L
Lumex
Guest
A ako toko zeli nek na pp posalje svoju ponudu pa se i tamo mozemo cuti ...
mozete mi malo pomoc,
imam 533, razmisljam da ga zamjenim sa 549 modelom prije 90-ih...
Tako da mi to bude jedini traktor za sad i mozda jednog dana, da mi bude mali traktor, ako bude potrebe...
E sad, pretpostavljam da je to jednako okretan traktor, to bi mi bilo vazno...
kakva je potrosnja po danu usporedbi s 539?
Jel pumpa ulja sta bolja nego u 539, vidim da se dosta vise vrti motor?
Jel u ti starijih ista glava ko u novijih (sprica u klip)?
bocna kosilica Dubrava, dal moze sa 539?
Fala
Pumpa ulje nije skoro ni na jednom IMT-u problem, pa tak ni na ovom. Čak možda imaju i preveliki pritisak kad se onak znoje :rolfer:mislio sam na pumpu ulja (motora)
Znam da kad ljudima ode membrana na 533 pa pocme ic u okretaje da se uglavnom ne podmaziva dobro...bar tako kazu
Vidim se u 549, mislim da mi takav traktor treba...
Jos ako 40km/h u transportu nije napuhano...super
Medjuredni radovi, mislim da je to gotovo isto ko 539 (krumpir,...)
prikljuci pasu...
Jel on ima grijac uopce?
Kakav je volan, kad je traktor bez tereta?
Sta se tice hidraulike 1400kg je najvjerojatnije moc gornijh ruku, jer na stange ne moze sigurno toliko...bilo je govora o tome...
Ali 600-700kg sigurno moze i to mi je dosta!
U nas iz nekog razloga mestri kude taj 549,
kao...trosi previse i preforsiran motor od 539...
i to su ljudi koji zbilja znaju radit...
Al nekako se tjesim da mozda nude neki univerzalan komentar za sve vrste korisnika!
Mislim da ako pratim temperaturu rada, i stanje opcenito, da ne ubijam taj traktoric, da bi mogao bit zadovoljan
A čuj tu u mojoj okolici ih ima par komada. Večinom rade sa sitnijim kvarovima. Kolega ima oko 7000 RS na svojem i pri kraju je ali još pali dobro jedino se nesme terati pun gas jer onda je sve ulje vani na odušak začas. Održavanje mu je dobro (znači ono osnovno ulja, filteri), a od ostalih težih zahvata na nekakvih 5000 sam mu ubacil karike i malo poslije toga hidrauličnu glavu na boš pumpi. Hidraulik nikad, mjenjač nikad, par puta kvačilo (i to večinom zato jer je jako puno bral sa jednorednim beračom), jednom prednji trap i to bi uglavnom bilo sve, a jedni drugi biseri (otprilike isto star traktor sa puno manje radnih sati) su uspeli do sad več dve generalke složiti i par karikaša, a o ostalom da ne pričam.U nas iz nekog razloga mestri kude taj 549,
kao...trosi previse i preforsiran motor od 539...
i to su ljudi koji zbilja znaju radit...
Al nekako se tjesim da mozda nude neki univerzalan komentar za sve vrste korisnika!
Mislim da ako pratim temperaturu rada, i stanje opcenito, da ne ubijam taj traktoric, da bi mogao bit zadovoljan
10 kg :shock: Nema šanseIma li mjesta za prikeljit na org zamasnjak jos 10-ak kg...sta mislis o toj ideji muhanicar?