• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
to bi donijelo vise stete nego koristi, i eventualno bi pomoglo kod kratkotrajnih opterecenja

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
u kojem slucaju mislis da nije dobro?
Zamasanjak treba izbalasirat i onda ako je na motoru, to bi bilo dobro, ja virujen...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
ma sta bi mi pomoglo to malo injercije, ako m treb vise snage prodam zamijenim stroj za jaci, nadoplatim toliko koliko bi me kostalo da uradim taj zamajac i imam sigurno rejesenja, a ne da se mucim sa tim, centiranje, i sve ostaleo, a malo koristi. stavljali bi tvorniciki tako da ima neku veliku korist, veliki zamajc treba i pokrenuti, zato su presli na turbo, bolje rjesenje.

zivisic

Član
Tu od
1 Ožu 2011
Poruka
726
istina, to je prakticnije:eek:

ima neki 549 za 3200e na njuskalu, treba radit motor...pa fantaziran
Ne bi se jos odrekao prednosti "manjeg" okretnog traktora, ali ako budem morao, ako to pokazu promisljanja, kupit cu veci i ostavit 533..

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465

Prilozi

• _slika_oglasa_traktori_364867797DSC00242.jpg
    _slika_oglasa_traktori_364867797DSC00242.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 1,013
  • _slika_oglasa_traktori_364867797DSC00239.jpg
    _slika_oglasa_traktori_364867797DSC00239.jpg
    51.1 KB · Pregleda: 994
  • traktor-imt-542-prikolicom-slika-7185141.jpg
    traktor-imt-542-prikolicom-slika-7185141.jpg
    13.2 KB · Pregleda: 5,760
  • 51901_large.jpg
    51901_large.jpg
    55 KB · Pregleda: 1,150
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
malo bolje pogledaj stakala i poprečnu gredu na vratima,
po tome se odmah vidi da je Orašje u pitanju

da stakla jesu slična, al kad gledam 539, ima on više vrsta kabina, mehanika orašje, arma bač, ova sad koju ima ne znam čija je, agrotehnik itd...od serije do serije se razlikuju...
moguće je i za ovaj tip traktora, jer su kabine identična izgleda kao na 560, 565, 577 itd

Posljednje uređivanje:
L

Lumex

Guest
Pitanje !!!

Posto vidim da ovdje ima dosta onih sto se razumiju u mehaniku oko traktora,ja sam uzeo seb IMT 549 duplak,pa me interesuje dali je snjim pozeljno,dali je dobro za traktor da se ore sa petom sporohodnom ili neki slicni poslovi tezi obavljati ,hvala onim koji budu mi odgovorili .

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Posto vidim da ovdje ima dosta onih sto se razumiju u mehaniku oko traktora,ja sam uzeo seb IMT 549 duplak,pa me interesuje dali je snjim pozeljno,dali je dobro za traktor da se ore sa petom sporohodnom ili neki slicni poslovi tezi obavljati ,hvala onim koji budu mi odgovorili .

bolje prva normalna nego peta spora...... bolje za traktor, duže će ti bit....

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
ores onom kojom moze da ore i ja imam 549 dv slobodno i ne sekiraj se nista sve dok ga ne gusi cepaj

L

Lumex

Guest
Gdje se pusta hudraulicno ulje od 549 dv,jer pusta mi ulje na onom deklu ispod bloka ,gdje je onaj poklopac ,i pusta mi ulje tamo na radilci prednjoj jel to neki semernig otisao ili je neki problem veci,mislim da je jedan vec imao ovakav problem na ovom forumu imaju i slike,,,mislim da ja" bobo" covjeka tako zovu !

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Gdje se pusta hudraulicno ulje od 549 dv,jer pusta mi ulje na onom deklu ispod bloka ,gdje je onaj poklopac ,i pusta mi ulje tamo na radilci prednjoj jel to neki semernig otisao ili je neki problem veci,mislim da je jedan vec imao ovakav problem na ovom forumu imaju i slike,,,mislim da ja" bobo" covjeka tako zovu !
Ulje se ispušta na dva čepa. Jedan je na mjenjačkoj kutiji, a drugi na kučištu diferencijala. A kaj misliš, kad ga buš ispustil da više nebu curelo? Ustvari nebu da :scratch

Na prednjoj radilici :scratch Misliš na semeringu radilice prednjem?
Bobo je imal (kolko se ja sečam) problema sa curenjem ulja na brtvi kartera.

L

Lumex

Guest
Ulje se ispušta na dva čepa. Jedan je na mjenjačkoj kutiji, a drugi na kučištu diferencijala. A kaj misliš, kad ga buš ispustil da više nebu curelo? Ustvari nebu da :scratch

Na prednjoj radilici :scratch Misliš na semeringu radilice prednjem?
Bobo je imal (kolko se ja sečam) problema sa curenjem ulja na brtvi kartera.

Pa da ga ispustim pa da mogu onaj poklopac skinuti staviti novi dihtung i opet zavrnut jer pored onog poklopca sa strane mi pusta hudraulicno ulje,,,da i pusta mi ulje ispod radilce ,pa mislim da je semering otisao al je problem do njega doci ja kao laik bar tako mislim ono sto je oko moglo da vidi !

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Pa da ga ispustim pa da mogu onaj poklopac skinuti staviti novi dihtung i opet zavrnut jer pored onog poklopca sa strane mi pusta hudraulicno ulje,,,da i pusta mi ulje ispod radilce ,pa mislim da je semering otisao al je problem do njega doci ja kao laik bar tako mislim ono sto je oko moglo da vidi !
Koji poklopac za hidraulično ulje?

Semering radilice prednji ili zadnji?

L

Lumex

Guest
picture.php

Na ovaj mi poklopac kapa ulje pored njega,,,a stavicu i sliku od radilece gdje mi pusta ulje...ne puno al ne volim da mi gdje sta kapa.

Na ovaj mi poklopac kapa ulje pored njega,,,a stavicu i sliku od radilece gdje mi pusta ulje...ne puno al ne volim da mi gdje sta kapa.i dal je potrebno izliti cijelo hidraulicno ulje da bih se dihtung na ovom poklopcu promjenio ili imas neki bolji savjet HVALA !!

picture.php

A ovo je slika sto sam govorio za tu radilcu ,,,da mi tu pusta ulje i dali znas jel to u pitanju semering ili pak nesto drugo,,,JEL komplikovano do njega semeringa doci.

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,795
Na ovaj mi poklopac kapa ulje pored njega,,,a stavicu i sliku od radilece gdje mi pusta ulje...ne puno al ne volim da mi gdje sta kapa.

picture.php

A ovo je slika sto sam govorio za tu radilcu ,,,da mi tu pusta ulje i dali znas jel to u pitanju semering ili pak nesto drugo,,,JEL komplikovano do njega semeringa doci.
Nešto si sjebo. Nema ni poklopca ni radilice ni semeringa, a bogami ni slika.
Bar ih ja ne vidim :scratch

Najnoviji postovi

Na vrh