• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta
B

Bobo

Guest
ZJ, nemoj MOLIM te usporedjivati 550 seriju s kinezima, jer kinezi do 50ks su sklapani ko da su se djeca igrala... jace modele necu komentirati, jer se ovdje radi o imt 549

Koljevka na traktoru bez prednje vuce je TOTALNO drugacija... 540 ima koljevku koja je duplo veca od moje, a 549 bez prednjeg pogona ima koljevku takvu da se prednji trap kroz nju provlaci, dakle, spojena je i gore i dolje i nema sanse da ce se ikud maknuti...

Ova koljevka je pravljena (kako mi se cini) kao i stara, samo je donji dio izrezan, jer smeta prednjem pogonskom mostu... na DV se moze staviti obican prednji most, ali na obican traktor ne ide prednja vuca bez zamjene koljevke.

VELIKI propust su tu napravili i taj isti je ispravljen na 550 seriji traktora.

Po potrebi oznacavam mjesta puknuca, ali po cjelim varovima je popucala :(

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
ZJ, nemoj MOLIM te usporedjivati 550 seriju s kinezima, jer kinezi do 50ks su sklapani ko da su se djeca igrala... jace modele necu komentirati, jer se ovdje radi o imt 549

Koljevka na traktoru bez prednje vuce je TOTALNO drugacija... 540 ima koljevku koja je duplo veca od moje, a 549 bez prednjeg pogona ima koljevku takvu da se prednji trap kroz nju provlaci, dakle, spojena je i gore i dolje i nema sanse da ce se ikud maknuti...

Ova koljevka je pravljena (kako mi se cini) kao i stara, samo je donji dio izrezan, jer smeta prednjem pogonskom mostu... na DV se moze staviti obican prednji most, ali na obican traktor ne ide prednja vuca bez zamjene koljevke.

VELIKI propust su tu napravili i taj isti je ispravljen na 550 seriji traktora.

Po potrebi oznacavam mjesta puknuca, ali po cjelim varovima je popucala :(

kak stari tip 549 ima kolijevku?

Posljednje uređivanje od moderatora:
B

Bobo

Guest
Bolju sliku nemam, nego ovu... vidi se dio koljevke koji ide ispod prednjeg mosta, a ima i odozgor ista takva ploca...

Vidjao sam i 549 novijeg godista, s koljevkom istom kao sto je moja, ali bez prednje vuce, samo hidro volan... Usteda na materijalu ili koi vrag, nemam pojma...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Bolju sliku nemam, nego ovu... vidi se dio koljevke koji ide ispod prednjeg mosta, a ima i odozgor ista takva ploca...

Vidjao sam i 549 novijeg godista, s koljevkom istom kao sto je moja, ali bez prednje vuce, samo hidro volan... Usteda na materijalu ili koi vrag, nemam pojma...

pa šta učiniste ovom traktoru? ;-)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

VELIKI propust su tu napravili i taj isti je ispravljen na 550 seriji traktora

Ne poznam baš IMT pa sam bil uvjeren da je koljevka ista. Tim više jer 539 OL (bar onaj sa servo volanom) ima koljevku poput tvoje na 549DV.
550 će biti toliko rjetka zvjerka da se nije isplatilo raditi odljevke. Na kraju, zavarena verzija je i bolje, samo skuplje, rješenje.

Za kineze sam podrazumjeval veće Europarde ili Yto, a ne ove male s aftermarket kabinama.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Jesam i traktor je fenomenalan nema što .
Nemam zamjerke motor perkins, kabina grijana,vanjska hidrulika traktorić je zmaj..

A po čemu je to fenomenalan? Po premalim prednjim (a i zadnjim) kotačima, nezgrapno smještenom rezervoaru za gorivo, po previsokoj kabini i premaloj prohodnosti?
Po cijeni? Daj naj...me vleći za jezik.
Da su na mehanici 550 napravili obični 549 (svejedno s čijim motorom) onda bi to bil stvarno solidan traktor u toj klasi, a ovak će ostati na par komada prodanih (prototipova).

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
HTML:

Pogledaj cijene zapadnih traktora IMT jest jeftin ali ga naša država čini skupim.
Normalno da zarađuju na uvozu .
Jer je 549 dv oko 9000 eura u Srbiji.

neznam cjenu u RS ali znam npr. da u vrijeme kad je Bobo kupovao 549 otprilike za iste novce je mogao kupit i tafe 45dv, to je 47ks, dakle gotovo isto

iz razgovora s nekoliko ljudi koji imaju tafee sam zaključio da su prezadovoljni
gotovo nikakvih problema
a ne nešto katastrofalno kao oovo

i inaće nije problem u istoku(srbiji) i konstrukciji, nego u ovom prokletom i trulom kapitalizmu,
pa ***** mu srbi su prije 40 godina pravili traktore koji još uvjek rade,
šta su sad zaboravili kako radit:mad:
pa izmislili 550 seriju:confused:

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465

al nisam čuo još ni za kog da se žalio na kolijevku na običnom 549, dakle bez prednjeg pogona...
bez obzira koji tip izgleda, onaj 540 izgled ili 549 2. generacija, dakle prije ovog bobovog...

B

Bobo

Guest
Kad sam ja kupovao 549 mogao sam za 1000Kn vise dobiti 560De luxe. Nova linija s "obrtnom limarijom".

Tad nam nije trebao veci traktor, jer se nismo ozbiljnije bavili poljoprivredom, nismo imali ni jedan prikljucak za 560 i trebao nam je brz traktor jer je brat imao u planu traktorom seliti pcele sto smo radili par godina dok se nismo uvjerili da to u nasem kraju nema smisla. Ja uzeo zemlje u zakup i jos trazim gdje god mogu dobiti tako da mi se tek sad 549 pocinje isplacivati. Samo da se rijesi problem s koljevkom.

Inace, kad sam gledao TAFE 45 4WD tad su imali neku kabinu tipa najgore kabine na 539, puna rupa, rndala, pedala desne kocnice je strugala po kabini toliko da se jednom kad ju stisnes nije vracala i tad je taj TAFE kostao dosta vise nego ovaj moj 549, a opreme nista i tek su tad poceli masovno dolaziti u moj kraj, tako da bih imao problem u nabavci djelova. Pogotovo sto se ta trgovina u kojoj smo ga gledali zatvorila...

Do sad imali IMT i sve zivo znamo o njemu i zato je odluka pala na 549.

Nije mi ni najmanje zao, samo koljevku da rijesim, i to je to. Za sad radim za sebe 27 jutara zemlje i za tetka usluzno tablu 10 hektara. od iduce godine mi dolazi u zakup jedna njiva od 5kj i jos jedna od 5.5. A kako mi se cini da bi uskoro moglo biti jos zemlje u mom kraju. Tek kad se planovi popune da imam u dugogodisnjem zakupu BAR 50 jutara zemlje i ovaj tetkov komad od 10ha, onda ce taj traktor biti totalno iskoristen, a ovako mi stoji u supi dobar dio godine. Odradjuje mi samo 400-500 sati godisnje...

M

Miško 007

Guest
A po čemu je to fenomenalan? Po premalim prednjim (a i zadnjim) kotačima, nezgrapno smještenom rezervoaru za gorivo, po previsokoj kabini i premaloj prohodnosti?
Po cijeni? Daj naj...me vleći za jezik.
Da su na mehanici 550 napravili obični 549 (svejedno s čijim motorom) onda bi to bil stvarno solidan traktor u toj klasi, a ovak će ostati na par komada prodanih (prototipova).

Ne pričaj gluposti ako si ograničen u nekim stvarima .
Traktor nema nijedne greške .
A to što ti kopa oči tvoj problem.
Rezervar je super na pravom mjestu i lako točiš gorivo.
Kabina je odlična komforna.
I zadnje gume ima 13,6 tako da nisu uske i prve su mu ok ne znači ako ima prve gume ko tenk da je jak to je najveća glupost traktora s prvim gumama širokim ko tafe.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Kad sam ja kupovao 549 mogao sam za 1000Kn vise dobiti 560De luxe. Nova linija s "obrtnom limarijom".

Tad nam nije trebao veci traktor, jer se nismo ozbiljnije bavili poljoprivredom, nismo imali ni jedan prikljucak za 560 i trebao nam je brz traktor jer je brat imao u planu traktorom seliti pcele sto smo radili par godina dok se nismo uvjerili da to u nasem kraju nema smisla. Ja uzeo zemlje u zakup i jos trazim gdje god mogu dobiti tako da mi se tek sad 549 pocinje isplacivati. Samo da se rijesi problem s koljevkom.

Inace, kad sam gledao TAFE 45 4WD tad su imali neku kabinu tipa najgore kabine na 539, puna rupa, rndala, pedala desne kocnice je strugala po kabini toliko da se jednom kad ju stisnes nije vracala i tad je taj TAFE kostao dosta vise nego ovaj moj 549, a opreme nista i tek su tad poceli masovno dolaziti u moj kraj, tako da bih imao problem u nabavci djelova. Pogotovo sto se ta trgovina u kojoj smo ga gledali zatvorila...

Nije mi ni najmanje zao, samo koljevku da rijesim, i to je to. Za sad radim za sebe 27 jutara zemlje i za tetka usluzno tablu 10 hektara. od iduce godine mi dolazi u zakup jedna njiva od 5kj i jos jedna od 5.5. A kako mi se cini da bi uskoro moglo biti jos zemlje u mom kraju. Tek kad se planovi popune da imam u dugogodisnjem zakupu BAR 50 jutara zemlje i ovaj tetkov komad od 10ha, onda ce taj traktor biti totalno iskoristen, a ovako mi stoji u supi dobar dio godine. Odradjuje mi samo 400-500 sati godisnje...
ak misliš na pleternicu ,nije se zatvorila
a što se tiće cjene, cjena je bila ccca 140tkn, ali to je bila nekakva mučka, ja sam pričao sa glavnim uvoznikom (koji formira cjenu) koji mi to potvrdio i rekao da je cjena trebala biti nešto oko 120tkn

B

Bobo

Guest
Ma znam da se nije zatvorila, ali tad kad sam kupovao traktor je bas bilo zatvoreno (sjecas se tog perioda) pa su onda opet otvorili da bi sad bili tamo u betonari... danas sam bas tamo autom stajao pred "novom" trgovinom...

Sve u svemu, 111000kn za 549dv po meni nije puno novaca, s obzirom da se povukao povrat pdv-a i onda jos kapitalna... skoro pa dzabe. koliko nas je kostao, vrijedi duplo toliko...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ne pričaj gluposti ako si ograničen u nekim stvarima .
Traktor nema nijedne greške .
A to što ti kopa oči tvoj problem.
Rezervar je super na pravom mjestu i lako točiš gorivo.
Kabina je odlična komforna.
I zadnje gume ima 13,6 tako da nisu uske i prve su mu ok ne znači ako ima prve gume ko tenk da je jak to je najveća glupost traktora s prvim gumama širokim ko tafe.
Prvo i osnovno, daj se upristoji malo u svojoj komunikaciji.

Traktor je poluproizvod za velike novce. Nisam fan IMT-a, no 549 bi prije kupil nego to ruglo. Vjerujem da je mehanički bolji od 549, no ostalo je u usporedbi s njim katastrofa. Ponavljam još jednom: da je 549 napravljen na toj mehanici, bil bi jedan od boljih izbora u klasi (naravno, s cijenom 549).
Ak nisi vozil u životu bolji traktor od IMT-a, onda razumijem tvoju čežnju...no ima još traktora u toj klasi za slične novce.

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465

da, za ovaj tafe 45 nije trebalo ići otkrivat toplu vodu ni razuvijat novu kabinu, već samo pripasati onu orašku za 542-549 ko što su napravili sa ovom za 42, proširili i produžili kabinu od 539 i neke sitne modifikacije i ok štima, tak trebalo i s tim traktorom, a šta se tiče dijelova nemaš brige, pa tafe gro dijelova radi za imt, tak da...

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
eto kabine

Prilozi

• get_image_variation.php.jpg
    get_image_variation.php.jpg
    24.8 KB · Pregleda: 4,353
  • 180811105333.2.jpg
    180811105333.2.jpg
    43.4 KB · Pregleda: 960
  • imt-549-slika-3619945.jpg
    imt-549-slika-3619945.jpg
    45.4 KB · Pregleda: 4,729
  • 180811105333.jpg
    180811105333.jpg
    29.6 KB · Pregleda: 1,342

bobostar

Aktivni član
Tu od
14 Pro 2009
Poruka
1,556

stavljaj slike da se odmah vide!!
zbalija

Motivell,

Može li slika sa prednje strane za 549.
Pitam radi utega.
Trebam nabaviti malčer sa bočnim pomicanjem (MKM Ino Brežice) ali moram svakako nabaviti utege za prednji kraj.
Koliko mase utega imaš naprijed?
Gdje se kače (ima samo neka kuka sa ušicom)?

Hvala

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Motivell,

Može li slika sa prednje strane za 549.
Pitam radi utega.
Trebam nabaviti malčer sa bočnim pomicanjem (MKM Ino Brežice) ali moram svakako nabaviti utege za prednji kraj.
Koliko mase utega imaš naprijed?
Gdje se kače (ima samo neka kuka sa ušicom)?

Hvala

NEMOJ ugrađivati utege naprijed na 549. Vidiš koliko je problema s koljevkama na njima. Najprije riješi koljevku, a onda razmišljaj o utezima.

ilegalac

Član
Tu od
19 Velj 2010
Poruka
909
Vozio sam ja i bolje dok ti nisi videl što je stroj.
I dokazano nemaš pojma o ničemu vidi se .
I o čemu s tobom raspravljati neznaš ni tehničke podatke , razliku traktora a tu uspoređuješ.
Jedan je kupio 550 natukao je 7000 sati bez problema pa ti sad pričaj što hoćeš.

nije to ništ kakvu sam ja žabu vidio:eek:
:eek:

B

Bobo

Guest
utegi mu idu u + ako je koljevka problem

Kolega. Koljevka mu puca u "-" tj u "rikverc" tako da mu utezi NIPOSTO nisu prednost...

Prednji trap i felge prednje ako nisu dovoljno teske, onda ne znam sto je... radim po takvim brdima da bi se i zagorci zacudili kakva su i NIKAD mi se u radu nije traktor propeo, a znao se ugasiti od tereta...

Motivell je poslagao utege naprijed, ne zna ni on zasto...

Ako nema prednje vuce, i stari tip koljevke, nema problema, slazu mu naprijed sto god zelis, ali na DV modelu su prednej falge toliko debele da je prednji tocak skoro (ako i nije) tezi do zadnjeg...

Najnoviji postovi

Na vrh