• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Onda si ti mogao i manje blatobrane, a nosače i da ti slikam, kod tebe je skroz drugačije.

bitćebolje

Dobro znana faca
Tu od
13 Sij 2016
Poruka
740
Naručio sam blatobrane 175x700. A onda nosače moram privarit na gornji pomični dio rukavca...

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Pozdrav svima ! Evo jucer sam kupio novi sat koji mjeri okretaje motora. Znaci sat sam slozio, radi dobro no zanima me koja je kvaliteta tih satova ? Jel se daju popraviti kada stanu i dali se to isplati i koji su najčešći kvarovi ? Onaj stari je stao na 3173 radna i s time da nije mjerio okretaje jedno 5-6 godina i više a radne je mjerio do sada.

LP

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sam kod generalne stavil novi sat, reko ajd, novi motor pa nek vrti i sate...uzel sam kao Teleoptik, ali jok, to je garant indijska kopija za 170 kn, Teleoptika vjerojatno više ni nema na tržištu, znam da je nekad koštal blizu 500 kn original Teleoptik.

Da bi odvrtio prvih 1000 rh, zatim kad dođe do 1099 rh i trebal bi okrenuti 1100, sat se vrati na 900 i opet dalej vrti prema 1000 i tak več 5-6 puta, računam da ima nekih 1500-1600 rh, zaboravil sam koliko se puta to več tak odigralo, ali baš interesantno, naravno obrtomjer više ne radi, sve se raspalo, ali radne sate broji i dalje do 1099 pa se vrati i kreće od 900 ispočetka, kaj ti je kvaliteta sumpor ti je***!!

Sad bi opet uzel novi sat, ali neke druge marke pa da probam koliko bude on odvrtio, najviše mi je zbog intervala zamjene ulja, ništa drugo.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ne isplati se šanana,samo promijeni ulje dva puta godišnje i miran si.

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
A kaj je s onim elektricnim vurama kaj pokazuju radne sate? Gdje toga ima za kupiti i kako se spaja?
Meni je vec drugi sat krepal na 539 i to prije 10 godina, obrtaji rade uredno, ali sate ne broji..

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
A kaj mislite da je točan,i da bu trajal?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Električni bi mogao biti bolji,navodno ovi obični ne vole vibracije,a tu ih ima puno...

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Električni broji sate neovisno o okretajima zaci na minimu ili ko max okretaja sat je sat a analogni od imt-a na 1600o/min=1h

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Električni broji sate čim daš kontakt pa dok ga ne isključiš osim ako nije spojen preko alternatora. Problem je kod direktno spojenih što može ostati nabijati sate u prazno.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Postoji dvije vrste električnih jedan broji samo sate večinom su na viličarima i spaja se na kontakt i drugi broji sate i okretaje i spaja se na W izlaz alternatora i on broji sate prema okretajima .

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
A ko ti je to reko da broji sate neovisno o okretajima?
imao sam na utb 643 elektronski obrtomjer spojen na alternator i probali smo ga staviti 10 min na minimum (600o/min) i pod okretajima (2000o/min) njemu je bilo potpuno isto to smo primijetili jer je puno više sati (brže) nakuplja od starega mf 133

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,791
drugi broji sate i okretaje i spaja se na W izlaz alternatora i on broji sate prema okretajima .
Ali ne radi pravilno ako nema između W i sata neki uređaj.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,481
I na našem Sameu ura broji sate, a ne radne sate.
Neki dan je traktor napravil jedno 8 sati bez potrošnje goriva. Naime,tata nije ugasil kontakt...

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
imao sam na utb 643 elektronski obrtomjer spojen na alternator i probali smo ga staviti 10 min na minimum (600o/min) i pod okretajima (2000o/min) njemu je bilo potpuno isto to smo primijetili jer je puno više sati (brže) nakuplja od starega mf 133

To onda nije dobro, jer to nije ništa drugo nego obicna štoperica. Nije isto jel motor radi 10 sati na leru ili na punom gasu.

Na vrh