• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 540

• Temu pokrenuo ferari 540
  • Datum prvog posta

Karlo19871

Novi član
Tu od
3 Tra 2020
Poruka
11
Večer svima… Kupio sam imt 540 i nisam naviknut na tako visoko postavljen volan. Mislio sam ugraditi servo pa bi odmah stavio i kraci stup volana. E sada me zanima dali je netko skracivao stup volan tj. spustao volan niže i kako se to poslije pokazalo u radu s traktorom?

AntonioJD

Iskusan lik
Premium
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,586
Večer svima… Kupio sam imt 540 i nisam naviknut na tako visoko postavljen volan. Mislio sam ugraditi servo pa bi odmah stavio i kraci stup volana. E sada me zanima dali je netko skracivao stup volan tj. spustao volan niže i kako se to poslije pokazalo u radu s traktorom?
Ima kolega, sasvim normalna stvar i funkcionira, isto je upareno sa onim setom hidrauličnog volana. Ja dok sam ga imao s obzirom da sam visok, pa sam rješavao sa podizanjem sjedala.

ivek23

Član
Tu od
2 Tra 2009
Poruka
62
View attachment 84687

Kupim gornju poteznicu danas za 540 i rupe od klinova se razilazile nekih 5mm.. napnem malo jace pajserom i pukne kao led.. zna netko kakav je to materijal, zbog zavarivanja.. View attachment 84688
Zavario s krom elektrodom, odlicno je ispalo. Jos sam dodatno pojacao s flahom od 10mm.

Prilozi

• 20250823_130054.jpg
    20250823_130054.jpg
    70 KB · Pregleda: 31
  • 20250823_112722.jpg
    20250823_112722.jpg
    57.3 KB · Pregleda: 31

MrKy955

Novi član
Tu od
20 Lip 2020
Poruka
17
Pozz imt 540 tanka špera kao na 533 ako neko ima možda podloške za štelanje zazora diferencijala tražio nove i polovne nema nitko ako neko slučajno ima ili zna di ima neka se javi

ivek23

Član
Tu od
2 Tra 2009
Poruka
62
Pozdrav, pitanje u vezi diferencijala na imt 540. Kad sam ga kupio prije 2 godine culo se dosta brujanje iz diferencijala. Prosli tjedan sam ga rastavio i naisao na odmotane vijke na tanjurastom, srecom nije pukao nijedan. Lijevi vanjski lezaj na kucistu diferencijala je bio ostecen od špene. Promjenio sam njega, bakrene podloske u diferencijalu, nove vijke tanjurastog, pomaknuo tanjurasti prema konusnom kako treba biti. Podmazao vanjske lezajeve kod kod kotaca, semeringe promjenio itd..
Danas sam ga slozio. Zujanje je dosta manje ali se i dalje cuje. Da li je moguce da je konusni nastradao posto je tanjurasti bio odmotan i izgleda da je tako dugo vozeno jer su vijci tanjurastog bili dosta pojedeni. Konusno tanjurasti je originalan par iz 1978g. Nije mi problem kupiti novi tafe par, reko da prvo vidim s vama, mozda netko ima iskustva s tim. Ili je to brujanje kod imt 540 normalno 🤷‍♂️😄. Cuje se kad idem u brdo dosta. Po ravnom se ne cuje niti u transportu. Prije je lupkao konusno tanjurasti kada sam polako kretao u rikverc, sad vise ne kako sam ga postelao prema tvornickom katalogu..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,866
Daj mu još malo lufta pa bu tiši ako te smeta, ako ne onda ga ostavi, bude se on utišal sam. Ako prije toga ne odsječe te nove šarafe za koje je pitanje dali su kalibrirani.

ivek23

Član
Tu od
2 Tra 2009
Poruka
62
Dok je bio veci luft jace je brujao, zato sam isao smanjivati. Sad okj preklapa papirić od 0.12mm izmedju konusnog i tanjurastog.. A serafi su neki crni, nema nikakvih oznaka na njima. Ti su jedini sto sam nasao za kupit 🤷‍♂️ rekao mi lik u trgovini da se s tafe setom konusno tanjurastog dobiju i vijci. Usporedjivao sam tamo obicni indijski set za 120e i ovaj tafe za 250.. tafe puno bolje izgleda..
Nebi ga do zime rastavljao i vozio bi ovako, mogu to ako se nigdje nista ne grije?

Najnoviji postovi

Na vrh