• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT 539 i 533

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,075
Ja znam da se tlak poveča, ali me zanima jel netko mjeril koliko se povečal, koja je razlika kad se guma zagrije, koja kad se rotira jer ju centrifuga poveča....?
To bi ja štel znati. Ovi detalji grijanje brzina... više manje, mene zanima koliko se pritisak u gumi poveča usljed tereta?

Ja znam da se tlak poveča, ali me zanima jel netko mjeril koliko se povečal, koja je razlika kad se guma zagrije, koja kad se rotira jer ju centrifuga poveča....?
To bi ja štel znati. Ovi detalji grijanje brzina... više manje, mene zanima koliko se pritisak u gumi poveča usljed tereta
Ja sam mjeril( ne zato kaj imam viška vremena nek se tak poklopilo na poslu)samo nemogu sa sigurnošću tvrdit dal je bil pun il prazan kad je bilo na vruće.Mjereno kod montaže guma i po povratku sa ture iz Splita.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
2,075
To je maximalni tlak za nalijeganje gume na felgu inače se ta guma smije pumpat do 4,8 bara. Zbog toga sam se živo posvadil kod vulkanizera kad me krenul uvjeravat da je to maximalni tlak. Hvala bogu pa sam imao skinite podatke o gumi pa se samo čudil kad sam mu pokazal kaj tvornica piše.
Nekad je to na svakoj gumi pisalo ovak: "Never exceed 40Psi to seat on beads".Još kad bi se znalo čitat a i engleski kad bi se znal pa de bi nam kraj bil. :ppozdrav:

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,833
A kako ovo objasniti, piše da ne pumpati preko 2,5 bara a 1700 kg nosivost je na 4,7 bar ako sam ja sve dobro shvatio?

Prilozi

• IMG_20260516_100554.jpg
    IMG_20260516_100554.jpg
    53.6 KB · Pregleda: 12
  • IMG_20260516_100805.jpg
    IMG_20260516_100805.jpg
    60.5 KB · Pregleda: 12

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,371
A kako ovo objasniti, piše da ne pumpati preko 2,5 bara a 1700 kg nosivost je na 4,7 bar ako sam ja sve dobro shvatio?
Sve zapravo piše na gumi, ali zbunjuje na prvu. "Pravo je" tvoje pitanje, ja sam baš radi potvrde to pitao i umjetnu inteligenciju, ovo je sažetak dobivenog odgovora:

1000041510.jpg

Najnoviji postovi

Na vrh