da,da, sve je to u redu, manje troši, ali neznam zašto je bolji orač, zato što zanemarivo brže ore?? :scratch
e pa, ja i susjed skupa orali njegovu njivu, 2 rali, on sa 533 i imt 10 cola, a ja sa 542 i 10 cola (naravno, 2 brazde i jedan i drugi), malo bilo mokro i to koliko je on brže išao, ja sam ga sve stizao koliko je on više proklizivao po travi, čak sam morao i stajati...
nafte sam potrošio malo više od njega, ali sam posao napravio puno lakše, jer kako sam plug naštimao na početku, tako sam išao do kraja, dok je on stalno dizao i spuštao plug jer mu taj mali, lagani ferkić malo-malo proklizava...
isto tako, išao on čupati jedan stari šljivik, jedno 10-ak šljiva, ali je samo išao i ubrzo se vratio.. :lol: ,
brzo je došao k meni i pitao me jel bi ja probao počupat te šljive, njegova igračka nemože jer se diže prednji
kraj... :lol:
naravno, sve sam ih počupao... 8)
jedanput sam ja orao s njegovim 533, dok je meni hidraulika bila u kvaru, lagan volan, okretati se na uvratinama milina, mala potrošnja, ali pusti plug dublje, a malo uzbrdo, odma se guši motor, vrte gume, nemože povuć....
Bobo je jedanput napisao da je 542 totalni promašaj naspram 539, a ja se neslažem s tim, imam ga godinu i pol i jedino što mu zamjeram je malo teži volan, ali kad je podmazan i sve kako treba(što kod mene nije), nije ni on tako težak...
još je moj razjeban do jaja, ali nebih ga mijenjao ni za jednoga 533 ili 539....