Koje je gume nove za IMT 549 bolje uzet 12 cola 13cola il možda 14cola?
Da jer mi treba za plugove i da je stabilniji imam od jednog prijatelja polovne 14.9 cola a ja mislim na širinu guma? i dal če to ružno izgledati kad ih stavim?
Ak je to onda mislim da je 14.9 malo pre velika guma za njega,zgledal bi super al snaga i kompatibilnost sa prednjim?
14.9 je i dosta vislja guma.
Po mom bi idealna bila 13.9 mada bi i prednje trebale ici bar 8.50/20.
On nema sa prednjom vučom traktor tako da mu prednje gume ne igraju ulogu..
Da dosta je višlja i trebalo bi probati dali može stati pod blatobran..
Imam jedan plug 12cola mislim da je visoki klirens super bi pasal na te gume
Neznam kak si to zamišljaš..jedino da u tom slučaju nikad neuključuješ prednji pogon..u protivnom možeš se pozdravit s prednjim diferencijalom..eventualno 13.6-28..osim ako nepromjeniš sadašnje prednje 7.5-20 za neke višlje..nego vidim da imaš gore trayal gume.. koliko su stare i kak si zadovoljan njima.Koliko vidim ja on želi iza staviti 14.9-28 gumu nazad!! Pošto bi ga koristio u oranju dosta možda bi mu bilo puno te gume, no ne bi zgledao gano, to bi onda bio veći traktor, no kako sam već rekao za u oranju bi možda bile mu prevelike gume...Ja bi na svoga stavio 14.9-28 al ne koristim ga u oranju baš..
Sorry onda..a ti spominješ 13,9..za takvu još nisam čul..da nemisliš 13.6Vec je sima objasnjaval za gume prednje bi del sire bar 8.00 a zadnje kad potrosi 13.9.
Sorry onda..a ti spominješ 13,9..za takvu još nisam čul..da nemisliš 13.6
Neznam kak si to zamišljaš..jedino da u tom slučaju nikad neuključuješ prednji pogon..u protivnom možeš se pozdravit s prednjim diferencijalom..eventualno 13.6-28..osim ako nepromjeniš sadašnje prednje 7.5-20 za neke višlje..nego vidim da imaš gore trayal gume.. koliko su stare i kak si zadovoljan njima.
za prednje je to normalno, obično mjenjaš dvapu prednje i jednom zadnje, ja imam zadnje rumaguma sad je 13 godina dok sam prednje zamjenio 2007, a sad moram sve 4..probat ću prednnje okrenut naopak navodno da se tako manje troše..inače vidio sam nove 549dv da neki imaju zadnje 13.6 a prednje kao i mi, ali možda su tak tvornički podesili i diferencijal..nisam nikog čuo da koristi 13.6 i kakva iskustva ima.da zadnje su Trayal, a dosta se dobro drže, nisu pretvrde, trenutno imaju skoro 1000 rs i 5 godina, zadovoljan sam dosta, dok prednje Mitas su loše, još godinu dvije i nove će ići.. Ne vjerujem da će ići baš 14.9-28, najverovatnije 13.6-28, a napred 8.3-20, a sa 8.3-20 vjerujem da bi i mogla 14.9-28 guma jer se prednji sada vrte brže od zadnjih, sa ovim gumama sada prednjim i zadnjim 13.6-28 bi bilo to taman omjer...
za prednje je to normalno, obično mjenjaš dvapu prednje i jednom zadnje, ja imam zadnje rumaguma sad je 13 godina dok sam prednje zamjenio 2007, a sad moram sve 4..probat ću prednnje okrenut naopak navodno da se tako manje troše..inače vidio sam nove 549dv da neki imaju zadnje 13.6 a prednje kao i mi, ali možda su tak tvornički podesili i diferencijal..nisam nikog čuo da koristi 13.6 i kakva iskustva ima.
Otišao mi je orbitrol,prije dvije godine..ostalo ništa posebno..ja sam drugi vlasnik i ima oko 3000 sati. Odličan traktor..motor potpuno suh..što se svi čude... potrošnja guma nema veze s dimenzijom guma jer pogon uključujem samo povremeno i to večinom na mekom tlu..a 99 posto radi bez prednjeg pogona, asfalt ih pojedeMogao je i tvoj izaći iz tvornice sa 13.6 gumama, mislim da je to nadoplata, ja kada sam kupovao traktor za to nisam znao niti mi je trgovac to rekao..Prednje 7.5-20 idu bez problema sa zadnjima 13.6-28.. Manje bi se prednje gume trošile da su zadnje 13.6, ovako prednji dio vuče zadnji dosta, dok bi onako jaako malo prednja vuča bila brža od zadnje i samim time manja potrošnja guma..
Jesi ti zadovoljan sa svojim 549, imao kakvih kvarova na njemu? Koliko si sati napravio?