• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta
B

Bobo

Guest
Re: IMT 549dv

550.10 je u usporedbi s 549 MERCEDES.

Samo cu ti to reci.

550 i 549 isti klinac, samo sto 550 ima indijski "JD" motor... sve je ostalo isto kao i na 549

S

sarajevo1

Guest

Malo sam zbunjen sada. Gledam IMT-ovu internet stranicu i tu samo vidim IMT 550 DV i IMT 2050 DV. Oba traktora su sa John Deer motorima (saradnja s John Deer). E jeli sada ovaj IMT 2050 u stvari IMT 550.10 koji ti kazes da je mercedes ili je nesto trece?!
I bas sam dobio nekoliko predracuna od IMT dobavljaca ovdje u Bosni i imam ponudu za IMT550.11.1886 SK OL GVU DV (doslovno tako pise pod nazivom proizvoda). Jeli to taj IMT 550.10? Ovaj traktor kosta 1000Eura vise od IMT 549DV. Jeli se isplati on uzeti? Kakav je ovaj motor s direktnim ubrizgavanjem? Jeli jednostavan za odrzavanje ili je zajebancija s njim? Pozdrav.

B

Bobo

Guest

550 je isti kao moj 549 DV, samo ima "jd" motor.

550.10 ima original perkins motor, ima 50 puta bolju kabinu nego sto je moja (stakla ljepljena za sasiju, kabina odvojena od traktora i ima 100% ravan pod) traktor ima i dva para dvoradnih hidraulicnih prikljucnica, kao i jednosmjerni i dvosmjerni zracni uredjaj za kocenje prikolica. Prekidaci u 550.10 su puno kvalitetniji od onih koji su kod mene na 549.

SK bi trebala biti oznaka za bolju kabinu
OL je Obrtna Limarija koja se samo obrne prema naprijed, na moras nista sarafati kao na starom 540 ili 542
GVU je Grejno-Ventilacioni uredjaj
DV je Dupla Vuca

550.11 ne znam kakav je traktor, znam samo da se proizvodi i 550.20 koji je radjen za izvoz u EU i prolazi EuroII norme, ili cak EuroIII, al ne mogu biti siguran.

Da se takav traktor prodavao za 1000€ vise kad sam ja kupovao 549, kupio bih 550.10 sigurno, jer ima i bolji motor, i bolju kabinu i bolji mjenjac (normalan raspored brzina) i puno vise opreme nago 549. na 550.10 je i koljevka prednjeg mosta ojacana, dok je na 549Dv slaba i kod mene pokazuje znakove slabosti...

S

sarajevo1

Guest

Jeli hoces da kazes da je ovaj IMT 550.10 u stvari ovaj IMT 2050. Ili je on izgledom potpuno isti kao i IMT 550 samo sto ima bolje karakteristike? Pitam ovo jer kao sto ti kazem dobio sam predracun od vise dobavljaca za razne IMT traktore pa pokusavam da odgonetnem kako taj IMT 550.11 izgleda. Na IMT-ovj zvanicnoj site verziji nema traktora pod oznakom 550.10 ili 550.11. A na predracunima nema slika (mozda ti nadzes gdje sliku od 550.10). Moram malo da se korigujem ovaj IMT 550.11 je za 1200 eura skuplji od IMT 549DV. I ta razlika u cijeni nije ni najmanji problem. Samo vidim da on ima motor s direktnim ubrizgavanjem. Pa ne znam jeli taj motor jednostavniji za odrzavanje i imali dijelova okolo?

B

Bobo

Guest

Dakle, vidim da imas puno nesporazuma oko IMT traktora...

Ovako izgleda IMT 550 koji se od 549Dv razlikuje po tome sto ima JD motor kakav se ugradjuje i u IMT 2050
550p.jpg

Ovako izgleda IMT 2050 koji takodjer ima JD motor kao i 550, samo sto je pravljen od djelova koje su proizvodili "vanjski suradnici". taj traktor je kad sam ja kupovao 549 kostao jednako kao i moj 549, samo sto ne moze dobiti homologaciju za uvoz u HR, pa sam na zalost i od njega morao odustati. Cjena je tako niska, jer su u njemu talijanska elektronika te djelovi koji su se god mogli nabaviti po sto jeftinijoj cjeni iz vana, jer su djelovi proizvedeni u Srbiji dosta skuplji. Ne znam odakle djelovi za hidrauliku i mjenjac dolaze.
2050.jpg

Slijede slike traktora IMT 550.10 sa raznih sajmova, ali i modeli koje sam vidio da su privatni vlasnici slikali se ne razlikuju od sajamskih modela:
550101.jpg

550104.jpg

imt550.jpg

550103.jpg

550105.jpg

550102.jpg

Imt 550.20 izgleda jednako kao i IMt 550.10, samo sto ima motor koji zadovoljava Euro II (ili cak i III) norme i moze se izvoziti u zemlje EU. Njegovu sliku nemam, ali sam ga vidio u jednoj reportazi na TV.

550.11 je vjerovatno unaprijedjeni model 550.10 traktora, za njega sam prvi puta cuo od tebe, tako da o njemu za sad ne znam nista.

Sad sam na internetu saznao da je 550.11 u biti 550.20 kojeg ja spominjem. Dakle traktor s motorom koji prolazi Euro II norme i moze se izvozitu u zemlje EU. 550.20 je valjda bila privremena oznaka.

S

sarajevo1

Guest

Bobo! U pravu si sto se tice novih IMT traktora. Nisam bio bas nacisto kako izgledaju. Sada je sve jasno ko dan zahvaljujuci tvojim slikama.Puno hvala! Znaci da kupujem ovaj IMT 550.11? Izgleda da je to sto ce sluziti bar neko vrijeme. Gledao sam ove tvoje postove o IMT- traktorima i vidim da tvoj novi 549 je imao fabrickih nedostatka. Pa sam ono razmisljao cemu kupovati novu stvar ako je u startu radzena s greskama. Cini mi se da je ovaj 550.11 ono sto meni treba. Pozdrav.

B

Bobo

Guest

Ja bih se prije odlucio za 550.10, pogotovo ako ti nije bitno da ti motor prolazi Euro II norme, jer to kod nas nije bitno, a nije ni kod tebe. Vjerujem da ce ovaj motor na 550.10 bolje "gutati" razlicite vrste goriva nego ovaj na 550.11 koji je pravljen da manje zagadjuje (ako to ima ikakve veze). Jos ako je 550.10 jeftiniji, imas za razliku u novcima uzeti npr grijanje kabine (vrlo dobra stvar) ili neki drugi komad opreme. Traktor bi u serijskoj opremi trebao imati hidraulicne kocnice, al nisam siguran. Dvocjevni prikljucak za kocenje ti u zivotu nigdje nece trebati. Pitaj jel moze traktor doci bez toga, da skines cjenu malo. Jednosmjerni je dobar za kocenje malih prikolica koje takav traktor moze vuci: jednoosovinske prikolice IMT, Loznica, Majevica, Tehnostrojka i njima slicne.

Da ti odmah napomenem da bi na 550.10 tvornicki gume zadnje trebale biti 13.6-28, a ne 12-4-28. Cuo sam svakakve price i dobro gledaj gume.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Tako je, ja se potpuno slažem s Bobom, IMT 550.10 je daleko bolji traktor od IMT 549, pa ako imaš para samo kupuj, nebi ti trebalo biti žao...
Što se tiće opreme, ako imaš para uzmi si sve što se nudi s njime, uvijek je dobro imati raznorazne priključke na traktoru za raznorazne vrste strojeva, uzmi si i dvokružnu zračnu instalaciju jer vidio sam neke 5-6t dvoosovinske prikolice (jeftinije i manje poznate marke) što imaju dvokružnu instalaciju...nikad neznaš kad će ti zatrebati, npr. ti s tih 5o ks bez problema vučeš praznu kamionku, a uz to imaš i kočnice, što je veliki plus, jer večina traktora ne može kočit kamionke :D :D
eto samo moje mišljenje, meni je inače 550.10 favorit kod IMT traktora :mrgreen:

S

sarajevo1

Guest

Pozdrav za sve forumase,
U zadnjih nekoliko dana sam pregovarao sa zastupnikom u vezi traktora IMT 550.10. I uglavnom sam uspio da jos malo skinem od cijene. Sto je naravno dobra stvar. Medzutim, ovaj IMT 550.10 sto mi oni nude ima gume zadnje 12.8 a ne 13.6 kao sto je bobo rekao da bi trebale biti. Ostale karekteristike su iste kao sto je vec u ranijim postovima navedeno. Pa me zanima koja je razlika ako traktore dodze s gumama 12.8 umjesto 13.6 i dali da uzmem takav traktor? Ili da trazim ipak gume 13.6?

B

Bobo

Guest

Cuj, koji god sam vidio i na sajmovima i po trgovinama je imao 13.6 gume na sebi.

Sad sam pogledao na prospektu i traktor se nudi s obje dimenzije guma, tako da je to u redu.

Samo ako su REKORD s uskim, jako rijetko rasporedjenim rebrima, trazi druge gume jer ove koje sam ja na 549 dobio su jako jako lose i jako se brzo trose. Odradio sam na njima 1000 radnih sati i 2/3 guma fali... Nedugo nakon kupovine traktora vidim kod vulkanizera REKORD gume 12.4-28 koje nisu ni slicne onima koje imam na traktoru. Velika, debela rebra, guma 50 puta bolja. Sve mi upucuje da je IMT u to vrijeme iz rekorda narucivao gume "sumnjive kvalitete" koje ce biti jeftine jer nisu imali novaca da stave neke bolje.

Razlike? S 12.4 dimenzijom si ga vidio, a gore na slikama su 13.6 svugdje. S 13.6 ce biti malo brzi na cesti, a za toliko malo ce u polju biti slabiji. U biti zanemarivo. Ako ti izgled i brzina nisu bitni, uzmi i te 12.4 (imajuci u vidu ono iznad), a ako ces se vozati po cesti s teretom u prikolici, 13.6 ce ti bolje pasati i lijepse ce traktor s njima izgledati.

Ja cu na 549 stavljati opet 12.4, samo neku bolju kvalitetu, jer puno na zemlji radim.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

dobar izbor traktora 550.10
ovo kaj i bobo kaže je istina ja sam na svojem imt isto imao rekordove i brzo su se trošile jer su bile jako mekane i popucale su mi s boka obadvije pa sm stavljao baljagu ali s vremenom su se širile dalje pa sam ipak morao mjenjat. sad sam stavio barunke 12.4 i sad je bržiji na cesti i to dosta.

moja preporuka pregovaraj za 13.6 i šire su i malo višlje a za tak mali traktorčič su širje gume spas ne tone tolko.
ako uzmeš traktor bez obzira na dimenziju uzmi bilo koju marku samo ne rekord ;)
pozz i sretno s kupovinom

S

sarajevo1

Guest

Koliko dugo imas 550.10? Sta mi mozes reci o njemu? Kako te sluzi i jesili imao nekih vecih kvarova? Kakav je ovaj motor sa direktnim ubrizgavanjem? Ja im ima IMT 542 pa me posebno zanima ovaj perkins s direktnim ubrizgavanjem jer ono znas kako ide cujem raznih "savjeta" od ljudi oko mene...te tesko je takav motor nastimati ako se pokvari, te nije izdrzljiv kao ovi IMR-motori i sl. stvari. Pa me bas zanima iskustvo iz prve ruke...pozdrav

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

malo si se zeznuo. nemam ti ja imt 550.10. ja imam malog 539.

nemoj slušat ljude kaj ti govore da perkins ne valja. perkins je jedan od odličnih motora. a to da je perkins gori motor od imr-a nek objese mačku o rep.
njega nije teško naštelati za onog tko ga zna. naravno svaki mehaničar koji se voli igrat i ima živce i volje če složiti bez problema bilo kaj se tiče tog motora. radi motora nemoj strahovati to su izdržljivi dugotrajni motori koji su porpisani i danas stavljani na jako puno traktora. tak da motor je sigurno bolji od imr-a a imr je kopia od perkinsa samo starijeg tipa motora.
taktor kao traktor mislim da bude dobar iskustva nemam niti ih ima tko u mojem kraju ali gledao sam ga na sajmu i puno bolje i finije je napravljen i obrađen naspram običnog 549 a vjerujem da je i kvalitetniji po pitanju motora makar i imr-ov motor je jako dobar.

S

sarajevo1

Guest

Nakon kratke pauze pozdrav za sve forumase!

Kao prvo da raportiram da sam tokom pauze kupio i parkirao u aviliju novi IMT 550.10. Bas onakav kakav ste mi preporucili. Traktor je kod mene 5 dana i kao sto predpostavljate trenutno je u fazi razrade i vozikam se okolo da sam dojadio i bogu i komsiluku. Razradzujem ga onako kako IMT knjizica savjetuje pa ako neko ima i neki savjet u vezi tog procesa ce da bude dobro dosao sa ove strane. Slike ce da budu cim prije. U stvari vozikan je po blatu pa cim ga operem cu da postavim slike.

Eleme, s prvim mrakom danas traktor pokazuje 16 radnih sati.I naravno Industrija masnih traktora je opravdala ime. Vec pofino kvasi na prvom prednjem tocku. Mislim da je semering tu otisao. Pokazivac goriva ne radi od pocetka i hidraulika kada se potegne da dize do kraja stvara male probleme. Ne moze do kraja da digne i cuje se blago lupetanje kada se dodze do samog kraja ali ne moze skroz da povuce do kraja pa nam automatska kuka ne nasjeda do kraja.

To su za sada problemi koje sam uocio. Ceka se famozni prvi servis da oni otklone te nedostatke. Barem je tako obecano. Valjda ce i obecano da bude ispunjeno. Ostalo za sada funkcionise jako dobro. Samo da ga ne ureknem.
Posto ste me vec pripremili za Industriju masnh traktora ovi gore navedeni problemi me ne sekiraju bas puno. Tjesim se da ce to sve doci tamo gdje treba.
Toliko! Pozdrav.

B

Bobo

Guest

Cestitke moje i da te sluzi dugo dugo i da s njim nemas nikakvih problema (a vec je pocelo). Koje gume si na kraju uzeo 12.4 ili 13.6? Mjenjac kako se ponasa na 550.10, jer ima raspored brzina normalan, za razliku od ostalih 5-brzinskih IMT-a ;) ? Sto sve imas od opreme?

Jedva slike cekam sa SVIH strana.

kikic MF

Aktivni član
Tu od
6 Srp 2008
Poruka
1,293

i mene interesira traktor s kakvim je gumama. a to je standardan problem kod imt da pusti negdje. al nadam se da će servis pokriti nedostatke.
moj 539 je 1983 godište i nigdje kapi ulja nije pustio do sad na radilici na semeringu prednjem i vjerojatno na radilici otraga jer zna kapnut tu i tam koji put kaplja iz zvona al ne strahujem zbog tog. ima 3300 rh ja sam prvi vlasnik i stvarno sam zadovoljan s njim ove sve godine. prednost je bila niked nije orao i neke teške poslove radio kao ni dan danas pa je tome možda uzrok nepropšuštanja ulja sve do sad. al to je i vremenski period ja mislim.

ja mislim da kako got bilo da je 550.10 dobar traktor. imali u planu kupiti da prodamo mf 560 al ipak sam pobjedio i odgovorio starog na tak nešto pa sam mf 560 uredio i ipak je ostao na gospodarstvu uz pripomoč velikom.

kolko imaš parova priključnih ventila. samo stavi slike jako sam znatiželjan kao i bobo

S

sarajevo1

Guest

,

p1010839q.jpg

p1010841t.jpg

p1010843y.jpg

p1010834t.jpg

p1010831.jpg

Evo nesto slika, malo je se bilo zakompliciralo oko postavljanja slika. Bit ce jos slika. Uglavnom, traktor od opreme ima kabinu sa GVU, mjenjac je djelimcno sinhronizovan- sto ce reci isti je raspored brzina kao i na mome IMT 542-ima samo jedan izlaz hidraulike (nazalost), gume su 12.4 (tip guma Galaxy-Agritrac), takodze ima i automatsku kuku (poteznica) kao i kuku za vucenje dvoosovisnkih prikolica, Servo volan, i to je to od opreme.... Cijena je nakon dugih pregovora spustena sa 17 500.00 Eura na 16.000 pa otuda i minimalno opreme na traktoru.

Mogu reci da nakon 25 radnih sati traktor mi se dopada uprkos svim manjim problemcicima (ocekivanim). Traktor je zivahan na gasu i jako je okretan. Pogotovo poslije IMT 542 i mehanickog volana. Za sada jos uvijek se razradzuje i planiram zvati da serviser dodze cim udarim na 40 radnih sati.

B

Bobo

Guest

Dobar, svidja mi se...

Samo da te ispravim, nemas automatsku kuku, vec poluautomatsku. Razlika je nebo i zemlja. Ako je traktor kupljen u AGROCOOP-u, onda imas isti problem s kukom kao i ja. Zavrtanje podiznih poluga do kraja, akao i pomicanje gornjeg granicnika hidraulika NIJE iSPRAVNO RJESENJE PROBLEMA, jer kasnije neces moci sastelati plug, nego ces i lijevu polugu morati odvrtati. Ovo s vremenom dojadi, vjeruj mi ;)

Moja kuka je kupljena u Kobatovcima i cim je dosla, malo teze sam ju upasao na traktor. S praznom prikolicom nekako, s punom nikako. Nisam punu prikolicu mogao otkopcati sve dok nisam preuredio kuku.

Stvarno steta sto nema skroz sinhronizirani mjenjac, ali dobro je i ovako. Gume mi se svidjaju, i takve cu ja staviti na svoj 549, cim se ove potrose.

Je li kabina s donje strane dobro zatvorena i ispod sjedala? Je li traktor jako bucan kad se vozi po cesti? Po pricama se u kabini moze normalno pricati na mobitel kad se vozis po cesti. Ovo dakako ovisi i o mobitelu ;)

Razmjeri prednje tockove odmah, dok jos nije kasno. Na ovakvom prednjem mostu gume moraju biti paralelne, ili cak (nekima ce biti nelogicno) s prednje strane sire par mm nego nazad. Ako su prednji tockovi postelani kao na mehanickom volanu ("gledaju" jedan u drugi) to ne valja i jako ce ti trositi gume. Samo jedan krajnik izbijes i odvrnes, tako da se tockovi poravnaju i traktor ce biti puno lakse kontrolirati i na cesti.

Jos jednom moje cestitke na kupovini i da te jako jako dugo sluzi i da ti ne pravi nikakve probleme.

F

farmerLuka

Guest

Super traktor čestitam na prinovi svidja mi se traktor imo sam priliku jesenas takvog vozit samo je bila oznaka umjesto 10 bila je 11 taj sto sam vozio ima pomocne cilindre hidraulike i 100% sinhro mjenac koji se salta bolje nego moj audi stvarno uzitak iz vece u manju i naopacke jel tvoj ima dvokruzni prikljucak zraka za kočnice ovaj ima isto super stvar kad sam ga vozio za njim bila kamionka veca 3 put odnjega strasno za pogledat ali ide bez problema punu silaze vuce ko blesav :D

A

AGRIPLUS65

Guest

Bobo kaže:
Gume mi se svidjaju, i takve cu ja staviti na svoj 549, cim se ove potrose..
ja sam kupil takve gume i nasal sam na par mesti zeljeza tako da neznam kolko ceju se izkazat :(

Najnoviji postovi

Na vrh