M
Miško 007
Guest
Čemu utezi kada je traktor dosta težak za svoju masu.
Kolega. Koljevka mu puca u "-" tj u "rikverc" tako da mu utezi NIPOSTO nisu prednost...
Prednji trap i felge prednje ako nisu dovoljno teske, onda ne znam sto je... radim po takvim brdima da bi se i zagorci zacudili kakva su i NIKAD mi se u radu nije traktor propeo, a znao se ugasiti od tereta...
Motivell je poslagao utege naprijed, ne zna ni on zasto...
Ako nema prednje vuce, i stari tip koljevke, nema problema, slazu mu naprijed sto god zelis, ali na DV modelu su prednej falge toliko debele da je prednji tocak skoro (ako i nije) tezi do zadnjeg...
koja izjava...hahah:mrgreen:
koja izjava...hahah:mrgreen:
pa ima 2300 a to je dovoljno za normalne radove .
nije toliko bitna težina koliko koliko raspored težine
za malčer na ruci od oko 500kg je tu negdje na granici, ovisno o terenu
za ravnicu ok, ali za neravne terene valjalo bi malo utega naprijed
đaba ti i prednja vuča ako su ti točkovi u zraku
daj zaljepi ili linkaj slike te koljevke da vidim , jučer googlo ali ništa.
Onako bočno slikano s aparatom iznad prednjeg kotača .
To sam vidio nego me sad kopka ova moja teza oko utega i loma koljevke .Imas slike na 33 stranici slike moje koljevke kako je varena, a ako te zanimaju opcenito slike koljevke strpi se jos koji dan.
Samo sam par puta uspio propeti 549 i to je bilo pod sperom prilikom izvlacenje tresnjinog trupca iz potoka dubokog nekih 5m... gore smo kopcali sajlu i tek onda sam uspio dici prednji trap u zrak. Podizanje jednog tocka u zrak se pojavljuje samo i jedino u brazdi kad se ore uz brdo i na koso, drugacije ne. Nije to 539 da ce ga 500kg zabaciti. Da se razumijemo. Najnezgodniji prikljucak koji posjedujem je RAU sjetvospremac 2.20 s duplim valjcima koji je jaaaako dugacak, kad ga podignem zadnje gume sjedaju a traktor je osjetno laksi naprijed i hoce se propeti malo na naglije otpustanje kvacila, ali svejedno ga na kocnici okrenuti ne mogu, bar ne u voznji prema naprijed...
Ja bih volio vidjeti taj malcer I. kategorije kopcanja koji ce zanesti 549 DV...
A problem s koljevkom na ovim traktorima postoji i kao takav se ne smije zanemarivati. jos jedan od razloga da se ne stavljaju utezi naprijed...
Tam na stranici ili dvije prije imaš jednu sliku bočno, a ova ti je odozgo, ima ih još par ali nisu baš bog zna kaj.daj zaljepi ili linkaj slike te koljevke da vidim , jučer googlo ali ništa.
Onako bočno slikano s aparatom iznad prednjeg kotača .