• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Imt 558

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Uzmi malu brusilicu zareži pukotinu da dobiješ V i namaži s tekucim metalom. To ti je najjednostavnije

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Na 558 da se dođe do kočnica se mora skidat točak?

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Ovak to moraš rastaviti

4FxHV.jpg

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Traktor je bio u oranju danas i odjednom je kocnica pocela blokirat i pocelo je smrdit...i neko ulje je pocelo curiti.

Do cega to moze biti?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Blokra jer su zaštekale kočnice a ulje je procurjelo jer je najvjerojatnije temperatura spalila semering .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Za popraviti je relativno jednostavno ali treba dobro paziti kod nekih detalja ako hoceš da kocnice kasnije rade kako treba i da ne blokiraju. Prvo što trebaš paziti je ugradnja semeringa koji ima metalno kucište s rupom, a ta rupa se mora poklopiti s rupom koja služi za propuštanje ulja u slucaju kad semering malo procuri. Druga važna stvar je to da treba tocno izmjeriti debljinu kocionih lamela koje su potrebne jer ako staviš pretanke nece biti dobro.

Ako sve napraviš kako treba kocnice moraju raditi ovako kao na mojem:

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=LptlxJ-3ZAs[/YT]

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Skineš trubu i sve ti se samo pokaže e sad popravit trajno teško ali složiti za određeno vrije da usput ja na 560ponekad podmažem kočnice nisu idealne ali služe .

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111
Željko, mogel bi te netko krivo skužiti za ovo podmazivanje, ti vjerojatno podmažeš između kocionih ploca, neko bi mogel podmazati i tam di netreba..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Točno skinem gumicu otšarafim dva šarafa kaj drže onu cijev iznad celindera i pustim par kapi ulja između ploča . traktor je 87 g i još lijeva strana ima svoj celinder i svoje lamela koči lošije . Desna strana mijenjan celinder i lamela ploče su engleske i koči puno bolje slagano pred puno godina strul seger na osovini vilice od špere pa ispal oring i pustil ulje po lamelama . Samo jednom je celinder kod naglog kočenja propustil malo uk ulja ali dalje drži bes popravka . Koliko ljudi kude te kočnice moje nisu idealne ako ih uporediš sa ostalim mojim traktorima ali mene zadovoljavaju a znaš da nisam ljubitelj IMTa.

Fendt939

Iskusan lik
Tu od
26 Stu 2014
Poruka
1,376
Problem je što ne mogu otpustiti šarafe na felgi koliko su spekli. Ima netko ideje?

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Kako ne ja sam kupio unior cjevasti ključ i cijev od metar i pol i ide

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ja sam po preporuci nekih forumaša dodao opruge paralelno sa cilindrima na 560 i stvarno nema problema. Nekidan sam nakon 5g stavio nove cilindre jer su proslinili, malo podgrijao kočnice i rade lijepo.
Susjed ima 558, i njemu smo radili prije nekoliko godina na novo. Jednu stranu smo morali staviti i novi mehanizam jer je blokiralo na sam dodir kočnice, semerinzi narančasti silikonski i produljene su poluge za jedno 5cm tako da koči besprijekorno.
Lamele smo dali lijepiti sa nekim sivim mekšim materijalom i ostavili smo 1-1.5mm zračnosti između diskova. Onaj originalni materijal je pretvrd i ne koči dobro, bolje je lijepiti.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,437
Imam ja pitanje u vezi lamela u kočnicama, šta kada se poderu zubi na lamelama? Jel se da nabaviti nova ploča za lamelu čista ili polovnu negdje tražiti? Traktor mi koči ali ja mislim da bi to trebalo bolje, nebum niš diral oko toga nego kada se ove tafe lamele poderu da znam ak zubi negdje budu loši..

gomahers

Član
Tu od
8 Srp 2011
Poruka
484
Prvotno napisano od Fendt939 Vidi poruku
Problem je što ne mogu otpustiti šarafe na felgi koliko su spekli. Ima netko ideje?
grijat svaku maticu sa malom let lampom i da vidis kak ide... ili mali čekić i lagano istuci svaku maticu da otpusti hrđa... s tim da ju ne sjebeš

Najnoviji postovi

Na vrh