• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Po meni je bolje išta nego ništa, pa i imt izbroji manje sati nego što prođe vremena.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Mislim da tako rade svi digitalni satovi i na doradu mislim da je isto i na mojem eurocargu na poslu jedino što ne mijere ako je samo kontakt uključen znam da je utb bez kontakta mjerio 0 sati [emoji12] a radio sam

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Po meni je bolje išta nego ništa, pa i imt izbroji manje sati nego što prođe vremena.

Izbroji manje sati nego što prođe vremena ako su okretaji motora ispod 1500, ako su iznad onda izbroji više nego što prođe vremana.

Jbg, meni nije realno da broji sate na leru(pogotovo ovi koji broje i dok je samo kontakt) kao i one na punom gasu, jer to jednostavno nije isto. Zato i možete pljuvati IMT da niš ne valja jer se motor razleti na 8000 sati. A "daleko bolji" strojevi koji broje pod kontaktom bez da motor uopce radi naprave puno više. Baš me zanima zašto.

Uh, sad budem opet u nemilosti....

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Znači kvaliteta satova je goli k****. Ja sad ne znam moj stari je zel sat za 260kn u Jaski i kaze mestar da je vura orginal srpska, a sad otom potom kaj ce bit.. A jel ovi elektricni izgledaju slicno ovim starima(okrugli) ili su nekakvi bez one kazaljke za obrtaje(digitalni display) ?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Takav Srpski sam kupil za 160 kn usput sajlu i pinjon i oko 1900 sati radi bez greške sajlu našpricam sa motornim uljem i pazim na lukove i radi ko sat :icon_thumright:

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Planiram mijenjati gume na svom 549 zadnje pogonske..Do sada su na njemu bile 12,4x28 ..Sad pitanje dali mogu staviti 13,4x28 dali ce traktoru biti teze raditi snjima to jest dali ce motor biti vise opterecen.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Evo da i ja postavim par pitanja..Imt 549 1990 godina..sati pitaj dragog boga vec su 2, 3 sata promjenjena..cca 6000 mozda i vise sati..uglavnom..kaj se tice kocnica, tu se nezna ko pije a ko placa..sve sam promjenil semeringe, normalno kupil skuplje "kakti kvalitetnije" sve oprano i ocisceno, nove pakne i kak god da ga stelas nakon nekog vremena on ne koci nikak..skuzil sam da dok se namoce s vodom poslije pranja onda koče ko lude a pogotovo dok ide u rikverc..ja tu vise nemam nimalo inspiracije i ideja kaj napraviti.. drugo pitanje..ugradil bih servo na njega..svaki savjet dobrodosao..na njuskalu je jedno vrijeme bilo oglasa od firme rosi tech za komplet servo za ugradnju na 542 sad ja kontam da je to isto i za mog 549, al posto tog oglasa vise nema sta i gdje nabavit jer namotam se volana da mi ruke ocu otpast pogotovo kod košnje koja je sad u tjeku i kultiviranja kukuruza i x drugih poslova..a trece pitanje motor radi na 1400/1500 okretaja i svijetli lampica od ulja..to nije dobro i kako taj problem rijesiti..masti ulje na spoju kartera i zvona..sta tu najbolje napraviti? I kanim staviti najbolje manometar pritiska ulja jer mi se cini da je to najtocnije za ocitat pritisak.. Cijenim svaku pomoc od vas tu kolega..LP

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

21902d7bcbe0523973c991229c1fa999.jpg

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ulje indikator , provjeri dali radi sa drugom sijalicom spojeno na + pol i indikator ako radi provjeri žicu do vure , volan ima Rossi uz malu doradu ili paše od 560 i sl , kočnice ako su obloge suhe (nisu masne) onda su pretvde .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako su ti se oblge jednom zamastile onda je jako teško to odmastiti kako treba, ja nisam uspio. Netko mi je rekao da ih treba ispeći pa se osuše dobro ali neznam na kojoj temperaturi ni koliko vremena a što se tiče ulja može biti kriv indikator, možda žica koja vodi na indikator ili nema stvarno pritiska, manometar je ok ali nekad ti donese samo sikiranciju. A gume si možeš staviti po guštu, samo neznam dal ćeš što dobiti sa širim gumama.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ma sijalica je ispravna jer se ona gasi dok gas prođe 1600 okretaja..dok je motor zagrijan i u radu..a dok je hladan svijetli do nekih 1100/1200 okretaja dok je ulje jos hladno..kupit cu ja danas sat pa cu ga probat ovak spojit mimo indikatora i onda cu znat zasigurno sta je..a na njuskalu nemaju ponudu rosi teh za servo za 549 ima samo za 558 a mislim da to tehnicki ne odgovara.. zeljkokž jel si ti mozda to ugradivao kuda ili znas koga da je..?

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ma redovito se mjenja ulje i filteri na njemu..nikad nije motor diran sve jos original na njemu..neznam jel bi bilo kakve koristi..dok cu mjenjat ulje onda ce i filter..neznam zakaj nisu u tvornici oni manometra stavili..kojeg god da sam cuo ko ima tu liniju imt niko nema manometra..idem s time prvo..najeftinija solucija da se utvrdi stanje što se događa

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Kolko to dugo tebi tak svjetli??? Kažš budeš vidio kod zamjene ulja i tak... To nije nešto s cim se ceka. Ako nema pritiska ulja nema ni podmazivanja kako treba i to se rješava momentalno. Njemu na leru ne smije ulje svjetlit a kamo li na ovak velikom gasu kak ti opisuješ

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nisem mijenjal (hidro volan) ali jedan poznanik je , kaj se tiče ulja skini indikator i vrti motor sa povučenom ručicom za gašenje ako šprica ulje podmazivanje radi najsigurnija i najjeftinija provjera . Obično je na hladno veči pritisak možda u indikatoru ima špene ili zahrđala opruga ili kuglica ili oboje .

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Nisam ja rekao da cu vidjeti dok budem mjenjal ulje nego velim da ne vjerujem da filter ulja ima veze s pritiskom jer se redovito mjenja..a manometar pritiska ulja sam jucer podvecer kupio te cu ga ugraditi i vidjeti što se događa..al prvo cu probati onaj nacin od željka koji je opisao da vidim jel šprica ulje van..a svi drugi poslovi se raspoređuju na druge traktore..još su u igri 2 štore 402, zetor 7340, i proksima 100..tak da se ne radi samo s imt-om da nebi bilo zablude..:)

A jel taj hidro volan original bil za 542 ili 549 ili su to bile kemije i pripasivanje od sveg i svaceg?

Posljednje uređivanje od moderatora:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Orginal je bil samo je nekaj bilo kod nosača cilindera nije pasalo pa trebalo doraditi . I jedan rođak ugrađival na Zetora 4 celindera njemu je pasalo sve .

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
E da je meni naci tak nekaj originalnoga kupil bi i ugradil na svojega..ako tko zna za kakvog rashodovanog imt-a sa servom da oce prodat u djelovima nek javi plaćam piće..

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Moj stari je na mom njegovom kak ocete 549 složil servo iz svoje glave ajmo reć. Pogledali smo original i tak radili i pripasivali.. ugl. na njemu ti je petoletkina pumpa, belarusova glava volana, spona od nekog kamiona, rukavci su prerađeni sa stare glave itd.. mogao bi puno pričati o tim avanturama ali bi stoga post bio prevelik :(giggle)::(giggle): ak te zanima više slobodno pitajte u PM da ovdje ne idemo u off topic previse.

Posljednje uređivanje:
Na vrh