Konusni lezaj? Gdje se taj nalazi?
Pumpa volana i lamela kardana, tu zbilja nisi imao srece. Reci cu ti samo da sam cuo price iz ovlastenog IMT servisa da je covjek godinu dana prije mene uzao 549DV znaci 2005.g. i to bas u N.G. i da mu je trosio ulje kao sumanut i da mu je i po ravnom izbacivao iz 4. brzine i otvore motor, kad imaju sto vidjeti. motor negdje stajao i jedna stublina i ventil pohrdjali od vode. oko cjele stubline u krug hrdjavi trag i gdje se po ventilu slijevalo u cilindar. i zamjenu mu samo tu stublinu i sklop. mjenjac su popravljali dva puta i klimao se sinhron toliko da nisu znali sto ce, uvoznik ni cuti i nazove direkt u IMT i posalju mu kompletan mjenjac novi...
Sad zamisli kako smo mi u biti ispali "sretnici" sto nismo imali te probleme kao neki.
MOj 549 je djelom sivo bojan a prednje felge i djelovi motora bojani u "izvoznu" zelenu boju pa prebojavani u sivu da mi ga ne isporuce "sarenog"
Davno su u IMT-u uzimali staro za novo i te stare traktore slali u DObanovce u IMT remontni centar i tamo su radili generalka, mjenjali lezajeve, bojali traktor i po kombinatima slali da se prodavaju kao "generalno osvjezeni traktori" no u ovdasnjem kombinatu su se prodavali kao "novi" traktori i bilo je na njih par i problema kasnije... pravili su ove traktore kad nisu mogli sklopiti onoliko koliko imaju uplacenih i narucenih.
Kasnije je do mene dosla prica da je mozda i moj 549 tako sklapan od onog sto su pri ruci imali i ne bih se cudio da je ta prica istinita jer tvornica koja vec 10 godina spaja kraj s krajem magijom koju oni samo znaju proizvode traktore koji nekako i taljigaju po njivama.
Od kojih su djelova sklapai nasi traktori to ce se kasnije pokazati.
Konusni ležaj je na prednjem diferencijalu tamo gdje se točkovi skreću, pa sam mislio da je možda i zbog toga pumpa otišla, no tko će ga znati, baš ću je uslikati pa postaviti da vidite kako je se raspalo sve unutra...

A ovo što se tiče lamele i majstoru nije bilo jasno kako je tako mogla se raspasti i to dok je traktor bacao gnojivo samo je pao hidraulik dolje i prestao kardan da vrti.. No traktor bez obzira na sve te kvarove radi jako dobro i zadovoljni smo s njim i da još je tri puta pomješao gorivo i ulje, pukne membrana na AC pumpi, ali to je do dijelova, a ne do IMT-a. Ne znam dali sam tu čitao da se prednji kotači klimaju nekome, kod mene nema ni trunke lufta, baš sam gledao neki dan, mislim čak da si ti to pisao ovdje i da ulje kada mjenjaš iz prednjega diferencijala i bočnih reduktora pa da ti ima dosta špene, kod mene je prvi puta bilo dosta, sada sam drugi puta na 900 rh mjenjao iz jednoga reduktora je išlo čisto ulje, a iz drugoga jaaako malo špene, zanemarivo, a iz diferencijala je isto čisto išlo, ako ništa drugo možda imam sreće sa tim da je kvalitetno napravljeno, a ovo da će se pokazati, to je sigurno, moj praktički se tek sad razradio koliko ima sati.. ovaj iz NG što je bio 549, mislim da ga je čovjek prodao jer ne viđam više taj traktor, ja nisam iz NG, ja sam 9km od NG prema SB...