• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
Za sada je odlican nema mane nijedne nema fabrickih gresaka nigde ne pusta ulje nista ne curi 2010 godiste u martu napravljen i kupljen radi se polijepo a nigde nije zakazao agis klima i veoma je dobra i znaci pogotov ovi vruci dani a i zimi naravno nema gresaka na el instalaciji e jedino sto mi se ne svidja to su prednje gume samo da su stavili neke malo sire ma sila nema sta
Samo ti njega čuvaj i ić će on bez greške....jel ima baš klimu ili ventilaciju?? Jel mjenjač obični il je sihroniziran? :rolleyess:

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
ventilacija 2 brzine a tako se zove agis klima a bogami lepo ohladi a i greje lepo i 4 i 5 su sinhronizirane

M

Miško 007

Guest
kako mislis od cega ima prvi most ne razumem te najbolje

Ma jel imt most ili neko drugi radi jer su stavljali i neke druge mostove od prve vuče.

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
sve je original imt svaki djelic ima oznaku imt a u prednjim tockovima ima reduktore

M

Miško 007

Guest
Vidio sam par komada al neki samo propiša ovisi od koga kupiš... :)
Ima svakakvih trgovaca al definitivno jako dobar traktor po meni...

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
sve je original imt svaki djelic ima oznaku imt a u prednjim tockovima ima reduktore
Mislim da zednje felge nisu orginal IMT-ove,već poljske proizvodnje....

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
i one su original samo sto su u drugoj boji vec rekoh svaki djelic ima oznaku imt apsolutno svaki

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ma jel imt most ili neko drugi radi jer su stavljali i neke druge mostove od prve vuče.

Taj ti je most modificirana kopija Fiatovog mosta (diferencijal pomaknut u stranu). Izrađivali su i mostove za Štore, te kasnije za Torpedo TD55. Isti se most koristi i na Rakovici DV.

M

Miško 007

Guest
Taj ti je most modificirana kopija Fiatovog mosta (diferencijal pomaknut u stranu). Izrađivali su i mostove za Štore, te kasnije za Torpedo TD55. Isti se most koristi i na Rakovici DV.

A da to sam nešto i čuo a navodno su ti mostovi i bolji od onih starih...

L

Lumex

Guest
Kupujem traktor IMT 549 duplak ,molio bih one koji znaju gdje se mogu nabaviti ,vidjeti,ta vrsta taktora da mi napise,,,pisem iz Krajine pa ovdje tih traktora skoro i da nema ni polovni a novi pogotovo...ako tko zna cijenu novog tog traktora nek napise ,i gdje u kojoj drzavi je ta cijena,takodjer ako tko zna i polovne cijene tih traktora i gdje ih ima nek napise,godiste moze od 1990 pa dalje...zahvaljujem se svima koji mi sa informacijama posluze...

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
pogledaj slicice mog 549 dv 2010 godiste postavljene su malo prelistaj odlican traktor po meni veoma jak i okretan moj je placen 27 600 maraka a slabo da ce ti neko prodati polovnom a i nema da bi ga neko prodao

L

Lumex

Guest
Pigledao sam slike i traktor mi se zaista svidja...no reci mi gdje si ga uzeo u kojoj drzavi i koja tvornica ,posto bih ja uvozio neznam dal bih imao povrata sta novca ,jer ne vjerujem da ih ima uzeti u BiH ,i dali se na nov placa carina ,ako znas ove informacije ako ne nema veze ipak hvala ...

M

Miško 007

Guest
Mislim da ima distributer u Bosni za imt jedan je čovjek kupio u trgovini.

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
poljoprivredne masine kod nas su oslobodjene carine bilo koja masina ima mnogo distibutera negdje biras a negdje i narucujes pa kakav ti stigne ne mozes ga ispregledati pre nego kupis ali ima i da biras zavisi od radnje koja prodaje mnogo distibutera ima cijena je ovakvog 27 600 maraka bilo je od ministarstva skidanje u startu 1000 eura ne znam da li jos ima prosle god je bilo znaci to je 25 600 i traktori do 50 konjskih snaga povrat 3000 maraka a preko 50 konjskih snaga povrat je 5000 maraka nego to sada ide bez povrata vec kada kupujes skinu ti u startu taj povraj da se ne komplikje poslije a povrat sto neki govore 40 posto ne znam kako je kod drugih ali kod nas to vazi za kineske traktore i neke strane a za imt i rakovicu je ovaj nacin koji sam opisao do 50 konja i preko 50 konja klima dodatno ti je 600 km ako zelis i zupcasta pumpa sa dva dvosmjerna razvodnika i 4 izlaza za hidrauliko ja mislim da je i to oko 700 eura doplate sve sto zelis dobijes

L

Lumex

Guest
Izvini al malo mi ovo nije jasno,traktor vrijedi 27.600 KM Ministarstvo na startu skine 1000 eura sto znaci da je 25.600 KM zatim kazes da traktor do 50ks se vraca vlasniku traktora 3000 KM sto znaci da bih taj traktro vrijedio 22.600KM sto mi bas nema neke logike izvini ako sam pogresno razumio al tako sam procitao sto si napisao...A gdje si ti svoj uzeo u kojoj drzavi mislim iz koje si drzave uvezao traktor,al cuo sam da kdo ovih traktora imaju njegovi orginal motori perkins ...a i da imaju neki bugarski...pa de Molim da mi objasnis kako da razlikujem njegov original motor procitao sam da je kod orginal perkins motora izbacen alanser ,a kod tih bugarski da je alansar na lijevoj strani...

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
kako da razlikujem njegov original motor procitao sam da je kod orginal perkins motora izbacen alanser ,a kod tih bugarski da je alansar na lijevoj strani...
Perkins ima izbačen kompresor (ako ga ima), a na bugarskom VAMO motoru je alternator s lijeve strane....po mojem mišljenju najbolje je uzet IMR motor zbog dijelova..

M

Miško 007

Guest
Da se mene pita ja bi uzeo s perkinsonovim motorom strojčina je je da je malo više para ali..
To ti je inače 550 al ti motori neće curiti ko imr i nema frke s njima iako ni imr nisu loši dapače super su al znaju curkat ta zavrsna obrada...
I kad kupuješ da napomenem da tražiš kvalitetnije gume možeš čak tražit i continental.
I mos birat hoćeš 12 ili 13 a to trgovci muče a za to se moraš cjenkat a to je sve u istoj cijeni.

B

brzi001

Guest
549 stara linija

Evo kao i sto sam obecao slike mog traktora
Znaci stara linija 549 skroz sređen
Komplet rastavljen sto se dalo rastaviti, pjeskareno i obojano temeljnom pa poslije autolak, nove gume (kederi) na cijeloj kabini, nova komplet instalacija, piksiran cijeli prednji kraj, nove kočnice, nove gume prednje i zadnje, svi satovi novi, ulja filteri i još mali milion sitnih dijelova zamjenjeno
Da ne duljim previse evo slika
Ovako je izgledao prije ikakvih "zahvata"

22022011125.jpg

Ovo je kada sam ga vec rasturio vise od pola

17042011141.jpg

A ovo je nakon svih operacija

17062011182a.jpg

17062011183.jpg

Eto, ja sam i vise nego zadovoljan i to mi je najbitnije :D :D

Najnoviji postovi

Na vrh