• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta
L

Lumex

Guest
A ako toko zeli nek na pp posalje svoju ponudu pa se i tamo mozemo cuti ...

M

Miško 007

Guest
Ako kupuješ lako ćeš naći i to je takorečeno nov traktor tako da nećeš uzet izrabljen iako ja najviše volim novo...

L

Lumex

Guest
pa kupujem ,al ne vidim zainteresovanih da prodaju,bio sam i na forumu kad je u pitanju ponuda,prodaja al nema tih traktora...pa ako tko zna gdje ih ima tko prodaje itd...nek mi javi...

M

Miško 007

Guest
Imaš na oglasu upiši na njuškalu naceš bilo je dva tri mislim sad je jedan samo...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ima na njuškalu, 549 dv ko od bobe, god dana stariji, 85.000 kn.

Kolega Lumex gle, stvari ti stoje jednostavno tako, da je maleni IMT 539 u odličnom stanju na cijeni do 5000€, godišta od 85. do 93., tako negdi, pa si sad ti uzmi novi IMT 549 DV, odnosno star 5-6 godina, nemožeš ga naći ispod 8000€.
Ja ga tražim isto i jednostavno nema, netreba pričati nebuloze!

Što se tiće pak starije linije, (oko 1990-1993 godišta) 549 DV, kao što je moj IMT 565, kreču se oko 5000-6000€ ako su u dobrom stanju, što ja jedva mogu dobiti za svoj 565 koji je veči i jači traktor, 1989. godište je, al jednostavno nije na cjeni i moše ga slikat kad je tako u državi....manji traktor skuplji od večeg, malo smješno, al opet sve ima svoje zašto, pa tako i to!
Tu čemo staviti točku, tu je kraj, sve ostalo je suvišno za pričati!!!!
Pa ti izvoli dalje kako očeš...

L

Lumex

Guest
Pa ja sam i rekao da bih dao 15.000KM za taj traktor al ako bih morao na njega odmah uloziti jos 1000KM npr.gume i slicno ,A ako ne bih morao da ulazem u slicne stvari a traktor na vrijedi tih para pa moglo bih se pricati i o tim 8000 eura,normalno je da onaj tko prodaje zeli sto vise a kupac sto manje tako daaa to je uvjek bilo i bice ...a da zelim taj traktor zelim vec odavno.

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
jeste bas zakomplikovali sa tim cijenama u RS ili BiH ja sam blizu bijeljine i traktor je kupljen u fabrici u beogradu naravno preko distributera cijena je 27600 maraka nista manje a to malo skidanja to je sto drzava pomaze dacu ja moj ko hoce 400 sati za 23 000 maraka nije puno sobzirom kakva je masina

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
mozete mi malo pomoc,

imam 533, razmisljam da ga zamjenim sa 549 modelom prije 90-ih...
Tako da mi to bude jedini traktor za sad i mozda jednog dana, da mi bude mali traktor, ako bude potrebe...
E sad, pretpostavljam da je to jednako okretan traktor, to bi mi bilo vazno...
kakva je potrosnja po danu usporedbi s 539?
Jel pumpa ulja sta bolja nego u 539, vidim da se dosta vise vrti motor?
Jel u ti starijih ista glava ko u novijih (sprica u klip)?
bocna kosilica Dubrava, dal moze sa 539?

Fala

J

jovan993

Guest
Posedujem imta 549 4 WDLI ynaci sa prednjom vucom imam ga pet godina nisam imao nikakvih kvarova i niti ikakvih problema sa njim samo redovito mjenjanje ulja i yracnog filtera i svih ostalih drndarija i traktor ce ti biti kao nov veruj mi

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Motor se vrti 2250 (naprema 2000 na 533/539), dakle nekih 12%, te ne brini za pumpu hidraulike. 549 može podići 1400kg, dakle, skoro dvostruko.
Svi 549 imaju motore DM33/T, s direktnim ubrizgavanjem goriva.
Potrošnja? Pa, troši koliko ga teretiš. jači je od 533, može više napraviti, pa i potrošiti.

Kosilicu možeš pripasati. Tijelo bi trebalo biti isto, a može biti neka razlika u nosačima. Jedino ak ima kabinu, treba nekaj rezanja.
Sretno s traženjem i kupnjom. Obrati pozornost na iskakanje iz 4. i 5. brzine ;)

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
mozete mi malo pomoc,

imam 533, razmisljam da ga zamjenim sa 549 modelom prije 90-ih...
Tako da mi to bude jedini traktor za sad i mozda jednog dana, da mi bude mali traktor, ako bude potrebe...
E sad, pretpostavljam da je to jednako okretan traktor, to bi mi bilo vazno...
kakva je potrosnja po danu usporedbi s 539?
Jel pumpa ulja sta bolja nego u 539, vidim da se dosta vise vrti motor?
Jel u ti starijih ista glava ko u novijih (sprica u klip)?
bocna kosilica Dubrava, dal moze sa 539?

Fala

imam bočnu kosilicu "gramip dubrava" paše na 539, 542 i 549

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
mislio sam na pumpu ulja (motora)

Znam da kad ljudima ode membrana na 533 pa pocme ic u okretaje da se uglavnom ne podmaziva dobro...bar tako kazu

Vidim se u 549, mislim da mi takav traktor treba...
Jos ako 40km/h u transportu nije napuhano...super
Medjuredni radovi, mislim da je to gotovo isto ko 539 (krumpir,...)
prikljuci pasu...
Jel on ima grijac uopce?
Kakav je volan, kad je traktor bez tereta?

Sta se tice hidraulike 1400kg je najvjerojatnije moc gornijh ruku, jer na stange ne moze sigurno toliko...bilo je govora o tome...
Ali 600-700kg sigurno moze i to mi je dosta!

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
mislio sam na pumpu ulja (motora)

Znam da kad ljudima ode membrana na 533 pa pocme ic u okretaje da se uglavnom ne podmaziva dobro...bar tako kazu

Vidim se u 549, mislim da mi takav traktor treba...
Jos ako 40km/h u transportu nije napuhano...super
Medjuredni radovi, mislim da je to gotovo isto ko 539 (krumpir,...)
prikljuci pasu...
Jel on ima grijac uopce?
Kakav je volan, kad je traktor bez tereta?

Sta se tice hidraulike 1400kg je najvjerojatnije moc gornijh ruku, jer na stange ne moze sigurno toliko...bilo je govora o tome...
Ali 600-700kg sigurno moze i to mi je dosta!
Pumpa ulje nije skoro ni na jednom IMT-u problem, pa tak ni na ovom. Čak možda imaju i preveliki pritisak kad se onak znoje :rolfer:
533 kad ode u iber sa njim se ionak nemože raditi (kak ni sa jednim drugim) tak da je svaki komentar suvišan.
Grijač ima ali večinom ga ni netreba jedino kad ode debelo u minus.
Volan :scratch mehanički mislim da nije tak pretežak ali to nek komentiraju korisnici.

Sve u svemu ovi stariji nisu tak loši, ali ovi novi :?. Mislim da su ipak trebali iči malo napred, a ne upropastiti solidan proizvod.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
U nas iz nekog razloga mestri kude taj 549,
kao...trosi previse i preforsiran motor od 539...
i to su ljudi koji zbilja znaju radit...
Al nekako se tjesim da mozda nude neki univerzalan komentar za sve vrste korisnika!
Mislim da ako pratim temperaturu rada, i stanje opcenito, da ne ubijam taj traktoric, da bi mogao bit zadovoljan

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Al nekako se tjesim da mozda nude neki univerzalan komentar za sve vrste korisnika!
Mislim da ako pratim temperaturu rada, i stanje opcenito, da ne ubijam taj traktoric, da bi mogao bit zadovoljan

Ma nije to preforsiran motor,549 je jako zahvalan traktor,i sigurno neče bit loš odabir.

549 je jedna od boljih serija manjih IMT.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
A čuj tu u mojoj okolici ih ima par komada. Večinom rade sa sitnijim kvarovima. Kolega ima oko 7000 RS na svojem i pri kraju je ali još pali dobro jedino se nesme terati pun gas jer onda je sve ulje vani na odušak začas. Održavanje mu je dobro (znači ono osnovno ulja, filteri), a od ostalih težih zahvata na nekakvih 5000 sam mu ubacil karike i malo poslije toga hidrauličnu glavu na boš pumpi. Hidraulik nikad, mjenjač nikad, par puta kvačilo (i to večinom zato jer je jako puno bral sa jednorednim beračom), jednom prednji trap i to bi uglavnom bilo sve, a jedni drugi biseri (otprilike isto star traktor sa puno manje radnih sati) su uspeli do sad več dve generalke složiti i par karikaša, a o ostalom da ne pričam.
Kolko troši u odnosu na 539 se nebi htel mešati, ali opet velim kaj se motora tiče puno bolji i izdržljiviji motor od 539 uz pravilno održavanje.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
uzeo sam jednoredni kombajn za krumpir,
pa neznan koliko ce mi moj 533 imat volje to vuci...
mislim, koliko dogo vremena...
I onda mi se taj 549 poceo nametat kao opcija,
ljudi kazu 40km/h u transportu (valjda ne lazu) a to mi je isto vazno!
Mada kad razmisljam, ako taj traktor nema veci zamasnjak i vecu kompresiju od 539, buduci da se radi 1 sporom brzinom na 1200 okr, cijela razlika mi se svodi na transport!?
Ima li mjesta za prikeljit na org zamasnjak jos 10-ak kg...sta mislis o toj ideji muhanicar?
Iako se meni svidjaju direktni dizeli, mozda bi mogao i o 542 razmisljat...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
A kaj će ti uteg na zamašnjaku???
Ako ti treba, postavi uteg na kardan, poput balirke.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
zamasnjak je po meni najbolja stvar na svitu:rolleyess:
al ozbiljno, sta manje cilindara po meni to veci zamasnjak i onda je lakse i stroju i soferu...
Al dobro,uvezi m33 motora, moze bit da ne bi ni bilo smisla, ne mogu procjenit, oni vec imaju velike zamasnjake...

A zamasnjak na prikljucku je dobar ako kardan ne gasis, al ako ga gasis,onda je neprijatelj

Najnoviji postovi

Na vrh