• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Kićo

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2008
Poruka
1,804
Koliko ti to duboko drapas? Po tocku izgleda dooobrano preko 30

B

Bobo

Guest
Nije u sridu, malo je lijevo, kako zakon nalaze... islio sam da ce smetati, al uopce ne smeta al bas za nista...

Tu je stavljen reda radi kad sam isao po djubretaru, pa tu i ostao kad sam vidio da mi ne smeta na tom mjestu.

B

Bobo

Guest
Nisu tanki. Ja stojim na blatobranu bez problema, a tko me je vidio zna da to nije mala stvar.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Nisu tanki. Ja stojim na blatobranu bez problema, a tko me je vidio zna da to nije mala stvar.

kad stojiš na njim,
onda su tanki usporedbom sa tobom ;)
bobo šala mala!!!

Z

zetor4718

Guest
Nebreš generalizirati kod načina kupovine,jer neko nema tolko zemlje da dobije povrat i kapitalna i da mu traktor dođe bagatelno,a treba ga.I kad izdvoji tolke novce očekuje da valja i da je dobro.Usporedba s Fendtom ne stoji,ali sa Zetorom stoji,a današnji IMT je par svjetlosnih godina od Zetora.Možda ne uključuješ sa strahom,al kak onda objasniti zakaj si napisal da ne uključuješ prednju vuču iako bi bilo dobro da je uključena?Meni to zvuči jedino da se bojiš uključiti je da nekaj ne popuca ili sl.Prognoza vam je bila loša jer za mene je havarija kad motor mora širom da bi mu na 300 rh zamenil karike.Pa luft u diferencijalu,pa curenje ulja,pa loša servisna služba,ma ima toga.Ako menjač ima 5 brzina onda se očekuje da rade sve,a ne da biraš i razmišljaš u koju smiješ,a u koju ne.Znači li to da je npr. na traktoru koji ima 24 brzine,četvrtina nebitna?Onda bi konstruktori išli u tom cilju da naprave motor kojem nebi trebala mjenjačka kutija naspram bogatstva IMT ovog mjenjača sa tri brzine.Kad smo kod pljuvanja drugih traktora na forumu ima lepa kolekcija tvojh postova u kojem si posral ne samo Torpeda,nego i VTZ i puno drugih.Tvoja zaluđenost IMT-om ne tiče se nikoga,jer tvoji postovi nisu objektivni na tu temu.Prihvati već jednom činjenicu da je IMT ostal tam gde je i bil.Na početku.U sedamdesetim i osamdesetim godinama su bili dobri,nadasve odlični,jer ljudi nisu znali za bolje.A danas to ne prolazi,dovoljno je reći da motori ne zadovoljavaju ni najnižu Euro 1 normu.

na kojim si ti tabletama?

Z

zetor4718

Guest
A iz koje si ti rupe zletel?

evo slučajno smo ja i kolega nešto čitali o 549 pa reko da te pozdravim!što se tiče rupe svi smo mi izletljeli iz slične,no nije to sad bitno,htio sam te samo pitat po čemu je Imt par svjetlosnih godina ispred Zetora,ništa drugo.

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
Puca samo na DV modelima... nema od cega na obicnom puci...

ne puca na svima ja na svom sam napred namontirao 200 kg tegova ima slika pre i tako radi vec 2 godine skace prelijece upada i slucajno zaletis ga 5-om i skoci na ispupcenje na putu ili na lezeci

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
Kolega. Koljevka mu puca u "-" tj u "rikverc" tako da mu utezi NIPOSTO nisu prednost...

Prednji trap i felge prednje ako nisu dovoljno teske, onda ne znam sto je... radim po takvim brdima da bi se i zagorci zacudili kakva su i NIKAD mi se u radu nije traktor propeo, a znao se ugasiti od tereta...

Motivell je poslagao utege naprijed, ne zna ni on zasto...

Ako nema prednje vuce, i stari tip koljevke, nema problema, slazu mu naprijed sto god zelis, ali na DV modelu su prednej falge toliko debele da je prednji tocak skoro (ako i nije) tezi do zadnjeg...

to sto ti lomis kolijevkiu svaki mjeces dana zapitaj se dal je u traktoru problem ili u tebi tegovi naravno da znace kako bi nosio 1400 kila pozadi a da ga ne propnes felge jesu teske ali cim bilo sta prkacis odnah olaksavas prednji kraj neka tegova znace oni dosta veoma dosta od pocetka sam ih tu nabacio 200 kg nema pucanja a objasnio sam sta radim a mozda tegovi i cuvaju malo kolijevku daju malo kontra efekta na lomljenje prednjeg dijela prema gore i pritiskas prednju vucu da bolje vata cuj tegovi nebitni hahahahahaha a ljudi nabijaju sto vise

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bobo, nađi neki stari obični 549 s istom koljevkom i stavi je gore, naravno ak ova popusti.
Traktor treba da radi i u teškim uvjetima, nema zajebancije, al ja vrlo dobro znam ak neki dio materijala ne valja i puca, to nije do ničeg nego do materijala.

Nego, kakvo ti je ono crijevo straga?, vidio sam na slici s plugom!

B

Bobo

Guest
Motivell, ne znam sta da ti kazem, ja znam da je moja koljevka jako supljeg odlijevka... kad ju majstor zareze brusilicom, ona ko sir supljikava. Stvar je i do loseg materijala i do zestoke voznje, da ne kazem ganjanja.

Uzeti po meni nemaju sta raditi naprijed na 549, uspio sam ga propeti samo kad zakacim neki niski panj za gornju poteznicu pa ga idem cupati iz zemlje, i nekad i nekad u tezem oranju prednji lijevi tocak se zna nekad odvojiti od zemlje, al obadva NIKAD...

Sanana, to je razvodnik koji sam ugradio u traktor radi lakseg rada beracem. Stvar ide ovako:

Izvod kipe na ulaz razvodnika (muska brza spojnica koja se samo usteka u izvod za kipanje) i iz razvodnika imam povrat koji ide na imbus ispod sjedala, i izlaz iz razvodnika sa zenskom uticnicom. To sve postekam u seriju i berac ustekam u razvodnik a na "kockicama" dam protok ulja i ulje kruzi fino razvodnikom, sve dok rucicom ne dam komandu da kipam berac ili dizem spustam kljunove.

Ovo je puno pojednostavilo rad s beracem, jer IMT kako i sam znas nema razvodnik s kojim mozes fino regulirati visinu kljunova beraca. (ima razvodnik, ali je nadoplata bila 700€)...

Kad ga ne koristim, samo razvodnik istekam iz kruga i ustekam ga "samog u sebe" da se prikljucnice ne prljaju i da oslobodim izvod za kipanje i omogucim normalan rad s nosenim prikljuccima. To crijevo sto se vidi se u radu s beracem ustekava na izvod za kipanje.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Da znam, hidraulična instalaija je 0 kod IMT-a, tak da svako riješenje je dobro riješenje...
Nego ti bi to onda mogao koristiti i za neke druge stvarčie, jel bi funkioniralo s dvoradnim cilindrom???

B

Bobo

Guest
Funkcionirala bi i stvar s dvoradnim cilindrom, jer je razvodnik takav da na sebi ima rucicu preko oje biras nacin rada jednoradni ili dvoradni. za dvoradni cilindar samo treba odvrnuti cep i na to mjesto ugraditi drugu uticnicu, prebaciti rucicu na cilindru u "dvoradni nacin rada" i radis s dvoradnim cilindrom.

Ta rucica se ponajprije koristila na tim razvodnicima za kipanje prikolica, gdje trebas jedan vod pod pritiskom, i kad spustas prikolicu, da ne stavljas povratni vod koji nije prikljucen pod pritisak. noviji traktori imaju takve razvodnike gdje biras hoces li koristiti samo jednu ili obadvije uticnice...

nabavio sam za vuceni malcer i crijevo i cilindar jednoradni, samo treba pripasati i imam regulaciju visine rada preko hidraulike sto je veliak pomoc s takvim prikljuckom.

Preporucam ugradnju. jednostavno, relativno jeftino (mene polovan ispravan razvodnik i sva nova crijeva izaslo 748 Kn i sad mi je zao sto to prije nisam napravio, dvije godine sam kukuruze brao i mucio se s popustajem kljunova na beracu. ovo je preporod.

motivell

Član
Tu od
4 Lip 2011
Poruka
136
pa bobo sta mislis o ojacavanju kad je vec svima pucala da se ojaca dok je citava da se postave neki flahovi deblji limovi pa da se lepo povari da ne mislis mnogo o tome, kada si video da je napukla koliko si jos radio sa njom dok se jos nije pocelo prosirivati pucanje

Najnoviji postovi

Na vrh