• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Danas opran!
sam0191b.jpg
[/URL][/IMG]

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Koje je gume nove za IMT 549 bolje uzet 12 cola 13cola il možda 14cola?

Pa on ima prednje 20cola a straznje 28cola.
Kaj ti mislis na sirinu gume???

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
Da jer mi treba za plugove i da je stabilniji imam od jednog prijatelja polovne 14.9 cola a ja mislim na širinu guma? i dal če to ružno izgledati kad ih stavim?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da jer mi treba za plugove i da je stabilniji imam od jednog prijatelja polovne 14.9 cola a ja mislim na širinu guma? i dal če to ružno izgledati kad ih stavim?

Ovak 14.9 ili 12.4 je sirina gume u colima.
A zadnji broj recimo 28 je unutarnji promjer gume ili vanjski promjer felge isto u colima.
1col je 2.5cm pa si zracunaj.
Sad napisi koje dimenzije imas gore i koju bi ti stavil na te iste ili druge felge.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Koliko vidim ja on želi iza staviti 14.9-28 gumu nazad!! Pošto bi ga koristio u oranju dosta možda bi mu bilo puno te gume, no ne bi zgledao gano, to bi onda bio veći traktor, no kako sam već rekao za u oranju bi možda bile mu prevelike gume...Ja bi na svoga stavio 14.9-28 al ne koristim ga u oranju baš..:)

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ak je to onda mislim da je 14.9 malo pre velika guma za njega,zgledal bi super al snaga i kompatibilnost sa prednjim?
14.9 je i dosta vislja guma.
Po mom bi idealna bila 13.9 mada bi i prednje trebale ici bar 8.50/20.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ak je to onda mislim da je 14.9 malo pre velika guma za njega,zgledal bi super al snaga i kompatibilnost sa prednjim?
14.9 je i dosta vislja guma.
Po mom bi idealna bila 13.9 mada bi i prednje trebale ici bar 8.50/20.

On nema sa prednjom vučom traktor tako da mu prednje gume ne igraju ulogu..
Da dosta je višlja i trebalo bi probati dali može stati pod blatobran..

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
On nema sa prednjom vučom traktor tako da mu prednje gume ne igraju ulogu..
Da dosta je višlja i trebalo bi probati dali može stati pod blatobran..

A nema onda nema neke veze ak ima mjesta onda bi trebal biti ok al kod oranja bi trebal imat bar 12cola plug.
Bit ce mu vislji kaj je prednost u blatu.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Koliko vidim ja on želi iza staviti 14.9-28 gumu nazad!! Pošto bi ga koristio u oranju dosta možda bi mu bilo puno te gume, no ne bi zgledao gano, to bi onda bio veći traktor, no kako sam već rekao za u oranju bi možda bile mu prevelike gume...Ja bi na svoga stavio 14.9-28 al ne koristim ga u oranju baš..:)
Neznam kak si to zamišljaš..jedino da u tom slučaju nikad neuključuješ prednji pogon..u protivnom možeš se pozdravit s prednjim diferencijalom..eventualno 13.6-28..osim ako nepromjeniš sadašnje prednje 7.5-20 za neke višlje..nego vidim da imaš gore trayal gume.. koliko su stare i kak si zadovoljan njima.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Vec je sima objasnjaval za gume prednje bi del sire bar 8.00 a zadnje kad potrosi 13.9.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Vec je sima objasnjaval za gume prednje bi del sire bar 8.00 a zadnje kad potrosi 13.9.
Sorry onda..a ti spominješ 13,9..za takvu još nisam čul..da nemisliš 13.6

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sorry onda..a ti spominješ 13,9..za takvu još nisam čul..da nemisliš 13.6

Ma moze biti ima ih u katalogu svakakvih velicina pa neznam koja se tocno radi za traktor.
Al na tu sam mislil.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Neznam kak si to zamišljaš..jedino da u tom slučaju nikad neuključuješ prednji pogon..u protivnom možeš se pozdravit s prednjim diferencijalom..eventualno 13.6-28..osim ako nepromjeniš sadašnje prednje 7.5-20 za neke višlje..nego vidim da imaš gore trayal gume.. koliko su stare i kak si zadovoljan njima.

da zadnje su Trayal, a dosta se dobro drže, nisu pretvrde, trenutno imaju skoro 1000 rs i 5 godina, zadovoljan sam dosta, dok prednje Mitas su loše, još godinu dvije i nove će ići.. Ne vjerujem da će ići baš 14.9-28, najverovatnije 13.6-28, a napred 8.3-20, a sa 8.3-20 vjerujem da bi i mogla 14.9-28 guma jer se prednji sada vrte brže od zadnjih, sa ovim gumama sada prednjim i zadnjim 13.6-28 bi bilo to taman omjer...

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
da zadnje su Trayal, a dosta se dobro drže, nisu pretvrde, trenutno imaju skoro 1000 rs i 5 godina, zadovoljan sam dosta, dok prednje Mitas su loše, još godinu dvije i nove će ići.. Ne vjerujem da će ići baš 14.9-28, najverovatnije 13.6-28, a napred 8.3-20, a sa 8.3-20 vjerujem da bi i mogla 14.9-28 guma jer se prednji sada vrte brže od zadnjih, sa ovim gumama sada prednjim i zadnjim 13.6-28 bi bilo to taman omjer...
za prednje je to normalno, obično mjenjaš dvapu prednje i jednom zadnje, ja imam zadnje rumaguma sad je 13 godina dok sam prednje zamjenio 2007, a sad moram sve 4..probat ću prednnje okrenut naopak navodno da se tako manje troše..inače vidio sam nove 549dv da neki imaju zadnje 13.6 a prednje kao i mi, ali možda su tak tvornički podesili i diferencijal..nisam nikog čuo da koristi 13.6 i kakva iskustva ima.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
za prednje je to normalno, obično mjenjaš dvapu prednje i jednom zadnje, ja imam zadnje rumaguma sad je 13 godina dok sam prednje zamjenio 2007, a sad moram sve 4..probat ću prednnje okrenut naopak navodno da se tako manje troše..inače vidio sam nove 549dv da neki imaju zadnje 13.6 a prednje kao i mi, ali možda su tak tvornički podesili i diferencijal..nisam nikog čuo da koristi 13.6 i kakva iskustva ima.

Mogao je i tvoj izaći iz tvornice sa 13.6 gumama, mislim da je to nadoplata, ja kada sam kupovao traktor za to nisam znao niti mi je trgovac to rekao..Prednje 7.5-20 idu bez problema sa zadnjima 13.6-28.. Manje bi se prednje gume trošile da su zadnje 13.6, ovako prednji dio vuče zadnji dosta, dok bi onako jaako malo prednja vuča bila brža od zadnje i samim time manja potrošnja guma..

Jesi ti zadovoljan sa svojim 549, imao kakvih kvarova na njemu? Koliko si sati napravio?

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Mogao je i tvoj izaći iz tvornice sa 13.6 gumama, mislim da je to nadoplata, ja kada sam kupovao traktor za to nisam znao niti mi je trgovac to rekao..Prednje 7.5-20 idu bez problema sa zadnjima 13.6-28.. Manje bi se prednje gume trošile da su zadnje 13.6, ovako prednji dio vuče zadnji dosta, dok bi onako jaako malo prednja vuča bila brža od zadnje i samim time manja potrošnja guma..

Jesi ti zadovoljan sa svojim 549, imao kakvih kvarova na njemu? Koliko si sati napravio?
Otišao mi je orbitrol,prije dvije godine..ostalo ništa posebno..ja sam drugi vlasnik i ima oko 3000 sati. Odličan traktor..motor potpuno suh..što se svi čude... potrošnja guma nema veze s dimenzijom guma jer pogon uključujem samo povremeno i to večinom na mekom tlu..a 99 posto radi bez prednjeg pogona, asfalt ih pojede

Posljednje uređivanje:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ma to nije IMT ako nije mastan :icon_e_wink: Šala..moj ima skoro 1000 rs i isto nije mastan imam i IMT 539 6200 rs i malo oko mjerača bude ulja i gore na čepu gdje se sipa ulje..:icon_super:

Je, asfalt ih dosta dere, ali dere ih i ovo što brže vrte kada je prednji pogon uključen.. Dosta je težak na prednjem kraju, trebale bi čvršće gume ići...

Najnoviji postovi

Na vrh