vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Otišlo je nešto , manometar u ruke .
Po opisu vuče na pumpu
Po opisu vuče na pumpu
Da li neko zna zasto mi je malo tezi volan na 549 dv ulje je matik za servo pa sam kupio dexron 2 atf al nisam jos zamijenio pa zbog cega li je daa li je ulje rijetko ili ima nesto u pumpi da popusti pa slabije baca. A gledao sam u rezervoar kruzi ulje lijepo pa kada namotam ne ide u rezervoar a I ne mota pa gdje se gubi ta snaga da li je zbog rijetkog ulja pumpe ili orbitola. Znaci malo tezi volan. Kada je hladan malo je laksi I kada dam gasa malo je laksi a inace kada je ugrijan nema sanse namotat na leru bez kretanja.
Dok je ladan u redu je, I pumpa uvek ima ulja provjerio sam baca u rezervoar ali kada namotam prestane da baca a I ne mota gdje ode ta snaga 100 bari je pumpa.
Cisto crijevo nije razlistano prvo fabricko drugo servo sada sam kupio al nisam zamjenio jos dexron 2atf ulje cuje se sigurnosni ili je to pumpa. A gdje su te lamele u pumpi ili ornitolu razumem se u pipravke sve to znam rasklopiti I sklopiti ali trazim prvo ovako problem.
Gospon oficir na tom traktoru ulje koje podiže poluge nema veze s hidrauličnim volanom, volan ima svoju posudu iznad hladnjaka koja mora biti puna do oznake i mora biti rijetko ulje tj. hipenol, kvar može biti u pumpi (koja je isto zasebna tj nema veze s pumpom hidraulikie tj. zadnjih poluga) ili nedostaje ulja u posudi,orbitrol je ispravan, on bi pokazivao drugačije greške.Meni je na zetoru dok je ulje bilo vruce moral sam dati pola gasa da bi diglo hidraulik,dal sam gumice na razvodniku nove i pumpu novu.
Ti daj pumpu pregledat,da ti se nije izjela iznutra i ulje mu stavi novo neko gusce.
Gospon oficir na tom traktoru ulje koje podiže poluge nema veze s hidrauličnim volanom, volan ima svoju posudu iznad hladnjaka koja mora biti puna do oznake i mora biti rijetko ulje tj. hipenol, kvar može biti u pumpi (koja je isto zasebna tj nema veze s pumpom hidraulikie tj. zadnjih poluga) ili nedostaje ulja u posudi,orbitrol je ispravan, on bi pokazivao drugačije greške.