastika se topi. Zali boze vremena
@mario1511 Davno sam vidio bolji i dobronamjerniji savjet od ovog, poslušaj, meni dok je kum slagao instalaciju na traktora išao je po autootpadima i tražio za ubodne osigurače iskreno zaboravio sam da ih uopće ima na traktoru. 20220924_130218.jpg 20220924_104613.jpg 20220924_161227.jpg 20220924_172842.jpg

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
583
Ja sam kupio kutiju sa ubodnim osiguračima kad sam slagal instalaciju normalno sve provukel kroz bužire i mogu reći da neznam za osigurače. Rođaku je slagal jedan električar instalaciju jer ja nisam električar pa neznam i stalno su komedije sa tim osiguračima. Normalno električar više ne radi pa sad mene je.e sa tim.

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
308
Pozdrav, bila prilika pa uz postojeće t-25 i 445 nabavio i 539. Naravno kao i kod svakog kupljenog se nađu sitnice.
znam da ima po forumu odgovora ali tražilica daje previše rezultata...

-preštelana je lamela za drugi stupanj na 1,2 mm + 1.5cm prazni hod pedale kuplunga
- dobio sam da ne krči kod uključivanja direkt kardana al ne ostaje uključen -> pretpostavljam da bi mogla
biti poluga/vilica za uključivanje povinuta (kardan "preko kotača" funkcionira).

- Dali se poklopac ručice kardana može skinuti bez ispuštanja ulja?
- Dali se kod skidanja kompresora i zračne instalacije treba još nešto napraviti osim poklopca na mjestu kompresora i zatvaranja lajtunga ulja u bloku?
- kak su se pokazali indijski segmenti i pikse volana kod popravka (kućište ostaje) ?

LP!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,174
Baš ne kužim kak misliš da ne ostaje uključen :unsure: To mora biti jebeni muž da vilicu savine, gledaj da nema puno lufta na štiftu pa je tu problem.

Za skinuti poklopac treba ispustiti cca 10 litara ulja.
Ako skidaš kompresor treba začepiti samo mjesto na kojem je bil i lajtung kojeg spominješ.
Indija i svi ostali danas dostupni segmenti i prateči dijelovi za volan su smeh. Možda bolje pokušati popraviti stare segmente.

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
308
Ma znam, alternativa povinutoj ručici su pojedeni zubi na zupčaniku ili još gore na vratilu pumpe... a to mi se ne sviđa :). Al opet da se tolko potroše (kupaju se u ulju) je malo overkill. Pod rukom nisam osjetil luft na ručici. Vrti kardan kad držim ručicu napetu gore, kad pustim izbacuje zupčanik i kardan staje.

Moram rastaviti kućište volana pa da izmjerim kolko su segmenti potrošeni na dijelovima koji su u piksama.
Ako su postojeći ok, definitivno ostaju. Kak skidati volan da se ne ošteti, obzirom da se nema radapciger kam zakvačiti?

Dali ima kakav utjecaj ako se skine zračni cilindar na desnoj pedali kočnice - ne planiram prevoz prikolica s teretom već samo malčiranje voćnjaka?

Trenutno je s kabinom, ona bi išla dole... dal trebam još kaj osim nogara na kuglastom osloncu, podnica i blatobrana? Dal su novi indijski blatobrani (krila) k nečemu ili je bolje nabaviti rabljene s onim kružnim flah ojačanjem?

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,174
Ja nisam još nikad videl da su se zupčanici od uključivanja kardana poderali, kaj ne znači da je nemoguče.
Taj dio segmenata koji je u piksama nije zrok luftu, uglavnom je uzrok kaj se zubi poderu, a to se rješava ravnanjem zuba i ugradnjom excentričnih čahura.
Za volan izvaditi uglavnom je riješenje radapciger jer ga nemaš za kaj zakopčati da ga ne oštetiš, a rijetko koji ide bez njega.
Nema veze onaj zračni cilindar, bar se bu lakše pedala stiskala.
O blatobranima nemam pojma, znam da su orginalni okrugli neuništivi. Postavljeni su tak da je rijetko koji oštečen, a materijal od kojeg su napravljeni je onaj negdašnji, od kojeg su oklopne brodove radili.

Najnoviji postovi

Na vrh