• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Pa ljudima što ne koriste antifriz nije nego se smijati.
To se tvornički ugrađuje i mora biti u sistemu radi kamenca i hrđe.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja ne koristim antifriz u jednom od svojih traktora i nikad mi nije blok pukel, a nasljedil sam traktore od djeda dok mi je bilo 14 god.
Tocim u njega vodu samo zato da lakse upali, traktor ima 8000 rs i nema termostat.

Meni jedino nije jasno kod ljudi da ne ispuste vodu van ako se bude smrzavalo, pa barem su sad vremenske prognoze na svakom cosku.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
mali jedino u novom IMT i Univerzalu je pisalo Pažnja u rashladnom sistemu je voda . A u ono vrijeme do 80 i neke je bilo teško kupiti antifriz jer ga nije bilo a litra je koštala kao 10 litara benzina . Ivanz slažem se ali ekologija i profit ne

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma kakav je to nemar samo kod nas ima kupiš nov traktor od 50 tisuće eura i šta će ti antifriz to prvo baciš van.
Svašta vidim ali u jesen čim krene hladnije kontroliram dotočim antifriz.
A nakon koje godine i mjenjam ga komplet i jeftin je 20 litara koncetrata 350 kn otprilike .
Ako je to skupo onda ja neznam.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Bio je u oglasnicima jedan zeleni 549 sa deutz motorom..... Bas me zanima kako je radio, al pravi spoj....... Tako da je na 560 ili 577 ubaciti f4l912.......

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Neznam koliko su tih 549D naparavili, ali u onom kojega sam videl na sajmu, bil je Torpedo motor.

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Ivanz bilo je IMT 590 serijski sa F6L912 motorom.. prava mrcina, odvojena kabina od mjenjača, pomočni cilindri hidraulika i mokre bremze

klempika

Novi član
Tu od
24 Pro 2017
Poruka
14
Nedavno smo vodili rasprave o tocenju i netocenju antifriza u traktore.. Napraviti generalnu i onda natociti vodu u motor stvarno mogu samo najpametniji i najveci strucnjaci

evo da ti objasnim zasto je tako,takav je traktor kupljen od kumovog oce koji je radio traktor za sebe i to je presutio prilikom prodaje, on je na puknut blok radio generalnu i sam sam isao njemu po djelove u srbiju znam da je sve novo stavljeno u njega, komplet glava s ventilima,radilica ,stubline, klipovi vodena pumpa ,uljna pumpa,brtve lamele,kočnice. kad je kupljen traktor na to pitanje za puknut blok dao mi je odgovor da mu je majstor rekao da to nema veze da se zaljepiti tekucim metalom da ga to ne brine,! ja nisam znao i isao sam na povjerenje ali sta je tu je, blok uspjesno kupljen danas pa

klempika

Novi član
Tu od
24 Pro 2017
Poruka
14
hvala na odgovorima ali blok drugi kupljen , nije pucan nije varit i moram sacekati toplije dane i to vratiti u zivot.stubline izgledaju ok na njemu na standardu je ali ja cu ga na honovanje odnjeti nek se lagano prode i gore poravnati i klipove. kaze mi majstor da je bolje jednu desetu klipove ostaviti da su iznad bloka ,vase misljenje?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Dobro kaže to je bila tajna dobrog paljenja hladnog motora . Zato meni IMT pali do -10 bez grijača .

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
Taj nisam vidio, jel nije 590 noviji tip 577 sa turbom?
Nisam vidio da su dalje stavljali torpedo motor osim u 549

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Evo IMT 590 sa torpedo šestakom.. ne vidi se baš najbolje ali vidi se da ima torpedo sat rada i da je duži..

t6qbt3.jpg

9jhtvn.jpg

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Marko i jel ima taj 590 iza gume veće od 30 cola? Koje gume naprijed nosi jel veće od onih 9.5 kaj ima 577? Kolko ima kila taj 590, vidim da ima kabinu ko one serije za izvoz.. Definitivno je sa tom motorčinom opak traktor :D

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Običan 577 za izvoz samo s tim motorom.
Da je valjao i radio bi se.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ja sam bil uvjeren da je ovo tema o imt558, ali koliko vidim tu je natjecanje tko ima većeg i tko dalje piša!!
Iskreno??
Sve su to stare rage, ne rage, nego ragetine koje nisu za drugo nego za cios, ali pošto za bolje od toga i sličnih raga 95% nas na forumu nema love radimo sa njima! Radile su posao 50-60g prije nas i ako bude dijelova još budu 50-60g radile! Sad dali je bolji ovaj ili onaj model svako zna za sebe ponaosobno i već tjedan dana se prepucavati kaj je bolje je u najmanju ruku dječja posla! Evo iskreno da i ja malo zakuham, meni su ursusi i zetori najbolji traktori na svijetu i da mi neko imt da badava vjerojatno bi ga mjenjal za prvi ursus ili zetor! [emoji23][emoji23][emoji23]

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kawasaki zato bi ja delal sa bilo čime samo da je ispravno, ima kabinu i naravno radio(jer bez radia se nemre) ;)

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Gume nosi iza 18.4 R30 a kila ima nešto malo više od 577 DV znači mozda 4300 cca
Da mi je jedna takva makina bio bi pre zadovoljan

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
Kawasaki zato bi ja delal sa bilo čime samo da je ispravno, ima kabinu i naravno radio(jer bez radia se nemre) ;)

je, kad ti klipi izletiju kroz auspuh, puno vredi muzika do kraja odvrnuta..:icon_weed:

Marko96

Aktivni član
Tu od
23 Velj 2018
Poruka
316
Darijus, valjda znaš šta radiš i koje su mogučnosti stroja.. na oranje ni ne pomišljam ići bez slušalica i glazbe.. slušalice u uši, grijanje, i tempomat(ručni gas haha) i ne razmišljaj više ništa.. još da si kameru neku nabavim da se ne moram okretat iza bilo bi još bolje

Na vrh