zdravo forumasi.kad se ver prica o IMT 542 da se i ja malo nadovezem
sto se tice potrosnje...ja sam se pre kupovine svog 542, naveliko raspitivao ovde na forumu...jer nisam imao nikog da pitam u vezi imt tgraktora...ni da uporedim za 539 jer u selo u kome idem da radim niko nema 542, a ni 539 sem dva tri 533 i dva tri torpeda.na kraju sam se odlucio za 542 i ne kajem se ni najmanje.kad je rec o potrosnji goriva.( sve sam to tocno i precizno izmjerio i to ne jednom).tako da su ove podatke najtacnije.potrosnja goriva je i to na tezoj zemlji kod nas(to bi kod vas mozda bila srednje teska zemlja
al to je druga prica ),moj 542 trosi 16 litara na 1 ha u oranju.u transportu ide veoma brzou 5toj brzini sa prosecno 1800 (a ide i preko 2200)okretaja u minuti sa prikolicom punom sena ili ajde zita oko 2 tona,stignem u grad udaljen 12km za 20 minuta.tu naravno polako na nizbrdici,posto imam slabe kocnice
.brzina oranja:1ha za 3 sata i 45 minuta.volan iznenadjuce lak mozes ga motati i jednom rukom,naravno malo jacom rukom,al ipak bez nikakvih problema okretanje volana...mogu reci troduplo laksi od dve -tri 533 kojima sam pokusao da okrenem volan bar malo,al sam odustao posto i pri veceg naprezanja, volan je ostao kao zavaren
.ovim necu da hvalim svoj traktor vec samo zelim da kazem koliko sam zadovoljan snjim i da se uopste ne kajem sto sam ga kupio.imam ga vise od dve godine vec.svakako i da ne pricam o tome da mu je tezina veliki plus u oranju i nosenju malo tezih prikljucaka kao sto je kod nas masina za rasadjivanje duvana sa 5 redova,i na koju je montirano u bure od 250 litara puno vode,jer je to kod nas neophodno.pa 539ke cesto podizu prednjicu.a to po brazdama i nagibima i nije bas prijatno...