Nikakvih problema nemam s njim... U reduktorima mjenjam ulje kako mi dodje, to obicno bude jednom do dva puta godisnje, jer se pravi dosta spene unutra, samo ne znam od cega...
Ulje u diferencijalu samo kontroliram i tamo se ne spena ni malo. jos uvijek je zuto, kao od prvog dana, prozirno, ma milina ga gledati, cini se da je nesto kvalitetno usuto unutra, pa necu mjenjati dok ne promjeni boju. Reduktori su prljali ulje jako brzo, al sad sve manje i manje, kao da je nesto trebalo sjesti na mjesto. Od prvog dana se osjeti luft u prednjim glavcinama i to sam istrazivao i dosao do zakljucka da je izmedju lezajeva unutra ubacena jedna celicna cahura, koja ne da letajevima da se jace dotegnu. Htio sam ju vaditi van i dotegnuti lezajeve propisno, ali nisam. bilo je jace od mene, ali sam ih ipak ostavio. Do danasnjeg dana ne curi ulje iz reduktora iako, kazem, klimaju se tockovi od prvog dana, onako osjeti se pod rukom kad zaljuljas traktor.
Oranje, tanjuranje, sjetvospremanje, branje kukuruza na brdu i svi zemljani poslovi opcenito se ne rade bez prednjeg pogona, stalno je ukljucen.
EDIT:
Ucinulo mi se da si pitao za prednji tek sad vidim da je zadnji...
Ovako, ulje se mjenja svake druge godine i jako je zaprljano u tom vremenu (otprilike 800-1000 sati) kad sam skidao poklopac hidraulika dolje reko da vidim zazor u diferencijalu, posto znam da 549 boluje na zadnji konusno-tanjurasti par. Vidim ja ima tu dosta lufta naprijed-nazad i zovnem mehanicara da dodje za svaki slucaj pogledati. lik uzeo pajser, i upro s jedne strane, s druge strane, malo okrenuo tanjurasti i kaze, ma, ne klimase, to je u redu... Ma, ne pitam te za lijevo-desnom nego sto ima toliko lufta naprijed nazad, kao da je tanjurasti previse odmaknut?
Ovaj me ispod oka pogleda (inace mu ja nesto ne pasem, al ajde) i kaze, a kak ti mislis da to radi bez lufta, mora malo bit... okrene se i ode. Ja znam da postoji neki test s listom novinskog papira da se mora provudi, a ne da se osteti, a kod mene prodje ajmo reci 20 listova bez problema...
Nista, poslusah majstora i sastavio sam ga nazad, bez da sam dirao ista, a imao sam vremena skinuti trubu dolje i to posarafati... sad nek radi kako god zna, sad nemam vremena s tim se igrati.