• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Jesi siguran da ti je uopce i pustala membrana.
Tako sam i ja promjenio membranu, izgledala je lose, naspem novo ulje i sj... ga. Semering je jedino i bio otiso.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Mislio sam ulje i nafta zajedno pomješani.

Ma ima sreće od membrane, prošle godine je neki federić iz ac pumpe razderao, pa je kupita kakva je bila, crna jednoslojna, ona je procurila nakon 200-tinjak sati, sad je kupita roza troslojna i ta se pokazala kvalitetnom.

Nisam ju ispitivao ali izgledala je loše, ispucana s obje strane dosta.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Decki, nemojte me krivo svatiti, ili misliti da nedaj bože pametujem, ali dajte si vi kojima stalno pucaju te membrane kupite one debele dihtunge kaj idu pod AC pumpu. Bute vidli da budu prestale membrane odlaziti...

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Onda ne znam kaj je problem jer ja nikad nisam imal problem s tim pumpama. Na 558 se dogodilo dva puta za redom, stavljen debeli dihtung i od tad ništa. Jer cesto se događa da pimpa predubogo sjeda i onda membrana dobiva po pi...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Imam 539 sa skoro 7000 sati pa je membrana tek prije 500-tinjak sati zakazala i od tad je par promjenjeno dok nisam našao ovu rozu sa tri sloja, na 549 mi je kriva ac pumpa jer je federić iz nje ju smrdao, a od ove crne membrane nisam puno ni očekivao. No po svemu sudeći nije do nje, jer u 2 radna sata je podigao razinu ulja za 2-3cm. Kod traktora nema dima, mirno radi pa mislim da dizne nisu?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Problem su postali razno razni proizvođači pumpi i membrana pa ne odrade capicu pod dobrim kutem ili na krivom mjestu slože utor na osovini membrane.
Nekad smo stavljali i više komada brtvi ispod pumpe da nebi uništavalo membranu.

Kak god bilo ac pumpu treba izvaditi van i ponovno ju provjeriti, a usput i grijač na način koji je Puknuti napisal (grijač bi bilo dobro i u radu testirati) a tek poslije toga se primiti boš pumpe.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Na to sam i mislil, jer vrlo cesto poluga previše špana membranu i potrga ju kroz kratko vrijeme. A ovak se s debelim dihtungom dobije distanca i ne špana ju tolko. A istina je naravno i ovo kaj MUHA veli da su problem razni proizvođaci a i kvaliteta je upitna.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
U praksi na IMT-u te ac pumpe ni ne treba, samo za prvi start i punjenje grijača goriva tak da se može distancirati da pumpa tek toliko da pumpa.
Sviđa mi se električna kak je Puknuti na svog ugradil i više nema brige jel bu procurela, jel bu ventilič zatajil ...

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Evo danas stigao hidrovolan za 549, od rositeh-a.
Sad čekam kišno vrijeme , da se može složit....
I jeste vi to namontirali na traktor?

Poslano sa mog PE-TL10 koristeći Tapatalk

Ja sam svojeg odvezao k majstoru..da vidimo sta je i kak je..jel je diftung propišal jer sam nasel ulje u antifrizu..tak da ga idemo rastepsti da vidimo kolika je steta i sta se sve treba mjenjati..

Posljednje uređivanje od moderatora:

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Na šta treba paziti prilikom skidanja pumpe. Samo si zabilježim izvana prije skidanja kako je stajala i naravno kad ju skinem motor se ne smije okretati. Dali unutra ima kakav položaj kada pumpu vraćam na koji treba paziti?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ne možeš pogriješiti, možeš si zabilježiti ali trebalo bi tvornićki biti zabilježeno.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Znači unutra se nema šta pogriješiti. Slabo se vidi od boje to. Malo lupiti da ima crtica. Znači bitno je da je na šarafima u istom položaju?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ne možeš unutra pogrešiti.
Ostruži malo boju pa buš vide, ionak se bu oštetila kod skidanja. Ili zacrtaj ponovo, možeš i korektorom ili nećim slićnim ali najsigurnija je crta.

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Još ništa od hidrovolana i razdjelnika hidraulike, nema se vremena, žetva je.
Jel to barem izgleda ok ovako u set kako je doslo.. ili izgleda kao srot..poslao sam ja njima tamo mail..ali niko jos ne odgovara..kako ste vi dogovorili prodaju i slanje i placanje ako mi mozes pojasnit?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ne možeš unutra pogrešiti.
Ostruži malo boju pa buš vide, ionak se bu oštetila kod skidanja. Ili zacrtaj ponovo, možeš i korektorom ili nećim slićnim ali najsigurnija je crta.
Skinuo ju i sad vidim da unutra nije problem. Nego kada pumpu vrtim rukom nešto se čuje unutra, neko lupkanje kao da se nešto unutra klima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
To je normalno, to kaj ti čuješ su utezi centrifugalnog regulatora.
A zakaj si ju uopće skidal?

Na vrh