• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta
B

Bobo

Guest
Ukrute ce ici ovako nekako:

Na prvoj slici oznaceno zelenom bojom mora ostati "rupa" da se moze vijak progurati. Nismo isli na velike neke ukrute, jer mislim da nema potrebe.

Naravno i iznutra ce pokusati nesto izmisliti, ali nema previse mjesta zbog remenice na radilici...

Ovo sto pricas o voznji na tri kotaca je lako moguce da se dogodilo i djelom zbog toga. Da imam speru naprijed, do sad bih vec polomio koljevku na pola...

Po pitanju utega, ne znam bas da bi mu bilo veselo... Mislim da bi ti utezi samo poboljsali u lomljavi koljevke, pogotovo u voznji u rikverc s ukljucenim prednjim pogonom za sto, pak, ja mislim da je najveci krivac loma doticne. kad se s punim beracem negdje uglavim prednjim krajem niz brdo, pa treba ici u rikverc, jadna mu majka, prednji pogon gura i traktor i berac a zadnjeg kao da i nema u tom slucaju. Isto tako kad se negdje zaletim u berbi po slinavom, pa nagazim kocnicu, blokiraju i prednji tockovi, zbog ukljucenog prednjeg pogona. Po meni su to dvije situacije koje najvise lome koljevku. prema naprijed mislim da ne bi trebalo biti problema vise ikad, a u rikverc od sad pazim sto radim...

Ovaj carraro ima koljevku SAVRSENO zamisljenu ali na zalost na 549 tako sto ne pase, jer je koljevka malo uza, mal osira, malo ovakva malo onakva. Sve u svemu pre slaba i stedjeli su na krivom mjestu ako se mene pita.

Budemo vidjeli kad majstor zavrsi...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
ništa bobo
sudeći po terenu po kakvom ti radiš taj imt je prenježan i premekan za takvo što
bit će ti najbolje da si uzmeš ovako nešto
images

B

Bobo

Guest
Ooooooooooooooooooooooo daaaaaaaaaaaaaa (Sto bi reko jedan moj kolega)

Dok god se mene pita ne ide to u moju avliju... Ostavi ga sebi ;)

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
ništa bobo
sudeći po terenu po kakvom ti radiš taj imt je prenježan i premekan za takvo što
bit će ti najbolje da si uzmeš ovako nešto
images

ili obicni td...... manje problema, jednostavniji od tx, a troši možda malo više od 549, a berač i slične gluposti su mu "ko seljaku kutija napolitanki"

al neće on to u svoje avlije

B

Bobo

Guest
ili obicni td...... manje problema, jednostavniji od tx, a troši možda malo više od 549, a berač i slične gluposti su mu "ko seljaku kutija napolitanki"

al neće on to u svoje avlije

Ovako sta mi u dvoristu ne treba...

M

Miško 007

Guest
A jbg to je tako...
Ne valja se upuštat u besmislene rasprave i taj 549 i taj torpedo ima svaki dobrih i boljih strana .
Tako da nijedan nije za bacit uradi poso.
A najviše odluka pada ko voli koju marku to ti je to.
Kvaliteta je ista.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
A jbg to je tako...
Ne valja se upuštat u besmislene rasprave i taj 549 i taj torpedo ima svaki dobrih i boljih strana .
Tako da nijedan nije za bacit uradi poso.
A najviše odluka pada ko voli koju marku to ti je to.
Kvaliteta je ista.

mislim uspoređivat bobin 549 i ovaj torpedo je besmisleno
od godine proizvodnje, do opreme i do trajnosti
pogledaj si godinu torpeda (ima ih sigurno20 i kusur) i još je čitav i u radnom stanju:prayer:

B

Bobo

Guest
Kolega, daj mi torpeda 55 ako hoces novog i ja ti garantiram cime hoces da nebude predurao sto je predurao moj 549 do sad...

Kolega je imao GANC NOVOG i prodao ga je nakon 7-8 godina od MUKE... mjenjao ga je za (pogadjas) polovnog IMT-a...

S tim traktorom je bio dvaput sretan, kad ga je kupio i kad ga je prodao...

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785
Kolega, daj mi torpeda 55 ako hoces novog i ja ti garantiram cime hoces da nebude predurao sto je predurao moj 549 do sad...

Kolega je imao GANC NOVOG i prodao ga je nakon 7-8 godina od MUKE... mjenjao ga je za (pogadjas) polovnog IMT-a...

Uzeo si za primjer jedan traktor i to lošu serije. Zbog toga ti Torpedo generalno ne valja? 40, 45, 48, 75, 90 su dobri traktori. Serije između 45 i 75 a osobito 55 se nisu iskazale. To govorim o prijenosu, motori nemaju premca.

Isto tako ja mogu uzeti za primjer 560 sa 3brzine koji je sramota od traktora. I sad da kažem da ne želim u dvorištu vidjeti IMT-a? 539 je za manje poslove odličan traktor, okretan, živahan. 540,542 mi se ne sviđaju, male gume široki blatobrani, neka masivna limarija, a ubiti pod limarijom ništa... 549 sa 5brzina, novije serije, bez prednje vuče često imam prilike usporediti sa Torpedom 45 i 48, i 549 što se tiče potezne moči nema šansi kod Torpeda 45 ni 48. Istu prikolicu punu kukuraza uz isto brdo, 549 nije mogao maknuti sa mjesta i povesti uz brdo (livadu), laganiji je od 48ice, i samo je brcao na mjestu, čeprkao ko kokoš. 48ica je ne samo povukla prikkolicu, nego izvezla uz brdo na cestu. Također u blatu, 48ica ima šire gume i bolji prijenos, 549 se zakopa dok si rekao keks. Dalje, 549 u šumi osoviš kad očeš, Torpeda 48 ne tako lako. I da ne nabrajam, kažem često ih imam priliku usporedit i meni bolje odgovara Torpedo 45-48 nego 549, kažem meni. Opet s druge strane, kod branja kukuraza, 549 je nešto bolji, okretniji je i to mu priznam. Nema hidraulični volan, i praktički ide iz reda u red.

Da ne odvlačim temu u krivom smijeru, želio sam napomenuti kako ima i IMT, kao i svaki proizvođać, loših serija.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909

mislim da ću morat odustat od borbe s vjetrenjačama:madmana: (bobo i miško)
nigdje nisam napadao stare (i dobre) imt traktore
ovu sliku sam stavio sa google slika a uvjet je bio samo crveni torpedo s kabinom i duplom vučom(zato jer je bobo alergičan na zeleno)

baš me zanima što to taj tvoj 549 radi da je toliko predurao, ili ima vozača divljaka (kojemu je čača kupio traktor pa mu se jebe)
stalno govoriš radio radio, pa i naši rade, i imamo otprilike iste zemlje, od praulje do teške masne gline
i naši naprave isti posao, a ako gledamo kojemu traktoru je teže tvom DV ili mom običnom, tvome je duplo lakše u istom poslu baš zbog duple vuče
več sam rekao da smo otprilike u isto doba kupili traktor, ti novi ja stari, 11 000kn
i moj se naradio, dosad dva (mala)kvara (jedan i pol:mrgreen:), i to ovih pol više zahvaljujući majstoru
i moj čuda radi, svake godine trese kardanom oko 1200 šljiva/višanja, i još se nije prepolovio (što me nebi čudilo) a španere kida ko od šale
a ima blizu 30g(jebate kolko mi žena stara:oops:)
sam Bog zna koliko ima sati

i da kad ste več spominjali mjenjač, mom je jednom otišla nekakva spojna čahura(?) mislim da je bilo oko 60kn plus posao, i to je sve
a šalta se kao curica:mrgreen: ne iskače ni iz jedne brzine
a kad sam jednom teškom IMTovcu pokazao da se stvarno može šaltati i bez kvačila i to sa prikolicom od cca 2-2,5T šljiva na poljskom putu, čovjek nije mogao vjerovat

uostalom torpedo tvog kolege je izdržao 7-8g, a hoće li tvoj toliko???

tek toliko od mene
opet kažem da generalizirati nemožemo bilo je dobrih i loših, ti si sve torpedo traktore proglasio škartom, a što sad sa imtom???
kad ti i sam priznaš da nevalja

B

Bobo

Guest
Ja priznajem da svi trojica imamo tesku nogu. Dakle i stari i brat i ja. Traktor nije kupljen meni da mi se zivo jebe za njega jer taj traktor nam zaradjuje paru. Nosi sjetvospremac 2.20 (po papirima se vodi kao 2.40 jer valjci toliko dohvate) u 2. IBER gas ni vise ni manje, ako uz brdo ne moze, onda brzina nize i opet iber gas, al je nizbrdo nerjetko i 3. isao... Tanjuranje samo da vidis, ne bi te ni cudilo sto je koljevka pula vec treci put. voznja na silos 4000+kg psenice opet 5. iber gas, a uz brdo prazan ide 5. s prikolicom, gdje ju 539 ima sta vuci u 2.

Da se razumijemo, traktor se vozi kao da je tudji, i s tim se posebno i ne ponosim ali kad drugacije ne ide, onda mora tako. Plan je da bez vecih popravaka izdura 5000 radnih sati. Sad je na blizu 2000 i mislim da ce nam se plan ispuniti. Traktor je 5. godina kod nas s tim da 4 godine radi na zemlji...

Ne kazem ja da tvoj traktor ne valja il neciji tudji, vidjam ih u Pleternickom kraju vise nego IMT traktora, ali ovdje gdje ja radim zemlju se u okolnih 20 sela torpedo traktora moze nabrojati na prste... i to nije bez razloga.

Prepirke IMT-torpedo su od vajkada na ovom forumu aktualne, i uvijek ce biti, ali to je neminovno kao i prepirke Mercedes-BMW. Netko se u necemu nasao i ne krivim ga zato, ali da se meni trpa nesto sto ne zelim. E tu povlacim crtu s vrlo dobrim argumentima i vrlo losim iskustvima...

Nemojte se nitko naci uvrijedjen, jer mislim da ovakvim bezrazloznim prepirkama ovdje nije mjesto, jer to ne vodi nikud...

Inace, tema je IMT 549, tak da ono ;)

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Momci, kome se ne svidja, neka ne kupuje... Kao sto rekoh, svjesno sam isao u kupovino novog 549 i otprilike sam znao sto da od njega ocekujem... Ovo da netko nema povrat PDV-a ovo ono, mene ne zanima, ja znam koliko meni taj IMt vrijedi... Kvaliteta izrrade nekad i sad je potpuno ista, samo su ljudi bili drugaciji.

Usporedba s fendtom i slicnima NI MALO ne stoji, zasto, eto zato, a ti razmisli zasto.

Manite se corava posla ja samo pisem kako je i ne hvalim moj traktor kao da je najbolji... Po selu mi se sprdaju, da imam krs od traktora i da ga prodam, a oni sami rade s 539 starim kao sto je moj i nemaju novaca da ga srede kako treba, 558 je najbolji traktor u selu, a ako cemo iskreno, mojem nije ni do koljena po nicemu, osim po zvuku...

Molim te da mi nadjes gdje sam ja to napisao da sa strahom ukljucujem prednji pogon? Malo me ljudi s foruma pozna, a jos manje ih zna kako se krvnicki tjeraju moji traktori i koliko su preforsirani na to malo zemlje sto radim, jer se jednostavno nema vremena da se radi drugacije, mirnije, stalozenije.

Samo da se razumijemo, cim je traktor kupljen, svi smo mu prognozirali da ce raditi do 5000 sati bez neke vece havarije i mislim da smo prognozirali dobro.

Po pitanju mjenjaca, gdje se uopce koristi 4. brzina, pa da to nekome smeta sto iz nje iskace. relativno gledano, gdje nizbrdo moze 4. moze i 5. a gdje ne moze 5. ne moze ni 4. vec mora ici u 3. uzbrdo 4 radi samo tako i znam da u 4. sporoj berem kukuruz i samo mi je ove godine dva puta izbacio.
CITAT

Bobo
Admin

Bobo avatar

Član foruma od: 21.02.2007
Bobo će uskoro postati poznat
Pošalji poruku preko MSN-a za Bobo

Početno
po meni je 549 jaaako dobar traktor kad mu otklonis djecije bolesti (ok, moj je tvrdoglav, pa je s djecijih bolesti vec preslo u senilnost...)

Recimo, orao sam ove jeseni sve zemlje bez ukljucivanja prednjeg pogona, jer se ipak bojim da ne polomim koljevku skroz i uz brdo ide pod sperom s 2x12" plugom samo tako, ali mora biti spera. kad je prednji pogon, ne sjecam se gdje sam morao gaziti speru.

ZAVRŠEN CITAT:

bobo bit će red da počneš čitati što pišeš:scratch
i što je za tebe uopče ozbiljan kvar?

B

Bobo

Guest
Napisano nakon sto sam poslao slike s objasnjenjem da je koljevka vec doooobrano napukla, drzalo ju je manje od 10cm "mesa" a jasam s takvom koljevkom isao u oranje, dakle u tom grmu lezi zec. kad se povari, i dalje idemo po starom. prednja vuca se ukljucuje na ulazu u njivu pri pocetku posla i iskljucuje se kad se krene s njive kuci...

Ozbilnim kvarom smatram onaj kad se sruni neki zupcanik pa napravi neku pizdariju koja kosta neke velike novce da se popravi i do koje se dolazi tako da seraskopa pola traktora... Neka osovina kad pukne, kad motor zariba, i tako to... ovo malo varuckanja po koljevki ne smatram necim zbog cega bi me trebala boljeti glava, tak da ono...

AC pumpa nije ozbiljan kvar, puknuto visokotlacno crijevo od pumpe do brizgaljke, vodna pumpa, i takve pizdarije i ne racunam pod ozbiljne kvarove...

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Napisano nakon sto sam poslao slike s objasnjenjem da je koljevka vec doooobrano napukla, drzalo ju je manje od 10cm "mesa" a jasam s takvom koljevkom isao u oranje, dakle u tom grmu lezi zec. kad se povari, i dalje idemo po starom. prednja vuca se ukljucuje na ulazu u njivu pri pocetku posla i iskljucuje se kad se krene s njive kuci...

Ozbilnim kvarom smatram onaj kad se sruni neki zupcanik pa napravi neku pizdariju koja kosta neke velike novce da se popravi i do koje se dolazi tako da seraskopa pola traktora... Neka osovina kad pukne, kad motor zariba, i tako to... ovo malo varuckanja po koljevki ne smatram necim zbog cega bi me trebala boljeti glava, tak da ono...

AC pumpa nije ozbiljan kvar, puknuto visokotlacno crijevo od pumpe do brizgaljke, vodna pumpa, i takve pizdarije i ne racunam pod ozbiljne kvarove...
ac pumpa , vodna, kojekakva crijeva, remenje, dizne, filtri itd. djelovi koji se troše, iliti potrošni djelovi su ok

drugi dio su djelovi koji se isto troše, ali im rok trajanja uvelike ovisi o održavanju i upotrebi, tu su motor (dakle ulje,voda, preopterečenje),mjenjač (šaltanje ,ulje) ,itd

i treči djelovi su konstrukcijski (šasija) dakle trube,osovine, poluge,mostovi,kolijevka itd.
to su dijelovi koji nikad, ama baš nikad nebi smjeli imati kvar(puknuče) u normalnoj upotrebi, dakle kvar je jedino moguč pri preopterečenju, udesu (saobračajki) ili pri zamoru materijala (???)nakon 30tak godina upotrebe

prvi kvarovi tj, kvarovima koji spadaju u redovno održavanje su ok jednom u 1000rh ili češće ovisno o drugim faktorima

drugi kvarovi su ok ako se javljaju 5000-10000rh, ako su prije ili ga vozi divljak ili loše održavanje, ili je proizvod loš

treča vrsta kvarova, nebi se smjela desiti osim pri prometnim nezgodama ili pri ekstremnim preopterečenjima, ako se ipak desi najvjerojatnije je proizvod loš:supz:

B

Bobo

Guest
Cuj, da traktor nekad i nije preopterecen, je, ali najveci problem je taj sto je proizvod ZBILJA los i sto je odlijevak katastrofalan... Ja tu nista ne mogu, nego unaprijediti njihov los proizvod, kako bi postao bolji...

Sta je tu je radis s onim s cim imas i snalazis se kako znas...

Al je i dalje IMT bolji od ostalih JEEEEEA :supz:

Najnoviji postovi

Na vrh