542 ti je solidan traktor, ali u usporedbi s 539 ima i prednosti, ali i mana...
dakle, koliko sam upucen (bilo je na forumu prije rasprave o ovome) da se radi o istom bloku motora na oba traktora, ali postoje razlike u klipovima i klipnjacama radi veceg stupnja kompresije. No jos uvijek mi nije jasno kako oba imaju istu tvornicku oznaku M33/T, tako da ja ia dalje tvrdim da se radi o jednom te istom motoru. Dodatna snaga se dobije kroz mjenjac...
542 ima original gume "12" dok 539 ima "11". 542 je tezi od 539 za nekih 300Kg, nikako se ne radi o toni koju netko gore spominje
Na 542 je pun o bolja koljevka prednjeg mosta, te je sami prednji most masivniji, te je opterecenje vece za nekih 100kg naprijed u odnosu na 539, znaci, nece se samo tako lagano propinjati, ali je volan malo tezi. 542 ima potpuno drugaciji zadnji kraj skup s mjenjacem, te jaci hidraulik samo steta sto je kategorije I, a ne II
Kad se u istom poslu ova dva traktora usporedjuju 542 trosi dosta vise od 539, ali kad dodju u brdo, ta potrosnja ne znaci nista, jer 542 svoj posao odradi samo tako, dok ce se 539 vec malo i muciti...
Da niti ne napominjem sto znaci 4. i 5. brzina... Izmjereno autom skoro 40km/h U planu su "13" gume kad se ove potrose, pa ce sigurno ici 40
Sve u svemu, nelos traktor... koji ce tomu vinkovica zaorati samo tako