• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
citat od Bobe
Kvaliteta izrade nekad i sad je potpuno ista, samo su ljudi bili drugaciji.

nemogu se složit s tobom u ovoj tvrdnji
u selu imam 3 nova ferca, gazde i dalje rade sve sa starim zato jer novi nevaljaju
to nema veze sa brendom IMT, tj nema veze s konstrukcijom(MF), ali ima veze sa materijalom, loš je
kako onda objašnjavaš svoju izjavu " ljudi su drugačiji" ako isti čovjek ima i stari i novi traktor i kaže da nevalja (neulazim sad u to što je taj traktor zbog politike dobio jeftino)
neslažem se ni u tvojoj tvrdnji kao šta če ti 4ta brzina, to nema veze ,ako si je kupio ona mora biti
čuj ja isto to kažem za svog dajca, nevalja mi špera , al ko ga jexe, dao sam 11000kn za njega i šta da očekujem, ali ja sam kupio 25g star traktor i znao sam da neradi špera

neulazim u to jel nešto poluproizvod ili ne, svaki proizvod ima svoju cjenu
žalosno je što se desilo s bivšom državom, ali osobno da sam kupovao traktor tada prvi izbor bi mi bio torpedo , pa imt pa svi ostali

i kad si več spomenuo ex yu traktor (torpedo) konstrukcijski on je bio vrlo dobar, ali došli lopovi po svoje i uništili svešto valja, a sad to isto se dešava i sa IMT, ako pogledaš usporedba je više nego dobra
koje serije torpeda i do kada su bile dobre a onda se naglo pokvarile
isto tako i legende 539 i 549 su sada gotovo krš,daleko od stare slave

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Nebreš generalizirati kod načina kupovine,jer neko nema tolko zemlje da dobije povrat i kapitalna i da mu traktor dođe bagatelno,a treba ga.I kad izdvoji tolke novce očekuje da valja i da je dobro.Usporedba s Fendtom ne stoji,ali sa Zetorom stoji,a današnji IMT je par svjetlosnih godina od Zetora.Možda ne uključuješ sa strahom,al kak onda objasniti zakaj si napisal da ne uključuješ prednju vuču iako bi bilo dobro da je uključena?Meni to zvuči jedino da se bojiš uključiti je da nekaj ne popuca ili sl.Prognoza vam je bila loša jer za mene je havarija kad motor mora širom da bi mu na 300 rh zamenil karike.Pa luft u diferencijalu,pa curenje ulja,pa loša servisna služba,ma ima toga.Ako menjač ima 5 brzina onda se očekuje da rade sve,a ne da biraš i razmišljaš u koju smiješ,a u koju ne.Znači li to da je npr. na traktoru koji ima 24 brzine,četvrtina nebitna?Onda bi konstruktori išli u tom cilju da naprave motor kojem nebi trebala mjenjačka kutija naspram bogatstva IMT ovog mjenjača sa tri brzine.Kad smo kod pljuvanja drugih traktora na forumu ima lepa kolekcija tvojh postova u kojem si posral ne samo Torpeda,nego i VTZ i puno drugih.Tvoja zaluđenost IMT-om ne tiče se nikoga,jer tvoji postovi nisu objektivni na tu temu.Prihvati već jednom činjenicu da je IMT ostal tam gde je i bil.Na početku.U sedamdesetim i osamdesetim godinama su bili dobri,nadasve odlični,jer ljudi nisu znali za bolje.A danas to ne prolazi,dovoljno je reći da motori ne zadovoljavaju ni najnižu Euro 1 normu.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Nebreš generalizirati kod načina kupovine,jer neko nema tolko zemlje da dobije povrat i kapitalna i da mu traktor dođe bagatelno,a treba ga.I kad izdvoji tolke novce očekuje da valja i da je dobro.Usporedba s Fendtom ne stoji,ali sa Zetorom stoji,a današnji IMT je par svjetlosnih godina od Zetora.Možda ne uključuješ sa strahom,al kak onda objasniti zakaj si napisal da ne uključuješ prednju vuču iako bi bilo dobro da je uključena?Meni to zvuči jedino da se bojiš uključiti je da nekaj ne popuca ili sl.Prognoza vam je bila loša jer za mene je havarija kad motor mora širom da bi mu na 300 rh zamenil karike.Pa luft u diferencijalu,pa curenje ulja,pa loša servisna služba,ma ima toga.Ako menjač ima 5 brzina onda se očekuje da rade sve,a ne da biraš i razmišljaš u koju smiješ,a u koju ne.Znači li to da je npr. na traktoru koji ima 24 brzine,četvrtina nebitna?Onda bi konstruktori išli u tom cilju da naprave motor kojem nebi trebala mjenjačka kutija naspram bogatstva IMT ovog mjenjača sa tri brzine.Kad smo kod pljuvanja drugih traktora na forumu ima lepa kolekcija tvojh postova u kojem si posral ne samo Torpeda,nego i VTZ i puno drugih.Tvoja zaluđenost IMT-om ne tiče se nikoga,jer tvoji postovi nisu objektivni na tu temu.Prihvati već jednom činjenicu da je IMT ostal tam gde je i bil.Na početku.U sedamdesetim i osamdesetim godinama su bili dobri,nadasve odlični,jer ljudi nisu znali za bolje.A danas to ne prolazi,dovoljno je reći da motori ne zadovoljavaju ni najnižu Euro 1 normu.

:supz:eek:vaj put se u potpunosti slažem s hrvojem
neznam što mi bi:scratch

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
deečki dragi pregledao sam sve vaše izjave i sve stoji ali evo mog malenog primjera,imam IMT539 81 god.na satu 7500rs +nekih 1200 što nije nekad tata stavljao sajlu pa je on vrtio bez nje,90%sati je radio sve a 10% vožnja i nagodinu ako bude novčića bude legla generalka,on do sad je potošio za mehaničke dijelove do 5000kn plus 2 izmjene kompletnih guma,ništa više garant,uz njega imam sonaliku 60 ks sa tek 400sati,i od nedavno mfa od 80 ks 25 godina starog,ovi dva zadnja kroz nekih 5 godina budu otišli iz dvora ali 539 NIKADA,i ovim ja sam rekao sve o tome koliko ja cijenim tog malog crvenog vrageka,ja ga zovem moj milun:gitarist::gitarist::gitarist:

B

Bobo

Guest
Decki, sve sto ste rakli stoji, ali mislim da stoji i svaki moj navod, tako da ne vidim smisla u ovom beskorisnom debatiranju...

Zaludjen u IMT, pa mozda i jesam, a mozda i nisam, mozda je netko zaludjen u Torpeda, VTZ-a necu mu ja suditi... Sve sto je lose napisano o gore navedenim "traktorima" se moze potkrijepiti cvrstim dokazima, i ne laprdam bez veze...

Mozda favoriziram IMT, istina je ali meni za sad ne treba nista drugo osim njega, jer odrzavanje mu je minimalno, a on opet odradjuje sve svoje poslove. neudoban je i bucan, ali ljudi moji, sto ja mogu.

Po pitanju cjene, ja govorim za svoj slucaj i ja sam konkretno znao da cu dobiti i jedan i drugi povrat novca i zato smo isli kupiti takav traktor, jer nas je kostao manje nego polovan 577 nekog novijeg godista.

Prednji pogon je problematican na mom traktoru, ali kod koliko "traktora" je problematican zadnji trap, molim lijepo?

Sve u svemu, meni se isplati svake 2 godine skinuti koljevku i odnasti ju bravaru nek se igra s njom. Upravo sad je moj traktor u Pozegi i danas ga vozim "doktoru" da ga pokrpa pa da opet radim s njim kao i do sad. Prednji pogon se ukljucivao dva puta na svakoj njivi: kad se ulazilo u njivu i kad se iz nje izlazilo, bez obzira na operaciju koju je traktor radio.

Opet pisem o svojim iskustvima i moje vlastito misljenje i nikome ga ne namecem. (bar mislim da je tako).

Propast IMT-a nema veze s pojedincima, bas kao ni propaast torpeda.. .Drzava ih unistava i ne daju im da koriste strane djelove, nego sve mora biti domace i to ih uvelike upropastava. Postojalo je pun prototipova sa "europskom" el. instalacijom, i "euro" motorima, ali to je drzava vrlo brzo skresala u korijenu, jer nitko od vladajucih ne trpa u svoj dzep ako se ne kupuju rakovicini motori, REKORD gume i Zastavina "struja"...

Sve sto sam prije nabrajao od kvarova se da rijesiti u garantnom roku, Mjenjac se da popraviti, salju na zahtjav nov iz imt-a, struja se takodjer da napraviti, kao sto sam ja tjerao traktor kod elektricara i na racun IMT-a mi je struja preslozena. Karike kao takve su zamjenjene i nikakvih problema nije bilo poslije, nit mi je ista naplaceno od radova jer je sve to odradjeno u garantnom roku...

Pa pobogu ljudi moji, dogadja se i na novim automobilima da se dogodi neka greskica, pa se to u servisu rijesi, al IMT vise nema servisa, a kako vidim da su i kvalitetni serviseri za IMT mehanizaciju izumiruca vrsta...

Iskreno... koji traktor sam mogao kupiti za 111000Kn te snage i "opreme" (prednji pogon, grijana kabina ;) ) a da bi me jednako sluzio kao ovaj moj 549?

Ja mislim da tu konkurencije nema, tj, bar je onda nije bilo...

I jos jednom cu naglasiti da sam JA super zadovoljan s traktorom s obzirom koliko je MENE kostao i koliko mi je posla do sad napravio i u kakvim sve uvjetima rada.

Nemojte mi zamjeriti, ne osjecam se bajno zadnjih dana, pa ce mnogo toga zvucati nepovezano jedno s drugim...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
mislim stvarno bobo:scratch
odustani
npr. hočeš reći da srbija nezna napravit kvalitetnu instalaciju za imt???
ili da rakovičini motori nikada nisu valjali?
istina je da mafija (država) uništava firme ali ne iz domoljublja, več iz jednostavne logike skidanja vrijednosti (crni fondovi) i kasnije jeftinije privatizacije društvenog (a ne državnog) vlasništva
mislim to je več i maloj djeci jasno u HR, osim ako nisi teški adzovac
u hrvatskoj je to počelo i prije devedesetih a srbija malo kasni

ne napadam ja tebe, i ovo nema veze s tim što ja imam Tdajca , ali ti jednostavno neželiš priznati, da su novi imt (i zadnje godine torpeda ) čisto sranje

i ja ne generaliziram, ako jedna serija rus, torpeda ili neznam kojeg traktora nije valjala , to neznači da svi nevaljaju, ali i obratno

ti kažeš da cijelo selo ima imt i nisu valjda svi u krivu
moraš znati kako i zašto su se prije kupovali trakori
bilo je sela gdje prvi čovjek kupi ursusa i svi za njim kupuju ursusa:scratch
znam sela gdje se imt kupovao iz jednog jedinog(glupog)razloga
bilo je mjesta gdje se pojedina vrsta traktora pokazala kao nezamjenjiva
a bilo je mjesta gdje neki traktori nisu mogli maknit
zato nemoj generalizirati, ako kod tebe valja 539, to neznaći da valja i u npr. vinkovcima
i ono tvoje generaliziranje, ; kod koliko je traktora problematičan zadnji trap ???
reći ču ti što ja znam
znam možda deset torpeda od 40-90ks nikad nijedan polomio dif , osim jedne 75ice ,razbila zadnje ležaje ali koliko znam uzrok su zadnji utezi, jedino što sam čuo priču o zadnjim serijama da su lomili poluosovine

znam 5-6 ursusa i zetora nikad ništa, osim glave motora

znam dosta imta, susjedi mi imaju , dva tri puta lomili dif, šarafe na tanjurastom, kučište ležaja konusnog , spojničke (542-549)

i ja opet ne tvrdim da imt nevalja, več da im je kvaliteta u posljednje vrijeme pala i da nisu oni stari

a što se tiće cijene tvog traktora zaboravio si kredit, pdv itd
garantiram da bi da si uzeo polovnog i da te počeo ovako zajeb.... odmah ga ulickao i uvalio nekom drugom da se zaj....
ali kako je novi to baš neide tako
a što se tiće kapitalnih reci hvala bogu da si uspio
susjed je dao 40 i nešto tE za traktor i popušio kapitalna

B

Bobo

Guest
Kolega, ja odgovorno tvrdim da NEMAJU POJMA o slaganju instalacije... Tj, znaju ju sloziti, ali nemaju od cega...

Kutija za osigurace je krs zivi i osiguraci nemau dobar kontakt s perima u kutiji, pa se griju, pa ne mozes zice dotegnuti kako treba, odmah se cjeli kontakt okrece...

Prije je bilo kvalitetnijih materijala, pa su valjda pravili i bolje kutije za osigurace, prekidace i tako to...

Struja im nije ni za k...c :(

Da je IMT krs, necu reci, kao ni za jedan drugi traktor koji svoje novce zaradjuje na bilo koji nacin, kao sto meni moj zaradi. kvari se minimalno a radi maksimalno. iskoristen je skroz na skroz.

Po pitanju loseg ili dobrog traktora, i tko je kupovao kakve u kojem selu, u to ne ulazim. Naravno da je svaki proizvodjac nekad u svojem vijeku imao crnu ovcu u proizvodnji, a YU proizvode necemo ni komentorati u ovom kontekstu, nema smisla... Ovdje se trude praviti crne ovce ;)

Ne znam odakle si tocno, iz kojeg djela pozestine, ali ja radim zemlju na manje od 1km zracne udaljenosti od Mavrovica (Slobostina i taj kraj) Pa zakljucke od kvaliteti i izdrzljivosti vucem od starih sofera u tadasnjoj slobostinackoj zadruzi. iako su imali nove torpedo traktore, do rata su sve teze poslove na zemlji radili starim rusima...

IMT kao takav mislim da je i onda bio los, kao sto je i sad, mozda malo bolji... Prica sam se naslusao milijun. covjek dobio traktor bez reduktora, dok nije dosao u teze oranje, i probao orati u sporim brzinama nije skuzio da nema reduktor u traktoru... Neki su dobivali spanere, neki nisu, netko je imao poteznicu, netko nije. netko nije dobio ulje u mjenjacu, jer je netko u tvornici zaboravio i tako... Stvarno svakakvih spacki je i "onda" bilo u IMT-u, samo je servisna sluzba to rijesavala u najkracem mogucem roku, i zato je i postojala servisna sluzba. Danas je nema i sve sto te na traktoru zadesi, snalazi se sam i popravljaj kako god znas.

Kompresori, brtve glave, cjela serija traktora 1986.g. pa sve do onih koji su se prodavali po kombinatima pod nove u robnoj zamjeni a u biti stari traktori, samo ulickani u tvornici i prodani pod nove... Sve se kasnije saznalo, ali ipak pre kasno ;)

Nisam toliko strucan da o tome govorim, ali mislim da se bas nisu puno pokvarili, jer imam u 3 okolna sela dovoljno dokaza da ni prije nisu bili bajni strojevi kao sto nisu ni sad...

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Meni se nekak vidi da svi počinju proizvoditi smeće . Pa ko je bil na višem nivou, dulje bu mu trebalo da padne.
Slažem neki dan jednu njemačku mašinu u svojoj firmi.Stara pet godina, ljepo pofarbana, ima lampice i gumbiće, moderna linija ,i napravljena od repe . Tolko lokera da djelovi ispadaju.

Djelove sam povadil iz starijeg modela .Ružna ko noć, bez ikakve automatike, lijevano kučište,stara četrdeset godina .Ali svi ključni djelovi pašu 1:1 na novi model. I nema lufta ni toliko da olakša rastavljanje , sve na stotinku.
Pa kaj su švabi odjedamput poblesaveli da više neznaju napraviti kvalitetne dijelove?

Prije par godina je nekakva modernizacija proizvodnje donesla jedno 200
novih mašina, sve zapadne, večinom njemačke .
U ho-ruk akciji stare su večinom završile ko sekundarna sirovina .
Ove nove su doslovno smeće.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Meni se nekak vidi da svi počinju proizvoditi smeće . Pa ko je bil na višem nivou, dulje bu mu trebalo da padne.
Slažem neki dan jednu njemačku mašinu u svojoj firmi.Stara pet godina, ljepo pofarbana, ima lampice i gumbiće, moderna linija ,i napravljena od repe . Tolko lokera da djelovi ispadaju.

Djelove sam povadil iz starijeg modela .Ružna ko noć, bez ikakve automatike, lijevano kučište,stara četrdeset godina .Ali svi ključni djelovi pašu 1:1 na novi model. I nema lufta ni toliko da olakša rastavljanje , sve na stotinku.
Pa kaj su švabi odjedamput poblesaveli da više neznaju napraviti kvalitetne dijelove?

Prije par godina je nekakva modernizacija proizvodnje donesla jedno 200
novih mašina, sve zapadne, večinom njemačke .
U ho-ruk akciji stare su večinom završile ko sekundarna sirovina .
Ove nove su doslovno smeće.

jbg. političari tvrde da je ovakriza nastala tako što je pala potrošnja (s njom i pdv i ostali nameti) i nemaju buđovani od čega živit

stvarna je istina da su previše krali i sebi davali ali... to je druga priča

i rješenje je u povečanju potrošnje... ali kako sad povečati potrošnju
ako je kriza i ljudi štede, a kad se štedi onda se nekpuju auti ,tv , neki strojevi ,traktori itd ,osim u slučaju nužde

i sad pošto smo mi poznati po tom da npr imt539 iskorištavamo 30-40 g (naravno ako možemo), kako država da ubere PDV

tako su se sjetili pa prave šrotove koji liče na nekadašnji imt
tak je i bobo dao državi pdv, a kako je krenulo neće ga iskorištavat do mirovine , ko njegov čaća, več će za 3-4godine opet kupovati traktor i državi dati pdv

to je sistem koji su gotovo svi usvojili,razlika je u nijansama

ps. nemogu nači sad katalog u kojem točno za neki određeni dio piše koje kvalitete mora biti upotrebljeno željezo, znači ako je traktor iste konstrukcije kao nekad a sad se lomi a prije ne, znači razlika je u kvaliteti željeza , a to je namjerni propust (ne radnika , nego uprave)
isto tako i ona el. instalacija od bobe, ako je ista kao prije a sad nevalja, znači upotrijebili su neadekvatni (to neznači i jeftiniji) materijal

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
BOBOV CITAT

Kompresori, brtve glave, cjela serija traktora 1986.g. pa sve do onih koji su se prodavali po kombinatima pod nove u robnoj zamjeni a u biti stari traktori, samo ulickani u tvornici i prodani pod nove... Sve se kasnije saznalo, ali ipak pre kasno ;)

pa zar je i to moguće?

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
BOBOV CITAT

Kompresori, brtve glave, cjela serija traktora 1986.g. pa sve do onih koji su se prodavali po kombinatima pod nove u robnoj zamjeni a u biti stari traktori, samo ulickani u tvornici i prodani pod nove...

pa zar je i to moguće?

vidi vidi godina:scratch
a jel nije negdje tih godina i sa torpedom počelo biti problema
i kako bobo kaže :-Sve se kasnije saznalo, ali ipak pre kasno ;)
ali mi još uvijek tupimo da torpedo uopče nevalja

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
vidi vidi godina:scratch
a jel nije negdje tih godina i sa torpedom počelo biti problema
i kako bobo kaže :-Sve se kasnije saznalo, ali ipak pre kasno ;)
ali mi još uvijek tupimo da torpedo uopče nevalja

ja ipak mislim da je onda, a pogotovo sad u svim tvornicama falilo kontrole, iako nijedna ta ex tvornica iz istočnog bloka nije opstala, ona koja je radila po nečijoj licenci, ne znam kaj s ursusom, mislim da i on kaput...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
ja ipak mislim da je onda, a pogotovo sad u svim tvornicama falilo kontrole, iako nijedna ta ex tvornica iz istočnog bloka nije opstala, ona koja je radila po nečijoj licenci, ne znam kaj s ursusom, mislim da i on kaput...

a zašto onda nije i zetor???
to se desilo samo u zemljama koje je trebalo ratom razhebat

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Bobo,ja te cijenim iznimno,kao kolegu i stručnu osobu,ali kao prvo IMT nije ono kaj je bil kad je počel s radom,a i kasnije do te kobne černobilske godine.Kao drugo,tehnologija drugih proizvođača je otišla puno dalje.Ako se usredotočimo na konkurenciju IMT-a.A da ne govorimo o boljim proizvođačima.Ja mislim da niko nebi zamjeril da 549 košta i par tisuća eura više,ali da se zna da je to traktor na mestu.Da mjenjač more biti sinhroniziran,da je više brzina na rasporedu,bolja kabina i da se još tu koječega spomenuti.Situacija je ista u Srbiji,ako ne i gora,pa lopovi kradu i zna se kaj sve ide uz to.Al pustimo političke stvari sa strane.Negde sam našel izjavu koja ide ovak:Šezdesete su bile godine razvoja,sedamdesete godine kvalitete.Kasnije je elektronika uplela svoje prste,počelo se štediti i eto nas tu gde jesmo.Retki su oni koji mogu s ponosom staviti svoj znak na haubu svojeg proizvoda,a mislim da bi i IMT-u bilo vreme da se približi tome i vrati staroj slavi dok nije prekasno.Jer je žalosno da takav jedan div propada.

B

Bobo

Guest
A o cemu ja pisem na proslim stranicama?!?!?

IMT je htio ici naprijed, ugradjivati bolje motore u svoje traktore, bolju hidrauliku, bolje kabine, bolja sjedala, klima uredjaje, mjenjace sinhronizirane, cak su poradili i na "kozmetici"...

NO, drzava se uplela i ne da im naprijed. Sjedio sam u IMT 2050 sajamskom i kasnije sam vidio da nisu samo sajamski takvi, nego svi ostali.. kabina potpuno zatvorena, mjenjac sa strane i salta se ko na autu, podesiv volan, sjedalo kao na oblaku da sjedis, sve na svom mjestu, pregledno, ma milina...

NO, moralo je poci krivim putem, pa su im najprije otkazali uvoz JD motora iz indije, da bi ovi presli na perkins agregate, da bi vrh ubrzo i to obustavio, jer nikome u fotelji ne kapa u dzep ako rakovica ne prodaje motore IMT-u i tu sva zbrka nastaje... Pokusavali su i s deutz motorima, i suradnju s pol-mot firmom, s rusima s bogom i vragom, ali NE, zemljiste u sred novog beograda vrijedi milijarde i umjesto da premjeste tvornicu ko ljudi, oni ju sustavno unistavaju...

Da se razumijemo i ja u 549 sto god da radim, stavljam antifone na usi, sjedalo malo malo podmazujem da me ne trucka, zatvaram kabinu gdje god se to moze kad je vani hladno, dzabe sto odozgor grije, kad odozdol puse hladan vanjski zrak... Tog na 2000 seriji NEMA.

Sad se prodaju samo 2050 modeli i to pitaj boga od cega su sastavljeni, a 2070 i 2090 je napravljeno samo par komada i sad se lifraju po vojvodini od jednog do drugog vlasnika i to za fine cifre...

Mislim, tko ce za IMT 2090 dati 38 000€ kad za manje novaca imas MF iste snage, koji se ne moze ni na koji nacin ni poceti usporedjivati s IMT-om... E ta cjena je produkt koristenja "domaceg" koje je skuplje, jer ovi u tvornici nemaju izbora i MORAJU bas tu odredjenu robu kupovati po nekim izmisljenim cjenama. u tvornici prodaju te prototipove ispod pulta, i to sa par tisuca€popusta, samo da si ne drze novce zarobljene...

Napravili su par prototipova samo da pokazu sto su u stanju, ne bi li privukli ulagace, ali tko god da se javi na natjecaj, "foteljasi" ga otjeraju nekim nebuloznim zahtjevima i prica krece ispocetka sve dok tvornica ne padne radnicima na glavu...

A da se dodirnemo i Torpeda. I oni su krenuli u suradnju sa steyrom ako se ne varam. Na ZG autoshow-u neke tamo davne godine dok sam bio kepec je bio izlozen Torpedo traktor pun dugmica s tepihom u kabini... Takvo sto ja nisam nikad prije vidio i ostao sam ocaran. Da je i ta tvornica opstala, mozda bi i ja danas vozio torpeda "na dugmice", ali eto, "Sokol ga nije volio"

Najnoviji postovi

Na vrh