Imam jedno neobično pitanje za "ovu temu".
Da li se itko, od ovdje aktivnih forumaša, nekada, a sad več davno, susreo s traktorom, tzv fefgusonom 33, sastavljenim od tijela englezara i srpskog motora? Takve je nekad kod nas, kao tvornički, generalno reparirane, prodavala slovenska Zarja, čak i na kredit.
Ja jesam i sječam se "uređenja" njegovih "nikakvih" kočnica, ili pucanja šarafa za zadnje kotače, ili muke s boš pumpom i membranom, ili neispravnog novog anlasera, što smo riješili skidanjem i uzimanjem s drugog traktora u trgovini i povratom neispravnog. A tek gdje mu je bio regler za dinamo?
Ili ste svi odmah u ruke dobili nove "rakete", koje lete?
Ja sam se susreo od prvih čistih englezara, dobavljenih iz pitaj Boga od kuda, do zadnjih novih "raketlina".
Koji je bio najbolji, niti jedan, svi su bili dobri, služili su svrsi i pomogli su mnogima da od kravica naprave korake od "sedam milja", da situiraju obitelji, postave na noge djecu. A ta djeca nisu svjesna da su izrasla na temeljima fergusona 33, (na fićekima, biciklima, uz lampaš radio, tranzistor na dvije baterije, crno bijeli televizor s dva programa i tri antene na krovu) i imali su djetinstvo i život kakvog više nema.
Fergusoni 33 - rakete su simbol jednog vremena i još mnogima služe i još su nam dragi, nekima.