• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
jel ima neka "finta" kako prokužit koji je motor na 533 iz 1974 godine?
u kojoj je državi skovan :D

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
Bugarski ima alternator vani,, a perkins kompresor..... Valjda mada vise ni sam nisam siguran..
Da,bugarski ima alternator vani,al ovaj Perkinsov mi je čudan jer ovo je isto Perkins samo na IMT-u 550.10

Uploaded with ImageShack.us

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
Ček!!! Pa jel nije perkins tvornica diesel motora u Britaniji???

Pa Perkins je engleska marka nisu ga pakistanci izmislili ali čini mi se da se danas perkinsi proizvode u Pakistanu ali bilo bi dobro da netko ko više zna o tome da svoj sud. Meni se neda googlati sad o tome.

danijel030

Član
Tu od
17 Sij 2011
Poruka
41
ma... kad se sad sve svagdi klepa... Kupiš neku dobru marku i sav sretan doma zaključiš da pozadi piše.. made in China!! :madmana::madmana::madmana::madmana::madmana:

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Perkins Engines Company Ltd.
Centrala se nalazi u engleskoj.
Proizvodni pogoni su u engleskoj i brasilu.
Vlasnik je Caterpilar!

B

bibi88

Guest
:madmana:
IMT 549,navodno s Perkins motorom...i ovaj ima "izbačen" kompresor sa strane

Jel tko zna jel taj traktor sa perkin ili bugarskim VAMO motorom :madmana:

Posljednje uređivanje od moderatora:

KnjazMilos

Član
Tu od
13 Pro 2009
Poruka
166
Imt 550.11

Traktor IMT 550.10 se vise ne proizvodi ,samo 550.11 ako nekoga zanima.

Posljednje uređivanje:
Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Perkins Engines Company Ltd.
Centrala se nalazi u engleskoj.
Proizvodni pogoni su u engleskoj i brasilu.
Vlasnik je Caterpilar!

u tvornici u engleskoj po novom se samo radi marka caterpillar, a perkinsi serije 400-shibaura u tvornici wuxi china, serija 850 sa fiatom, italija, a 1000, 1100 i 1200 brazil, kina i serija 900 simpsons indija

B

brzi001

Guest
Pozdrav
Kupio sam IMT 549 prije jedno 2 mj. i imam par pitanja u vezi istog
Da navedem da mi je to prvi traktor
Traktor je 85 g. i ja sam sada drugi vlasnik
Dok je bilo hladno malo mi je dimio bijelo na auspuh, nista strasno ali opet radje bih da nije dimio nista
Sada nije paljen tih 2 mjeseca i upalio je od prve, na zub, i za cudo ne dimi nista
Radi sasvim solidno ali mi ne radi sat (obrtaji i kilometri)
Kocnice za pravo cudo rade odlicno, kako i nece kad su gore skoro nove pakne

Odlucio sam taktor srediti, znaci komplet bojanje i zamjena svih dijelova koji su dotrajali
E sad, kabina je rastavljena, blatobrani, poteznica, prednji most, felge sve 4 i sve ostalo sto treba ide na pjeskarenje i farbanje

Od dijelova koje treba zamjeniti je sljedece
Sve kugl bolcne, crijevo od filtera zraka do usisne, crijeva od rezervoara (tanje i deblje), crijevo od hladnjaka (kratko), crijeva od kompresora svih 6 komada, gume koje dolaze ispod kabine, sjedalo, zadnje gume obije, nova instalacija komplet, ulje sve, filteri, antifriz i jos neke sitnice
Motor nisam dirao nista, to cu jos vidjeti sa nekim majstorom koji se bolje razumije, jesam automehanicar ali bolje da radi netko tko ima iskustva sa traktorima

Pitanja
1 - Na prednjem mostu ima bolcna na kojoj radi cijeli most, tu imam malo lufta, nije puno ali ima
Koji je to sistem, tj. sta je tu unutra, neka mesingana piksna ili nesto drugo i na koji princip se vadi taj klin/osovina
2 - Koje gume kupiti, da mi trgovac ne uvali neko sranje bolje da znam unaprijed
3 - I na kraju gdje kupiti sve te dijelove
Zivim u Slavoniji (Valpovo) i nije mi daleko otici u Srbiju po djelove ako je jeftinije nego kod nas
A kad bi i isao u Srbiju gdje je najbolje otici, Ruma ili negdje dalje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Unutra su dvije čahure i centralni bolcn. To sve najvjerojatnije treba novo.
Nije problem za skinuti, ali u kučnoj radinosti nemožeš čahure obraditi, tj potreban ti je tokar koji posjeduje odgovarajuči rajber.

Dijelovi koštaju par kuna, pa smatram da nisu vrijedni rasprave.

U gume se nebi štel mešati.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Na prvo pitanje gosp. muhanicar ti je odgovorio.Sto se tice guma znam da trayal-best nisu dobre.Komsija stavio nove poslije jesenski radova.Znaci nisu nikako radile.Na proljece guma prazna.<Kad je skinuo imao je sta da vidi.Nova guma sva ispucala stojeci .

M

Miško 007

Guest
Iskreno rečeno ja imam Trayal super su kakve je taj kupio neznam ...
Jedna sezona ko nove su super su lijepo prijanjaju...
A jeftine i dobre ako uzmeš nećeš pogriješiti..
A ako je traktor bio na njoj nije mu niko kriv za nemarnost normalna stvar da ce ju sprešat slomiti...
I dijelove ti je bolje u Srbiji ako naletiš na orginal ..
Pogotovo nemoj indijske satove uzet ne vrijedi lipe...
Teleoptik je zakon prema njima...

B

brzi001

Guest
isao bih u bosnu po dijelove (idem u arizonu malo u soping, nisam bio nekih 4-5 god.) pa vas molim za preporuku
gdje otici na potezu županja-arizona

M

Miško 007

Guest
isao bih u bosnu po dijelove (idem u arizonu malo u soping, nisam bio nekih 4-5 god.) pa vas molim za preporuku
gdje otici na potezu županja-arizona

Iskreno rečeno bolje kupi u hr dijelove iste su cijene...
A u Zagrebu ima dobrih dućana samo gledaj da su dijelovi orginal bar jer ovi indijski i to džaba kupuješ a obično se to vozi tu kod nas jer to trgovci dobiju jeftino pa podvaljuju...

Najnoviji postovi

Na vrh