• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Onaj tko ga zna koristiti, za njega je spas.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Mane kad neče upaliti teško je biti umjeren nikad ne koristim sprej ako bi trebalo rađe baklja ili kartuša.

Driver

Član
Tu od
26 Srp 2013
Poruka
396
Start sprej nije pametno koristiti ali zato sprej za cistit kocnice je sasvim ok.Na busu znali smo ostat bez goriva i jako je tesko navuc gorivo, i sa start sprejom nije mogao upaliti tj samo je pucal i onda uzmemo sprej za kocnice i na njega upali i radi kao da ide na dizel i tako cijelu minutu dok ne navuce gorivo iz rezervara koji je 10 metara daleko.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Kako ugraditi grijac za vodu na imr masinu, zanima me konkretno za 539?
Hladan jako tesko zapali, ali kad zapali puca od snage, ne trosi ulje i ne pusi na iber..
Bosh pumpa bila na remontu, dizne i ventili postelani, ali smrad nece hladan upaliti.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Skines saraf sa vodene pumpe namijenjen za grijanje, ubacis holender za crijevo, a drugi kraj crijeva na blok motora. Odvrnes cep sa bloka, zavrnes isto holender kao i na vodenoj pumpi. Presjeces to crijevo na pola i spojis grijac vode.

Poslano sa mog Picasso koristeći Tapatalk

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Nemam na vodenoj pumpi izlaz za grijanje, svida mi se ono kako imaju neki Zetori, znaci da je grijac u bloku motora, i pristekam ga na struju i nek zagrije vodu do 60, 70 stupnjeva i onda bi solidno palil.

haz0r

Član
Tu od
1 Lip 2012
Poruka
460
Pumpa treba da ima obiljezeno gdje se busi i urezuje navoj. Nije to nikakav posao a traktor pali kao u sezoni.

Poslano sa mog Picasso koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
539 ima klipnu pumpu uz dobar grijač motor na izdisaju još uvijek dobro pali.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Da malo čudno da 539 klipna neće palit , tešanj pumpa ima za grijanje ja sam dve kupio.
A može i u čep od bloka valjda taj grijač ići

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=fU9IK4Nwh2Y[/YT]

Evo jednog grijaca vode.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Ja sam se nadovezao na ove ostale postove o grijacu za antifriz.
Moj je imao klipnu pumpu, dobar grijac i akumulator i uvijek je palio bez problema.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Možda je lakše onome tko gleda u tom smijeru staviti grijač u karter da grije ulje. Jednostavno staviti grijač sa sondom od bojlera.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Kaj se tu sve može procitati, to nisu istine... Možda da svi skupa razmislite da složite kakvo centralno grijanje u garažama ili bar peci na drva, pa fino kad misliš ujutro paliti traktor, navecer prije toga zakuriš da bude u garaži barem 25 stupnjeva ujutro. Ili kad vec ugrađujete razna crijeva, holendere i cuda, da jednostavno složite holender i da se traktor spaja direkt na centralno, pa samo spojiš crevo, ostaviš ga pol sata da se motor zagrije i onda pališ...

A start sperj 30 kuna košta i imaš ga tri zime... Nikakvog posla nema..

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Start sprej je neusporediv sa takvim grijačem jer motor starta iz radne temperature, dobit je višestruka. Ne znači da ću ja to raditi ali je ok za neke hladne krajeve.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Norvežani bez toga nemogu upaliti .
Da je neznam kakav.
Dobra stvar neki dan je čovjek na zetora 6340 stavljao jer teze pali.

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ja zato nisam Norvežanin niti živim u Norveškoj, a koliko znam u našim krajevima temperature jako rjetko padaju i ispod -10 a kamo li više. I tih -10 bude pet dana u godini i to samo ujutro.. Ako se nekome da zajebavati s ugradnjama kojekakvih grijaca i gluposti samo nek uživa

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Nema veze kaj mi nismo Norvežani i ne živimo u Norveškoj, vrlo je bitno da oni bez dodatnih grijača ne mogu upaliti traktor [emoji23]

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kako većina starih 558 baš i nema antifriz dovoljno je namočiti vruču vodu iz bojlera i starac bude zabrundal.

Na vrh