• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta
B

Bobo

Guest
Re: IMT 549dv

Cuj, nije mi svejedno bilo kad su mi motor morali rastavljati, tak da ono... REklamacija rijesila nove karike, ali su ga sjebali i curilo mu ulje na karteru... tuzili se po sudovima, i na kraju drzavni inspektorat zakazao, te sam se odlucio to rijesiti sam. Sto se prednje vuce tice, to je na IMT 549 jedna od bolnijih tocaka, pogotovo ako ce ti cesto prednji kraj odskakivati od zemlje, a to polomi sve zivo. Meni je pukotina na koljevki bila bojom "zamaskirana" te se na novom traktoru nije vidjela... tek kad sam ga detaljno miniwashem prao, tu sam odgulio boju i imao sto vidjeti...

A sto se tice iskakanja iz 4. brzine nizbrdo, rijetki su oni koji ne iskacu... Serijska greska, koju je jako jako tesko ukloniti, a jedan covjek je isao u krajnost da su mu morali poslati novi mjenajc za traktor kompletan, a 4. brzinu nikad niti ne koristis, a pogotovo nizbrdo...

Sto se mene tice, traktorom sam super zadovoljan, samo su me servisi i drzavni inspektorat razocarali, i odatle gorak okus u ustima. posto sam mehanicar, nije neki probmel tu i tamo ga rastaviti ;)

I

intercooler

Guest

jel 560 bolji traktor,tj.kvalitetniji? Koliko brzina ima on i kakav mjenjač?
a koja je razlika između 560 i 565 pošto su cjenovno skoro isti? jel su to motori s 4 cilindra?
pročitao sam da 560-565 nema dobre bremze ,tj da se dogodi da ne rade?!?

B

Bobo

Guest

560 i 565 imaju mjenjac 6+2, dakle kao i IMT 539. U transportu je dosta spor. Sto se razlike izmedju 560 i 565 tice, razlika je samo u tome sto 565 ima direktno ubrizgavanje goriva i samim time i 5-6 ks vise. Ljudi kazu da se razlika osjeti i vise nego tih 5-6ks, ali nisam kompetentan da govorim o tome, posto sam rijetko ista radio sa 560 ili 565...

Sto se kocnica tice, naravno da ljudi pricaju da ne valjaju, kad ih ne odrzavaju. Treba one kogle zastiti protiv ulaska vlage i prljavstine. svakih 100 sati recimo ,sve rastaviti i pregledati, te podmazati, te ce kocnice trajati koliko i sam traktor...

Sto se kvalitete tice, 560 je puno veci i glomazniji traktor od 549, a nema prednju vucu, pa ce biti i nesto okretniji (ne previse) ali je zato tu motor koji puca od snage i cupa sve sto mu se nadje na putu ;) I da, to su cetverocilindricni Rakovica motori na njima...

I

intercooler

Guest

a što je to dvokružni hidraulički priključak? ili kakvih opće sve hidrauličkih priključaka ima na imt-u?

Z

Zlatko

Guest

Mislim da se to zove jednoradni i dvoradni priključak. Jednoradni ima jednu cijev kroz koju se ulje tlači i istom cijevi vraća natrag. Mislim da je to najčešći oblik hid. priključka na IMT-u.
Dvoradni priključak ima dvije cijevi kojih je jedna pod tlakom a druga povrat i obrnuto, druga pod tlakom a prva povrat. Takav priključak na IMT-u još nikada nisam vidio, ne znači da ih nema.
Pozdrav.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257

565 je isto velik potrošač, ali koliko taj traktor (motor u njemu) ima snage, to je čudo jedno. Po meni daleko vrijedniji od 560, samo zbog motora!!

B

BALE

Guest

Šta se tič navedenog traktor savjet bi bio što dalje od njega!
Ja sam ga kupio novog i totalno se razočarao!
Na oko ljep traktor i to je to!
Prodao sam ga sa 100rh! Radi samo lagane poslove i sav se sje....!

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

prije dvije godine kad sam radio kao mehanicar odravali smo jedmu firmu koja se bavi turizmom,oni su kupili imt549 dv
za stvarno lagane radove a to su vuca male imteove prikolice sa kojom su vozili smece.traktor sa 500 sati imao je probleme sa pupom vode raspala se,elektropokretac isto se raspao.pa prednja vuca prvo je curilo ulje zatim se zdrobio difencjal na prednjoj vuci.a eletroinstalacije da ne govorim.a dalje sta se sve desavalo neznam jervise ne radim utoj firmi.

B

Bobo

Guest

Pa sto vi radite s tim traktorima da se raspadnu za 500 radnih sati?!?!?

moj 549 je odgulio 'iljadarku samo s problemima koje je dobio u tvornici. Radim 30 jutara zemlje s njim, dok s 539 samo sijem, prskam i bacam gnojivo. Ostalo sve radi 549 DV. Imam ga od 2006.g. i s njim sam super zadovoljan, pogotovo sto me izasao jeftinije nego 539 na koji se tad nije mogao ostvariti povrat kapitalnih ulaganja.

Za 63 000Kn koliko nas je na kraju izasao, traktor je i vise nego ODLICAN. Cuo sam na mnogo mjesta da se prednja vuca kida, al ja sam ulja sva promjenio cim je traktor odradio 50 sati i nikakvih problema na prednjem mostu nemam. Prednju vucu ukljucujem bez stajanja (u hodu) i to cim dodjem na njivu i ne iskljucujem ju dok s njive ne krenem kuci. takodjer radim dosta transporta s njim, kao i puno usluznog posla (malciranje, branje kukuruza, kosnja).

Traktor je neumoran.

Jednostavno sam ovo morao komentirati...

A

AGRIPLUS65

Guest

Bobo kaže:
al ja sam ulja sva promjenio cim je traktor odradio 50 sati i nikakvih problema na prednjem mostu nemam.

jel ima se potrebe ulje minjat u pp, ja bi promjenil onak radi reda jel je vec dosta gusto ,i kako ga izvadit i koje stavit,dali bi ga bilo dobro scime isprat ,nije imt nego carraro da ne otvaram novu temu :?:

B

Bobo

Guest

U bocne reduktore sipam hipenol i mjenjam ga sezonski, posto u ulju bude dosta spene. na proljece cu pokusati s transhidrolom. U prednji diferencijal sam takodjer sipao hipenol, a treba transhidrol ici, i to mjenjam svakih 400-tinjak sati. Nakon promjene ulja u prednjem mostu, traktor je u transportu barem duplo tisi, jer bocni reduktori, valjda, razbiju ulje pa s vremenom sve vise cujem prednju vucu.

Ulje se ispusta na imbus vijke tako da dignes prednji kraj u zrak, i vijak u gornjem polozaju odvrnes, okreni kotac da vijak dodje dolje i ispusti ulje. Novo ulje tocis do otprilike pola reduktora. Diferencijal ima dolje vijak za ispustanje ulja, a sa strane cep na koji se ulje toci i kad do tog mjesta natocis, to je TO.

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

Bobo kaže:
Pa sto vi radite s tim traktorima da se raspadnu za 500 radnih sati?!?!?

nista taj traktor samo vuce fegusonsku prikolicu u kojoj vozi smece nikad nije vukao s njom vise od 3 tone.

B

Bobo

Guest

Stvarno cudno... Moj je pretprosle sezone vukao prikolicu koja je pravljena od kamiona, tako da mu je odrezana kabina i napravljena ruda. Ona sama teska ko traktor, a u njoj jos 4.5T (vise se nisam usudio voziti bez kocnica). Izvlacio ju je u 2. sporoj iber gas, pod sperom i prednjom vucom, prominjao se skakao, na asfaltu 5. 2 000 okretaja 15km do silosa i tako cjelu zetvu.

kazem, radim s njim 30 jutara zemlje i na njivi stalno ukljucena prednja vuca, bez obzira sto radim s njim. Pre/redovno ga podmazujem, i kad zavrsim poslove detaljno ga operem. Ulje slini samo na mjestima koja su rastavljana (kapa kompresora i plutene polutke na karteru). Traktor je stalno pod teretom, rijetko da se prazan vozika okolo. Malciram s njim sve zivo i nezivo...

kako razumijem da taj sto vozi smece, vjerovatno radi u nekoj formi, i da ga vozi kako tko stigne. Tu je najveci problem ako je covjek naupucen, pa vozi s ukljucenm prednjom ucom po asfaltu. To ces i na JD pokidati prednji most. Ako traktor niej razradjivan po PS-u, nece nikad raditi kako treba. neki drugi traktori hoce, al IMR motori su dost osjetljivi na razradjivanje.

Ne znam sto bih rekao na komentare da se traktor nakon 100 radnih sati raspao... To moze napisati samo netko tko ne zna s traktorom raditi.

imt5550

Član
Tu od
15 Lis 2009
Poruka
66

istina da ga vozi ko stigne,tri godine su vozili 3 brzini dok im nisam pokazao da ima jos koju brzinu....

A

AGRIPLUS65

Guest

nisam bas skuzil jel su reduktori na zadnji kotaci il na prednji? ,posto moj prednje nema na ulje vec samo na mazalice i
i dal se moze scime isprat diferencijal :?:
za ostalo hvala.

B

Bobo

Guest

549 nema bocne reduktore na zadnjoj strani. Samo na prednjoj vuci. Ja sam mislio da i ti imas prednju vucu.

Diferencijal iza u biti i ne treba ispirati, samo iscjediti staro ulje, zamjeniti filter, usuti novo ulje i teraj.

A

AGRIPLUS65

Guest

ma ima prednju vucu ,zato i pitam kaj imam samo na zadnji kotaci reduktore

B

BALE

Guest

Bobo kaže:
Stvarno cudno... Moj je pretprosle sezone vukao prikolicu koja je pravljena od kamiona, tako da mu je odrezana kabina i napravljena ruda. Ona sama teska ko traktor, a u njoj jos 4.5T (vise se nisam usudio voziti bez kocnica). Izvlacio ju je u 2. sporoj iber gas, pod sperom i prednjom vucom, prominjao se skakao, na asfaltu 5. 2 000 okretaja 15km do silosa i tako cjelu zetvu.

kazem, radim s njim 30 jutara zemlje i na njivi stalno ukljucena prednja vuca, bez obzira sto radim s njim. Pre/redovno ga podmazujem, i kad zavrsim poslove detaljno ga operem. Ulje slini samo na mjestima koja su rastavljana (kapa kompresora i plutene polutke na karteru). Traktor je stalno pod teretom, rijetko da se prazan vozika okolo. Malciram s njim sve zivo i nezivo...

kako razumijem da taj sto vozi smece, vjerovatno radi u nekoj formi, i da ga vozi kako tko stigne. Tu je najveci problem ako je covjek naupucen, pa vozi s ukljucenm prednjom ucom po asfaltu. To ces i na JD pokidati prednji most. Ako traktor niej razradjivan po PS-u, nece nikad raditi kako treba. neki drugi traktori hoce, al IMR motori su dost osjetljivi na razradjivanje.

Ne znam sto bih rekao na komentare da se traktor nakon 100 radnih sati raspao... To moze napisati samo netko tko ne zna s traktorom raditi.

Tast radi s traktorima od davne 1966 godine ,i on je htio IMT-a i samo on i ja smo ga vozili... Na 50 sati napravljen komplet servis,sva ulja itd..
Traktor je bio tri puta u šumi i ostatak vremena radio košnja,sušenje itd(samo lagani poslovi) a ,kvarovi:
Prednji most curilo ulje na oba kotača,promjenjeni semerinzi, nakon toga se rasipo ležaj na kardanu za prednju vuču.
Pumpa goriva na 88 r.h. (pomiješao ulje i naftu)
Getriba pukla vilica...
Elektroinstalacije ubi boga...
To su moja iskustva s navedenim traktorom..
Umjesto njega kupio MF394(vočar) 91 godina. Razlika nebo i zemlja

B

Bobo

Guest

Ne znam stvarno sto bih ti rekao... IMt je uvijek bio na sadasnjoj razini kvalitete izrade, samo im se kvaliteta materijala pogorsala. Obrada jednaka, sastavljanje uvijek bilo lose, mehaniku nisu mjenjali od 70-ih godina, a ista je bila nesto najbolje u 60-ima. nije se za cuditi sto je neprecizan, klimav, ovakav onakav, jer za te pare novi a bolji traktor tesko da ces naci.

Semerinzi prednje vuce... Ja s tim nemam problema, kao ni s lezajevima uopce na traktoru. Na instalaciji me zeza prekidac stop svjetla i prekidac brisaca i jako rijetko zadnji reflektor. Drugo sve radi bez greske, samo treba staviti keramicke osigurace, ili zamjeniti nosac osiguraca nekim kvalitetnijim, jer iz nosaca, osiguraci iskacu kao kokice ;). Pre slab kontakt, pa se osiguraci griju, tope se i to je najveci problem.

Ja sam s traktorom super zadovoljan i ne mogu se nesto pretjerano zaliti na njega. Naravno da, kao i svaki drugi traktor, ima svoje kako dobre tako i lose strane al to sam od IMT-a i ocekivao, tako da sam samo u servisnu mrezu razocaran a traktorom zadovoljan.

S

sarajevo1

Guest

Dali neko od forumasa ima IMT 550 DV. Ili mozda IMT 550.10DV. Kakavi su oni u radu i trajnosti? I kakvi su u usporedbi sa IMT 549DV. Pozdrav za sve.

Najnoviji postovi

Na vrh