ilegalac
Član
- Tu od
- 19 Velj 2010
- Poruka
- 909
A o cemu ja pisem na proslim stranicama?!?!?
IMT je htio ici naprijed, ugradjivati bolje motore u svoje traktore, bolju hidrauliku, bolje kabine, bolja sjedala, klima uredjaje, mjenjace sinhronizirane, cak su poradili i na "kozmetici"...
NO, drzava se uplela i ne da im naprijed. Sjedio sam u IMT 2050 sajamskom i kasnije sam vidio da nisu samo sajamski takvi, nego svi ostali.. kabina potpuno zatvorena, mjenjac sa strane i salta se ko na autu, podesiv volan, sjedalo kao na oblaku da sjedis, sve na svom mjestu, pregledno, ma milina...
NO, moralo je poci krivim putem, pa su im najprije otkazali uvoz JD motora iz indije, da bi ovi presli na perkins agregate, da bi vrh ubrzo i to obustavio, jer nikome u fotelji ne kapa u dzep ako rakovica ne prodaje motore IMT-u i tu sva zbrka nastaje... Pokusavali su i s deutz motorima, i suradnju s pol-mot firmom, s rusima s bogom i vragom, ali NE, zemljiste u sred novog beograda vrijedi milijarde i umjesto da premjeste tvornicu ko ljudi, oni ju sustavno unistavaju...
Da se razumijemo i ja u 549 sto god da radim, stavljam antifone na usi, sjedalo malo malo podmazujem da me ne trucka, zatvaram kabinu gdje god se to moze kad je vani hladno, dzabe sto odozgor grije, kad odozdol puse hladan vanjski zrak... Tog na 2000 seriji NEMA.
Sad se prodaju samo 2050 modeli i to pitaj boga od cega su sastavljeni, a 2070 i 2090 je napravljeno samo par komada i sad se lifraju po vojvodini od jednog do drugog vlasnika i to za fine cifre...
Mislim, tko ce za IMT 2090 dati 38 000€ kad za manje novaca imas MF iste snage, koji se ne moze ni na koji nacin ni poceti usporedjivati s IMT-om... E ta cjena je produkt koristenja "domaceg" koje je skuplje, jer ovi u tvornici nemaju izbora i MORAJU bas tu odredjenu robu kupovati po nekim izmisljenim cjenama. u tvornici prodaju te prototipove ispod pulta, i to sa par tisuca€popusta, samo da si ne drze novce zarobljene...
Napravili su par prototipova samo da pokazu sto su u stanju, ne bi li privukli ulagace, ali tko god da se javi na natjecaj, "foteljasi" ga otjeraju nekim nebuloznim zahtjevima i prica krece ispocetka sve dok tvornica ne padne radnicima na glavu...
A da se dodirnemo i Torpeda. I oni su krenuli u suradnju sa steyrom ako se ne varam. Na ZG autoshow-u neke tamo davne godine dok sam bio kepec je bio izlozen Torpedo traktor pun dugmica s tepihom u kabini... Takvo sto ja nisam nikad prije vidio i ostao sam ocaran. Da je i ta tvornica opstala, mozda bi i ja danas vozio torpeda "na dugmice", ali eto, "Sokol ga nije volio"
ti i torpedo:scratch