• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,617
Ti bi da ti napiše i točno na kojem oringu??? Kaj god!

Ili si meštar ili nisi.... ako je opis da pušta na tom i tom oringu, mijenjaš njega... ako je opis da pušta na pumpi, mijenjaš pumpu..... kaj tu nije jasno? :hahah:

vladimirec81

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
318
rastavio danas glavu volana. Sam volan nejde s radapcigerom, još je onaj tanki ispucani original. Najvjerojatnije nije skidan od tvornice '83.

segmente sam izvadio i ne izgledaju jako loše. Na cesti je desni kotač plesao kad se naleti na zakrpu ili poklopac šahta. Inače kod rada s manjim brzinama se ne primjeti, lako se mota. Koja bi bila opcija za dalje? nove pikse s ovim segmentima, indijski novi segmenti, ekscentar čahure (cca 7€ komad, vanjski zubi su zdravi - dal ih onda više napinje?). U kućištu za dvije žlice grafitne masti, bez kapljice dodatnog ulja...

koji je problem s zamjenskim? dimenzijski netočni, loš materijal/toplinska obrada/cemeniranje? lutrija?

20260410_012046.jpg 20260410_011105.jpg 20260410_010945.jpg

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
12,029
Izgleda da im je to bolest! Kod vožnje je stalno držao nogu na polugi!
Jedan tip je na tome "doktorirao" - navarivao je zube i brusio!

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,535
Pozdrav, zanima me jel bi možda odgovarala ploča ukapčalice kardana(samo ploča ne i vilice i polugice) od 539 na 560? Ili ako netko ima saznanja tko bi ju imal za prodati ispravnu od 560?

DGimt

Aktivni član
Tu od
27 Ruj 2022
Poruka
242
Pozdrav, pred neko vrijeme mi je IMT533 počeo gubiti snagu u vožnji. Krene jako, malo povučeš gas, leti. I onda kroz par minuta samo osjetim kako padaju okretaji, trebam dodavati gas da bi se nekako dovukao nekamo. Zaključio sam da bi moglo biti nešto s AC pumpicom jer kad sam pumpao na polugu, bilo je nekako bez otpora. Kao da gorivo dobiva samo prirodnim padom. Skinuo sam je, rastavio, vratio membranu i sad mi se čini kao da se zakačila kako treba, kad pumpam i mičem pipac, pomiče se. I kad sam je zatvorio i pumpao, čuje se ispuhivanje zraka. Međutim, čini mi se da je pukao ili se jako svinuo mali feder koji vraća pipac natrag iako ga trenutno normalno vraća. Vjerojatno ću ipak kupiti drugu. Nisam ovu još vratio natrag.
Nakon podužeg uvoda, pitanje: ovi mesingani dijelovi, jel tu mogu nekako bolje zadihtati spoj s pumpicom i lajtungom? Sad je lajtung bio metal na mesing, a između mesinga i pumpice je na jednom spoju bila bakrena, a na drugom alu podloška. Do sad je to malo suzilo na tim spojevima jer mi je bilo teško još jače stegnuti.
Hvala.

Prilozi

• WhatsApp Image 2026-04-16 at 20.07.42.jpeg
    WhatsApp Image 2026-04-16 at 20.07.42.jpeg
    40.3 KB · Pregleda: 11
  • WhatsApp Image 2026-04-16 at 20.07.43.jpeg
    WhatsApp Image 2026-04-16 at 20.07.43.jpeg
    58.8 KB · Pregleda: 11
  • WhatsApp Image 2026-04-16 at 20.07.44.jpeg
    WhatsApp Image 2026-04-16 at 20.07.44.jpeg
    46.6 KB · Pregleda: 11

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,617
Prema mojem iskustvu negdje ti uvlaci zrak u sistem ili ti je nesto zastopano.

Spoji jedan lajtung sa bosch pumpe direktno na casicu rezrvoara pa vidi kako onda radi
Time ces eliminirati i pumpu i lajtunge.
Bakrene plocice na lajtunzima ugrij do crvenog i potopi pod vodu da omeksaju. Nakon toga ih ne moras stezati kao lud a dihtati ce. Aluminijske baci i stavi bakrene.
To sto ti ounoa nije pumpala ovisi u kojem je polozaju brijeg koji ju pokrece. Ako zelis biti siguran da radi, otvoris odzracnik na bosch pumpi i pumpas. Gorivo mora izlaziti pod pritiskom. Bolje je da anlasas nego da pumpas jer opet ovisi u kojem je polozaju briejg koji pokrece membranu.

Najnoviji postovi

Na vrh