• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 540

• Temu pokrenuo ferari 540
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Moreš probati pogledati onu cijev koja dovodi ulje u clindar, ali ako ma snage da digne onda prije sumnjam na cilindar.
Probaj cilindar dotegnuti, možda se samo popustil.

reklec

Novi član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
13
Hvala na savjetima, za vikend ide prvo poklopac hidraulika dolje, jer se bu onda vidlo kak ikaj dalje. Moguče da bu morala i pumpa iti dolje, ne znam dali ju je uopče tko vadil van, pa nebi bilo čudo da i šteka kaj na njoj. Ak bum gde zacvikal, bum del slikicu i pitanje na forum.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ja sam nedavno na 542 sredival pumpu jer se razletila to ces sve lako raskomadat i slozit ako se kuzis imalo u mehaniku i imas volje a i kad otvoris najbolje ces vidit di bi mogo bit problem!!
@Muha jel bi ga mogo sigurnjak zezat sta poskakuje mu hidraulik??

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Re: imt 540 fiatov motor

Može poskakivati radi puno stvari ali najčešće to bude svagdje malo potrošeno. Tako je bilo na jednom 558 pa smo zamijenili prstenove na glavnom klipu, radni ventil, malo smo sa papirom prošli ventile na pumpi i sada je ok. Ovaj 558 je bez filtera hidraulike pa je malo oštećen cilindar.
Njemu ne lupa pumpa a meni na 560 lupa pod većim opterećenjem. Lupa jer ventili ne zatvaraju dobro pa pumpa dobiva udarce.
Jednom sam svoju pumpu izvadio i malo počistio ventile i nije lupala kratko vrijeme, trebalo je staviti nove glave sa ventilima na pumpi. Uvijek lupa i uvijek radi.

Poslano sa mog LG-P710 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Skineš polopac na vrhu pumpe i na cijev kaj ide iz pumpe staviš prozirno crijevo u karnister i na leru podigneš ručicu hidraulika i točno vidiš kak radi pumpa tj dali svi ventili dobro zatvaraju .

reklec

Novi član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
13
Evo konačno i mene. Nije baš lako šrafit na 35 stupnjeva, a i dok to radiš prvi put ... Uz malu pomoč kolege mehaničara, otklonili smo kvar. Bilo je do ventila na pumpi, a i sve ostalo je bilo raštelano.Podesili smo sve zazore, od poluga, do lufta na onoj velikoj jakoj oprugi. Zamjenjeno je i ulje, i stvar hoda! Zahvaljujem svima na pomoći.:icon_thumright:

reklec

Novi član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
13
Pozdrav ekipo! Evo mene sa novim problemom, naime, na 540 fiat motor, mi baci antifriz na ono malo crijevo na hladnjaku. Kad se malo duže vozim, ili nešto radim, trebam dolijati 2 litre vode.I tak svaki put. Traktor ne dimi, ne pregrijava se, ne mješa ulje i vodu (ulje je čisto). Da, nema termostat, i pred dvije godine je zamjenjena vodena pumpa. Dali bi me neko mogao uputiti, kaj da napravim? Nigdje nema znakova curenja, osim na taj iberlauf. Ako tko zna kaj, molio bih za pomoć.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Ista stvar ko i kod mene,al ja imam rakovičin motor :fiery:

reklec

Novi član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
13
Ne znam zakaj se to događa.Prije sa starom vodenom pumpom je bilo o.k., nisam moral doljevati vodu uopće, i uvjek su čelije u ladnjaku bile pokrivene vodom. Sad su suhe nakon pol sata rada, isteče litra. Čini mi se, dok napunim, da se to malo previše miješa.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=nUEi5fEKU-8&feature=youtu.be[/YT]

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Od buke u kabini se ne čuje krčanje getribe...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,525
Hmmm, pa puno je teže prešaltati u nižu...

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Re: imt 540 fiatov motor

Imt nema sinhrona. Može se na sluh ali ne treba očekivati da neće bit mladih unutra :)

Na vrh