Re: IMT 549dv
Znaci sta?
OTKOPCAVANJE:
1. Podigni hidraulikom prikolicu od zemlje
2. sidji s traktora
3. otvori stopu na kojoj ce prikolica stajati na uvratini s 3 tone psenice unutra
4. izvuci klin
5. popni se na traktor
6. spusti prikolicu na stopu
7. udalji traktor
PRIKOPCAVANJE:
Prikolica koja je propala u zemlju je sad vec toliko nisko da ju ne mozes uhvatiti polugama hidraulika a u medjuvremenu dok si otisao po drugu ju je kombajner napunio do kraja pa je propala jos vise. Vadi lanac, vezi oko rude, podizi prikolicu, traktoru je tesko, jer mora dizati veliki teret na tako velikoj poluzi, jadan se teli, a ti ga jos moras nanisaniti tako da ruda prikolice bas uleti u usice za kopcanje, pa silazi dolje, pa stavljaj klin, pa ulazi u njega, popusti hidraulik, pa izlazi i njega i odvezuj lanac... Jednom sam ovo radio i zakleo sam se da vise nikada necu.
S poluautomatskom kukom sam bas nekidan uspjesno zakopcao kipericu koja je bas tako propala do zemlje, jer ima malu stopu. puna iscjepanih drva, kisa pala, i to je to, kuku podvucem pod rudu i zakopcam ju kao od sale. Izadjem, sklopim stopu, ukopcam kocnice i struju i rijesena stvar.
Koliko puta sam sumsku prikolicu otkopcao na ulazu u sumu, direktno na zemlju, dovukao dugacke klade do prikolice, kad smo klade potovarili, opet tako podvucem kuku pod prikolicu i zakopcam ju. Nema te osobe na kugli zemaljskoj koja ce mi na bilo koji nacin uspjeti dokazati da je na IMT traktoru bolja klateca poteznica od bio kakve kuke, pogotove ove koja ne drzi teret na sarafima. Previse sam vidio polomljenih klatecih poteznica da bi se htio igrati zivotom.
Klateca na ursusu je druga pjesma, jer je ono poteznica pravljena s nekim smislom, za razliku od IMT-ove koja je pravljena za vuci tanjuracu, berac i slicne prikljucke