• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Prošla je i druga etapa uređenja IMT 558, nakon prvog dijela (već sam i napisao) krenulo se u siliranje ali je klizila hidraulična lamela.... Pa je posao preuzeo Fendt.

Krenulo se riješavati sve redom.

Traktor je "frfljao" i teže palio te se zaletavao u radu, pumpa je odnešena na reparaciju, dizne su bile nove podešene kod kuće ali su odnesene kod bošiste na podešavanje, zamjenjene su obje lamele, sva crijeva od vode, piksirane su pedale kočnica i osovine (kočnice i kvačila) na kućištu kvačila, ručica za uključenje kardana je imala laki hod i puštala ulje i to je popravljeno.

Ugrađeno je crijevo za kipu, kompresor je bio u lošem stanju te je skinut i na njegovo mjesto je stavljen poklopac ( naknadno možda bude išao gore ovisi o dobavi dijelova).

Kad je već bio na pola pregledao se i mjenjač - iskako je iz treće brzine... pa je i taj problem riješen...

Promjenjena je brtva kartera prednji semering i špaga.... Još će biti ugrađen brzi anlaser i to je to za sada.

Na kraju je u motor je išao antifriz ali je stara vodena pumpa nakon toga procurila, pa je stavljena i nova pumpa za vodu.

Sad već izgleda kao traktor.

U planu je kroz neko vrijeme (jer je sad dosta ulaganja) ugradnja servo volana od ROSI TECHa nemam pojma čijij je to turski ili kineski...
Piksiranje prednjeg kraja, kupnja novih prednjih guma... Zasad će služiti i ovako.
Motor će izdržati još par godina jer neće puno raditi...

Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Aag, je li ti bila masna lamela kada ste to otvarali i nadam se da ste na spojničkoj zamjenili semeringe? Kako misliš piksirati zadnji kraj?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Svi semerinzi su novi. Piše piksirati prednji kraj. Znači centralni bolcn, rukavci i spone. Kućište volana nema ni mrvicu lufta.

Zadnji desni točak se klimao, na vanjskoj poluosovini je narezan novi navoj i napravljena je nova matica prema tom navoju.

Zasad je ulupano oko 10000 kn. Ali je sve vrhunski napravljeno. Svaka sitnica je promjenjena. Još toliko i to će bit onda novi traktor...

Čitao sam i smijao se izjavi od MUHE, ali očito čovjek zna što priča, za 10 do 15 tisuca se ne može kupit traktor već oklop....

Svaka čast čovjeku, zna svoj posao, dobronamjeran je i da je barem danas više takvih ljudi...

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Istina ja sam gledao sad 560 dv na licitacijama kupio bi sredio ali daleko su mi u našicama.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
To je novija tipa 560 dv ? di su te licitacije....

jel postoje dijelovi za tu prednju vuču ? kak se pokazala ?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
A nez ima dijelova hš tebi je to blizu vidi na stranici ja dok odem vidit pa dat ponudu pa po njega previše troška 6 komada ima

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Za tkz stari i novi tip prednje vuče dijelova ima i nisu skupi npr mali zupčanik 100 kn ali kvaliteta loša guranje u rikverc (malo zbog neusklađenosti) brzo se oštete zubi .

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ups, neznam kako sam ja to pročitao da treba piksirati zadnji kraj. Puno je posla odrađeno oko tog traktora, nadam se da će služiti bez greške.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Puno posla i još više novca...

Još prednji trap i hidro volan i to je to.... Imali smo URSUS C360 90 god, u vrhunskom stanju, novi tip kabina Orašje.
Ovo je puno bolji izbor, življi gas, više može povući, a o kvaliteti materijala da ne pričam, jedino si dijelovi skuplji u odnosu na ursusa.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Motor ima više ks, ali da je življi na gasu teško mi je povjerovati. Indirektno ubrizgavani motor je uvijek "mekši" od direktno ubrizgavanog.
6 brzina naprema 10? Hmmm.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Jedno su razmišljanja ali usporedba isprobanog je nešto sasvim drugo. Sigurno je i hidraulika za oranje mnogo bolja.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ako su oba motora dobra imaš osječaj da je 558 jači razlog kaj je puno laganiji na zadnjem dijelu pa laganije prokliže . Isto u oranju klize kotači pa djeluje jači i kad ga usporediš sa 560 isti osječaj . Kolega kad je prodal 558 i kupil 560 veli 560 ore a 558 brusi britve sa istim plugom .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Motor na 558 je jači nego na velikom Ursusu.

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
i kolko je tezak taj c360?
po internetu, ima 2160 kila bez kabine

kod mene pise u knjizici 2440 kg
558 ako klize u oranju, vreme je za nove gume :)

Sent from my JY-G4 using Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ja više ne vjerujem ni knjižicama ni internetu kaj se tiče kilaža,jedino kad traktor stane na vagu...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
[QUOTE=josix;

558 ako klize u oranju, vreme je za nove gume :)

Ne nego bagerom brijeg pretvoriti u ravnicu .
To je bilo oranje u brijeg gume na oba traktora dobre (iste) ali 558 nije a 560 je mogel orati gazda isti brijeg isti .
558/560 ima startniji motor od usranog ali kod opterečenja počinje popuštati (npr siliranje) dok usrani dimi ali ide osobno isprobal puno puta .

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Željko, svaka čast na iskustvu ali moje iskustvo govori drugačije, sretan sam što više c360 nije u dvorištu, makar mi ga je žao jer je bio u tip top stanju, skoro kao nov s 2500 original radnih sati...

Prikolica gnoja, 3.5 t puna, uz brijeg gdje je c360 skakao i šlajdrao 542 nova linija ju vuče bez i jednog skoka, malo zagrebe....
542 nova linija oranje i c 360 isti plug, imt 756 visoki klirens 12" 542 ga šiba zbog boljeg hidraulika....

Kvaliteta materijala grozota, pukla viljuška mjenjača, vodena pumpa s mazalicom 2 puta promjenjena a podmazivana....

Cijenim tuđe mišljenje, ali iste stvari sam isprobao i s 558 i s c360 iako nisam fan imta ali stojim iza toga da se 558 snalazi u svim situacijama bolje...

Imt 558 je kupljen za lakše radove, jer postoji i veći traktor...

Čitao sam i pričao s puno ljudi jer je IMT najzastupljeniji traktor u našem kraju i svi govore da je 558 puno bolji stroj u odnosu na 560... U srbiji ga zovu orač, također tvrde da je bolji od 560...
Nebih ulazio u rasprave, ali ima još puno stvari koje su ovdje bolje riješene (precizniji hidraulik, hlađenje motora, bočni reduktori su čista tišina u odnosu na ursus, kvaliteta materijala)...

Ursus ima prednost u potrošnji i cijeni dijelova...

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ma zato smo tu da probamo ispričati svoje zgode i nezgode mana usranih novih su bile balonke gume i sa njima nikud nikam . Svakome nekaj paše no meni osobno kod 560 se sviđa hidroulični volan jedino zbog njega ga imam . Kod 558 mi se sviđal jedino brzi kardan i zvuk rezanja iz auspuha pomiješan sa iskrama kad ga trebalo stisnuti do kraja i to noču.:icon_super:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja imam 560 a susjed 558 i što se tiče oranja je uočljiva razlika. Ipak je 560 teži i to se vidi.

Najnoviji postovi

Na vrh