Nemam pojma koliko je kostala ali je bio jedan GANC NOV prednji most za 549 na njuskalu. falilo bi ti tad "samo" ukapcalica prednjeg pogona (ako imas uopce mjesto za montazu ukapcalice na kucistu), zupcanik koji ide na spojnicku osovinu koji pogoni prednji pogon, kardan od ukapcalice do prednjeg mosta te prednje felge i gume te ako imas stari tip koljevke, trebala bi ti i nova koljevka te ako nemas hidraulik volan trebas i njega nabaviti sto je samo po sebi nekih 1 000€...
Dakle TOTALNO NEISPLATIVO... Pogotovo kad se zna da je koljevka klimava roba na tim traktorima...
Ako vec razmisljas u tom pravcu, imas Store 404, imas TD55, imas univerzale razne i gro drugih traktorica do 50 ks s pogonom na sve 4 i sve od navedenog je puno isplativije od naknadne ugradnje prednje vuce...
Koje je gume nove za IMT 549 bolje uzet 12 cola 13cola il možda 14cola?
Da jer mi treba za plugove i da je stabilniji imam od jednog prijatelja polovne 14.9 cola a ja mislim na širinu guma? i dal če to ružno izgledati kad ih stavim?
Ak je to onda mislim da je 14.9 malo pre velika guma za njega,zgledal bi super al snaga i kompatibilnost sa prednjim?
14.9 je i dosta vislja guma.
Po mom bi idealna bila 13.9 mada bi i prednje trebale ici bar 8.50/20.
On nema sa prednjom vučom traktor tako da mu prednje gume ne igraju ulogu..
Da dosta je višlja i trebalo bi probati dali može stati pod blatobran..
Imam jedan plug 12cola mislim da je visoki klirens super bi pasal na te gume![]()
Neznam kak si to zamišljaš..jedino da u tom slučaju nikad neuključuješ prednji pogon..u protivnom možeš se pozdravit s prednjim diferencijalom..eventualno 13.6-28..osim ako nepromjeniš sadašnje prednje 7.5-20 za neke višlje..nego vidim da imaš gore trayal gume.. koliko su stare i kak si zadovoljan njima.Koliko vidim ja on želi iza staviti 14.9-28 gumu nazad!! Pošto bi ga koristio u oranju dosta možda bi mu bilo puno te gume, no ne bi zgledao gano, to bi onda bio veći traktor, no kako sam već rekao za u oranju bi možda bile mu prevelike gume...Ja bi na svoga stavio 14.9-28 al ne koristim ga u oranju baš..![]()
Sorry onda..a ti spominješ 13,9..za takvu još nisam čul..da nemisliš 13.6Vec je sima objasnjaval za gume prednje bi del sire bar 8.00 a zadnje kad potrosi 13.9.
Sorry onda..a ti spominješ 13,9..za takvu još nisam čul..da nemisliš 13.6
Neznam kak si to zamišljaš..jedino da u tom slučaju nikad neuključuješ prednji pogon..u protivnom možeš se pozdravit s prednjim diferencijalom..eventualno 13.6-28..osim ako nepromjeniš sadašnje prednje 7.5-20 za neke višlje..nego vidim da imaš gore trayal gume.. koliko su stare i kak si zadovoljan njima.
za prednje je to normalno, obično mjenjaš dvapu prednje i jednom zadnje, ja imam zadnje rumaguma sad je 13 godina dok sam prednje zamjenio 2007, a sad moram sve 4..probat ću prednnje okrenut naopak navodno da se tako manje troše..inače vidio sam nove 549dv da neki imaju zadnje 13.6 a prednje kao i mi, ali možda su tak tvornički podesili i diferencijal..nisam nikog čuo da koristi 13.6 i kakva iskustva ima.da zadnje su Trayal, a dosta se dobro drže, nisu pretvrde, trenutno imaju skoro 1000 rs i 5 godina, zadovoljan sam dosta, dok prednje Mitas su loše, još godinu dvije i nove će ići.. Ne vjerujem da će ići baš 14.9-28, najverovatnije 13.6-28, a napred 8.3-20, a sa 8.3-20 vjerujem da bi i mogla 14.9-28 guma jer se prednji sada vrte brže od zadnjih, sa ovim gumama sada prednjim i zadnjim 13.6-28 bi bilo to taman omjer...
za prednje je to normalno, obično mjenjaš dvapu prednje i jednom zadnje, ja imam zadnje rumaguma sad je 13 godina dok sam prednje zamjenio 2007, a sad moram sve 4..probat ću prednnje okrenut naopak navodno da se tako manje troše..inače vidio sam nove 549dv da neki imaju zadnje 13.6 a prednje kao i mi, ali možda su tak tvornički podesili i diferencijal..nisam nikog čuo da koristi 13.6 i kakva iskustva ima.