drazenhonda
Iskusan lik
- Tu od
- 1 Stu 2010
- Poruka
- 2,732
Imam ja samo za motor, ali evo nemogu iz nekog razloga postaviti ovdje.
Hvala na iskustvu. IPM je sada na mojem traktoru i ta je dugo godina odradivala sve kako treba. Sada krecem prvo sa membranom.IPM se u zadnje vrijeme pokvaril, neka je dobra, a neka curi na sve strane.
Odabir je tvoj, a ja samo dijelim problem koji sam ja imal.
Ja bi zamjenil membranu za početak.
Znači nije problem na kojem mjestu se mjeri pritisak ulja u motoru, on bi trebal biti svugdje isti(mišljenja sam da bi trebalo biti tako) ? Bil sam pred jedno godinu dana čital raspravu na tu temu na Facebook-u gdje je ekipa radila redukciju da su mogli spojiti indikator i manometar na isto mjesto, pa mi je sad ovo zapelo za oko.Tak je, jednostavno začepiš rupu na bloku.
Možeš ju koristiti za dodatni manometar ili ako več imaš manometar možeš ušarafiti indikator ulja pa imati i lampicu ili ako ti je problem naći vijak s tim navojem kojeg buš koristil kao čep taj indikator ti bude čep.
Upravo takZnači nije problem na kojem mjestu se mjeri pritisak ulja u motoru, on bi trebal biti svugdje isti(mišljenja sam da bi trebalo biti tako)
Uzeo sam novu ipm.Stara je vjerojatno dobra,no majstor nije imao nesto,pa nije bio siguran.Vjerojatno to sto si objasnjavao.Dok ugradim vidjeti cu kako radi.Možeš probati, ako nemaš kombinirani manometar sa vakumom i tlakom moreš i na jezik.
Nekaj paše i od MF-a ali pazi na dužinu kljuna capice, mada mislim da je to danas ionak svejedno u kojem dučanu je kupljena i za kaj je namjenjena.
Stisneš ju na tvrdo i mjeriš razmak.Kako mjerite te capice