• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 549

• Temu pokrenuo intercooler
  • Datum prvog posta

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kaj se mene tiče morete ih mjenjati prije svakog posla.
A kaj je s filterima kojima treba nekoliko godina da ispune kvotu od 400 sati?

zvijer007

Član
Tu od
11 Sij 2015
Poruka
229
Ja sam sad mjenjal originalni uložak na proximi nakon 5 godina na 620 Rh Šteta kaj ga nisam poslikal
Nije bilo smeča jedino je potamnio.. Vjerovatno od boje u gorivu..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kaj nisu uspeli punoljetnost doživjeti? Makina stala ili si mjenjal iz preventive?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Skineš poklopac hidraulike, izvadis seger na kardanskoj i sve skupa izvuces van.
Ako imas smisla za ginekologiju možeš seger iskopati i kroz poklopac kroz koji se čisti filter hidraulike ali je stvarno muka na taj način.
A možeš do segera na kucistu semeringa i lagera kroz lijevu trubu kad ju skineš i izvadiš diferencijal.

Kak god pogledaš nezgodan zahvat.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ili daš tokaru zaštitnu cijev da po njenom navoju napravi piksu u kojoj ukopa rupu za semering. Tak sem na jednom 540 riješil problem semering zamijeni za 3 min a ona IMT umjetnost se ne dira .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Željac, ali onda više nejde orginal semering več neki pripasanog vanjskog promjera?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Točno ali takav semering košta 5 kn i izmjema 5 min max . Ne sječam se detalja pa prošlo je više od 30 godina .

husqvarna365

Aktivni član
Tu od
24 Sij 2013
Poruka
989
Ima li se tu sta pogresno sastavit nazad prilikom skidanja poklopca hidraulike.
Nisam nikada to radio a majstoru se nedolazi

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Naravno da ima, treba paziti na polugice koje uključuju ventil da sjednu na mjesto i da se kaj ne ošteti, savine prilikom rastavljanja i sastavljanja.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Pa kod skidanja skineš poklopčić iznad pumpe i negovu cijev ako imaš kabinu onda tapecirunge pa pažljivo van pa muke isusove sa cegerom pa redosljed gluposti za kardan preko brzima ma ja bi piksu i ništa nezreba dirati .

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Taj kardan preko brzina se meni sve više i više pokazuje korisnim za neke stvari jer nije potrebno stiskanje kvačila već samo osjećajna ruka na ručici kardana ;)

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ja ga nisem koristil baš za ništa ponekad mi je trebal da se vrti kontra a tu opciju nema .

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Ima ako menjač ubaciš u rikverc

Posljednje uređivanje od moderatora:

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120